Siirry sisältöön

Kirjastoauto Pokkari palvelee asiakkaita taajamissa ja maaseudulla. Omatoimitila on avoinna asiakkaille ma-su klo 7 – 21. Tilaan kirjaudutaan kirjastokortilla ja pin-koodilla. Kirjaston verkkopalvelujen kuten lainojen uusiminen ja varausten tekeminen on mahdollista ympäri vuorokauden Rutakko-verkkokirjaston kautta.

Iisalmen kaupunginkirjasto järjestää tapahtumia, tekee yhteistyötä järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa sekä palvelee erityisasiakkaita. Lapsilla ja aikuisilla on mahdollisuus osallistua kirjaston monipuolisiin tapahtumiin esim. kirjailijavierailuihin ja satutuokioille. Kirjasto on aktiivisesti mukana kaupungin yhteisissä tapahtumissa kuten IpanaIisalmessa ja Ihmeiden illassa. Tutustu tapahtumiimme kirjaston verkkosivuilla. Kirjasto kehittää toimintaansa määrätietoisesti mm. projektien kautta.

Kirjaston ajankohtaiset uutiset, tapahtumat sekä lisää tietoa palveluista löydät Rutakko-verkkokirjastosta. Sivustolla voit myös hakea aineistoa, uusia lainasi ja tehdä varauksia. Huomioithan, että asiakastoiminnot edellyttävät kirjautumista kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla.

Linkki avautuu uuteen välilehteen.

Aukioloajat

Kirjaston yhteystiedot

Iisalmen kaupunginkirjasto
Kirkkopuistonkatu 9
74100 Iisalmi
puh. 040 830 2712
Sähköposti: iisalmi.kirjasto@iisalmi.fi

Kirjastoauto Pokkari

puh. 040 830 4345

Rutakko-verkkokirjaston sivuilta näet kirjastoauton aikataulut ja pysäkit. Linkki avautuu uuteen välilehteen.

Asiakkaana kirjastossa

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet. Käyttösäännöt löydät alempaa tältä sivulta.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

E-aineistot

Suurinta osaa palveluista voi käyttää kirjaston ulkopuolella ja kaikki palvelut toimivat myös mobiililaitteissa joko selaimella tai osa myös oman mobiilisovelluksen kautta. Palvelut vaativat tunnistautumista ja käyttöoikeuden aineistoihin saa joko kirjastoasiakkuuden tai asuinkunnan perusteella. Kaikkien e-aineistojen käyttö on maksutonta.

Poikkeuksena sähköisiä sanomalehtiä voi lukea vain kirjaston asiakastyöasemilta tai langattoman verkon kautta. Kuntien yhteisessä E-kirjastossa käytetään ensimmäisellä kirjautumisella vahvaa tunnistautumista (Väestörekisterikysely), jonka jälkeen tunnistautuminen tapahtuu mobiililaitteen lukituskoodilla. Käyttöoikeus riippuu asiakkaan asuinpaikasta.

Linkit aukeavat uuteen välilehteen.

Kirjaston tapahtumat

Lukukoirat

Lukukoirat ottavat vastaan innokkaita lukijoita Iisalmessa. Voit varata ajan omalle lukukoirahetkellesi joko kirjaston asiakaspalvelusta tai sähköisesti. Linkki avautuu uuteen välilehteen.

Lukukoiran kanssa

Ota yhteyttä

Aiheesta lisää

Linkki avautuu uuteen välilehteen.

Näyttelytila, jossa kaksi ihmistä ja useita taideteoksia

Kulttuuri

Iisalmen kulttuurielämä tuottaa asukkaille ja vierailijoille elämyksiä ja elinvoimaa. Käy kävelyllä ihmettelemässä julkista taidetta tai kulttuurikeskuksessa konsertissa! Tutustu tällä sivulla kulttuuritarjontaamme ja kaupungin kulttuuripalveluihin.

Lue lisää

Ajankohtaista

Kulttuurikeskuksen ehdotussuunnitteluvaihe on käynnissä – suunnittelijat vierailivat Kulttuurikeskuksella

Iisalmen Kulttuurikeskuksen ehdotussuunnitteluvaihe lähti vauhdikkaasti käyntiin torstaina 11.1.2024, kun suunnittelijat ympäri Suomen kokoontuivat Iisalmen Kulttuurikeskukselle tutustumaan taloon.