Siirry sisältöön

Tarjoamme iisalmelaisille maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa kaikissa yritystoiminnan elinkaaren vaiheissa. Jos olet perustamassa yritystä tai sinulla on vasta liikeidea, älä epäröi käyttää palveluitamme. Voit olla opiskelija, vastavalmistunut, työtön, työsuhteessa tai yritysostoa suunnitteleva. Voimme tavata Iisalmen kaupungintalolla, Teams-yhteydellä tai muussa sovitussa paikassa. Annamme myös puhelinneuvontaa.

Palveluitamme alkaville yrittäjille

Liikeidean kirkastaminen

Käymme läpi liikeideaasi monipuolisesti ja saat vinkkejä sen kehittämiseen. Arvioimme omaa osaamistasi ja kartoitamme, mihin asioihin tarvitset vielä tukea, jotta ideasi kehittyy yritystoiminnaksi.

Suunnitelmat ja laskelmat

Neuvomme sinua liiketoimintasuunnitelman tekemisessä ja autamme talous- ja rahoituslaskelmien laatimisessa. Ne ovat tärkeitä sinulle itsellesi, ja välttämättömiä rahoituksen ja mahdollisten avustusten hakemisessa.

Liiketoimintasuunnitelmaa tehdessä tunnistetaan liikeidea, toimintaympäristö, tutkitaan markkinaa ja kilpailijoita, suunnitellaan toiminnan järjestämistä, resurssointia, markkinointia, kartoitetaan riskejä jne. Samalla valmistellaan suunnitelmaa tukevat talouslaskelmat. Olemme apunasi näissä.

Rahoitusvaihtoehdot

Autamme sinua suunnittelemaan rahoituskokonaisuutta. Yrityksen rahoitus koostuu usein omasta rahoituksesta, lainasta ja mahdollisista avustuksista. Kumppaneitamme rahoituksen saralla ovat mm. pankit, Finnvera, Ely-keskus, Ylä-Savon Veturi Ry. Ohjaamme sinua rahoituksen asiantuntijoiden palvelujen piiriin tarpeesi mukaisesti.

Starttirahan hakeminen

Starttirahaa myönnetään tietyin edellytyksin harkinnanvaraisesti aloittavalle päätoimiselle yrittäjälle. Se ei ole yritystuki, vaan henkilökohtainen tuki elinkustannuksiasi varten yrityksen aloittamis- ja vakiinnuttamisvaiheessa. Huomaathan, että yritystoimintaa ei saa aloittaa ennen starttirahapäätöstä.

Yrityksen perustaminen

Selvitämme suunnitelmaasi sopivimman yritysmuodon ja autamme yrityksen perustamistoimissa. Autamme sinua myös sivutoimiyrittäjyyden tai kevytyrittäjyyden alkuun. Yritysmuodon valintaan vaikuttavat mm. yrittäjien lukumäärä, pääoman tarve, vastuut ja päätöksenteko, yritystoiminnan laajuus ja verotus.

Yrittäjäksi yrityskaupalla

Yksi vaihtoehto yrittäjäksi on ostamalla toimiva yritys tai liiketoiminta kokonaan tai osittain. Yrityskauppa täytyy suunnitella ja varmistella huolella, mutta yrityskaupalla pääsee kiinni valmiiseen liiketoimintaan. Neuvomme sinua yleisellä tasolla ja ohjaamme sinut asiantuntijoiden palveluiden piiriin tarpeesi mukaisesti.

Ota yhteyttä

Yrityspalveluiden toimipiste sijaitsee Iisalmen kaupungintalolla, Pohjolankatu 14, 2. krs.

Varaathan neuvontakäynnille ajan etukäteen joko olemalla yhteydessä suoraan asiantuntijaan tai sähköisestä ajanvarauskalenteristamme.

Yhteystiedot

Iisalmen yrityspalvelujen aukioloajat ja yhteystiedot kesällä 2024

Eija Heilio, yritysasiantuntija, puh. 040 630 5527, eija.heilio@iisalmi.fi (vuosilomalla vko 25: 17.-23.6.2024 ja vkot 29-31: 15.7.-4.8.2024)

Mika Kolehmainen, yritysasiantuntija, TechSavo- ja KesTech -hankkeet (teknologia- ja puutuotetoimialat), puh. 040 545 3498, mika.kolehmainen@yla-savo.fi

Markku Penttinen, projektipäällikkö, TechSavo -hanke (teknologiatoimiala), puh. 040 753 7201, markku.penttinen@yla-savo.fi (vuosilomalla vkot 27-31: 1.7.-4.8.2024)

Kirsi Piirainen, projektipäällikkö, Kasvua ja kansainvälistymistä vastuulliseen matkailuun, puh. 040 670 8235, kirsi.piirainen@iisalmi.fi (vuosilomalla vkot 26-27: 24.6.-7.7.2024)

Terho Savolainen, elinkeinojohtaja, Iisalmen teollisuuskylän tila-asiat, puh. 040 630 5328, terho.savolainen@iisalmi.fi (vuosilomalla vko 26-29 : 24.6.-21.7.)

Vinkkejä & linkkejä

Katso lyhyt videomme Iisalmen kaupungin yrityspalveluiden maksuttomista neuvontapalveluista aloittavalle yrittäjälle!

Ajankohtaista

Pihlajaharjun talvikunnossapitotyöt 2024/2025

Iisalmen kaupunki pyytää kokonaishintatarjouksia katujen ja yleisten alueiden talvikunnossapitotöihin Pihlajaharjun alueella. HILMA -linkki: https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/100855/notice/147341/overview(avautuu uuteen…

Mattohissi, Paloisvuori

Iisalmen kaupunki on hankkimassa katetun mattohissin Paloisvuoren laskettelurinteeseen. Tarjouspyyntö käsittää käyttämättömän mattohissin ja oheislaitteet sekä…