Siirry sisältöön

Laskutustamme hoitaa talouspalvelut.

Talouspalveluiden tehtävinä ovat myynti- ja ostolaskujen käsittely, reskontranhoito, vesiliikelaitoksen asiakaspalvelu ja taloushallinto, konserniyhteisöjen taloushallinto, avustusten maksatus sekä erilaiset taloushallinto- ja kirjanpitotehtävät.

Lisäksi tehtäviin kuuluu talouden suunnittelu, seuranta ja raportointi, pääkirjanpito ja tilinpäätös (ml. konsernitilinpäätös), talous- ja toiminta- sekä investointisuunnitelman valmistelu, vakuutus-, takaus- ja riskienhallinta-asiat, sisäinen tarkastus, henkilö- ja joukkoliikenne-, logistiikka- ja hankintapalvelut, maksuliikenne ja rahoitus sekä hankkeiden taloushallinto.

Iisalmen kaupungin asiakas – ota käyttöön e-lasku!

Tilaa paperilaskun tilalle vaivaton e-lasku omassa verkkopankissasi

Iisalmen kaupungin henkilöasiakkaat voivat tehdä e-laskuvaltuutuksen verkkopankissaan, jolloin laskut tulevat suoraan asiakkaan omaan verkkopankkiin sähköisesti. E-lasku on turvallinen, ympäristöystävällinen ja taloudellinen lasku, joka saapuu nopeasti ja oikea-aikaisesti vastaanottajalleen. Lisäksi laskut säilyvät tallessa sähköisessä arkistossa.  

Miten saan e-laskun käyttööni?

  • Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi
  • Valitse laskun lähettäjäksi Iisalmen kaupunki ja laskutusaiheeksi laskulla näkyvä yksikkö, esimerkiksi päivähoito
  • Lisää tunnistetiedoksi maksettavan laskun viitenumero

Näin seuraava Iisalmen kaupungin lähettämä lasku tuleekin jo e-laskuna suoraan verkkopankkiisi! 

Iisalmen kaupunkia laskuttaville yrityksille

Iisalmen kaupunki ja Iisalmen Vesi -liikelaitos vastaanottavat laskuja vain sähköisesti. Verkkolasku nopeuttaa laskun perille tuloa sekä käsittelyä, jolloin lasku saadaan nopeasti kierrätetyksi ja ajallaan maksuun, mikä on laskuttajankin etu.

Lasku osoitetaan Iisalmen kaupungille tai Iisalmen Vedelle, PL 109, 74101 Iisalmi.

Iisalmen kaupungin ja Iisalmen Vesi -liikelaitoksen verkkolaskutustiedot:

  • Verkkolaskuosoite:  003790860716                                Iisalmen Vesi: 00379086071601
  • Y-tunnus: 9086071-6
  • Operaattori:   CGI
  • Välittäjätunnus:  003703575029
  • OVT-tunnus: 003790860716                                              Iisalmen Vesi: 00379086071601

Laskuissa tulee olla tilaajan nimi sekä yksikkö (esim. elinvoimapalvelut, hallintopalvelut, henkilöstöpalvelut, kaavoitus, kadut ja ympäristö, kirjasto- ja kulttuuripalvelut, liikunta- ja nuorisopalvelut, lomituspalvelut, maaseutupalvelut, perusopetus, talous- ja tietohallintopalvelut, toimitilat, varhaiskasvatus, Iisalmen Vesi -liikelaitos).

Yksityinen elinkeinonharjoittaja, toimitathan todistuksen voimassaolevasta yrittäjäeläkevakuutuksesta (Yel) vuosittain ensimmäisen laskun yhteydessä joko verkkolaskun liitteenä tai sähköpostilla osoitteeseen laskutus@iisalmi.fi

Toimittajaportaali

Iisalmen kaupunki tarjoaa yritys- ja henkilökäyttäjille ilmaisen web-pohjaisen toimittajaportaalin, jonka kautta Iisalmen kaupunkia laskuttavat toimittajat voivat tehdä ja lähettää laskuja verkkolaskuina.

Laskutuspyynnön voi lähettää osoitteeseen laskutus@iisalmi.fi. Laskutuspyynnössä tulee olla yritysten osalta mainittuna yrityksen nimi, y-tunnus, yhteyshenkilö sekä sähköpostiosoite, johon yritys laskutuskutsun haluaa. Henkilöasiakkaan osalta ilmoitetaan nimi ja sähköpostiosoite. Pyynnön jälkeen ilmoitettuun sähköpostiin lähetetään käyttäjätunnus ja salasana, joilla toimittajaportaaliin pääsee kirjautumaan alla olevasta linkistä. 

Alla olevasta linkistä pääset toimittajaportaalin käyttöohjeisiin. Lisäohjeita voi tiedustella sähköpostilla osoitteesta laskutus@eija-hartikaineniisalmi-fi

Rakentamispalveluiden käännetty arvolisäverovelvollisuus

Iisalmen kaupungilla y-tunnus 9086071-6 on “ostajan status”
Iisalmen kaupunki myy rakentamispalveluita Iisalmen kaupungin ulkopuolisille tahoille muutoin kuin satunnaisesti. Iisalmen kaupungilla on siten niin sanottu “ostajan status”, jonka vuoksi Iisalmen kaupungin yksiköiden suorittamiin ostoihin sovelletaan käännettyä verovelvollisuutta. 

Kaupungille lähetettävät rakentamispalveluiden laskut

Koska Iisalmen kaupunki myy muutoin kuin satunnaisesti rakentamispalveluita, tulee kaupungin saada kaikista ostamistaan rakentamispalveluista arvonlisäveroton ostolasku. Laskulla tulee olla tällöin vastaavanlainen merkintä: “Lasku ei sisällä arvonlisäveroa. Ostaja on verovelvollinen AVL 8 c §:n mukaan”. Kaupunki suorittaa myyjän puolesta myynnin arvonlisäveron.

Kaupungille tulevat maksusuoritukset

Mikäli olette maksamassa suoritusta Iisalmen kaupungille ilman saapunutta laskua, viitenumeroa tai muita maksun tietoja, otathan yhteyttä maksuliikenneasiantuntijaamme.

Ota yhteyttä

Ajankohtaista

Yritysneuvonnassa on käytössä sähköinen ajanvaraus

Yritysasiantuntijoiden tapaamisajat ovat varattavissa myös sähköisen ajanvarauskalenterin kautta. Tapaamisvaihtoehtoina ajanvarausjärjestelmässä ovat joko perinteinen live-tapaaminen yritysneuvojan kanssa, etätapaaminen Teamsilla tai puhelinneuvonta.