Siirry sisältöön

Iisalmi voi ensivilkaisulla näyttää aivan tavanomaiselta savolaiselta seutukaupungilta. Rauhallinen tunnelma, luonto lähellä ja tarvittavat palvelut aina kivenheiton päässä. Ei siis mitään ihmeellistä, vai?

Iisalmesta on kuitenkin ponnistanut maailmalle ihmeen monta kansainvälistä yritystä. Kasvustaan huolimatta nämä iisalmelaiset yritykset ovat myös päättäneet jäädä kotiseudulleen todistaen, että on kuin onkin mahdollista yhdistää kiireetön elämäntapa maailmalla menestymiseen.

Siinäpä vasta ihme!

Iisalmen ihmeet syntyvät yhteisellä tahdolla, osaamiselle ja teoilla

Iisalmen ihmeiden takana on rautaista yhteistyötä sekä huolenpitoa ihmisistä ja luonnosta. On helppo olla rohkea ja unelmoida isosti, kun tietää, että ympärillä on kannustava yhteisö, joka pitää huolta silloinkin, kun suunnitelmat eivät mene ensiyrityksellä maaliin.

Luonto on täällä aina lähellä pitämässä huolta jaksamisestamme. Siksi me puolestamme pidämme huolta luonnosta. By Iisalmi työskentelee sen puolesta, että Iisalmen ihmeet eivät jäisi vain paikallisten tietoon. Koko maailma ansaitsee saada kuulla kaupungista, jossa tehdään yhdessä töitä ihmeiden eteen. Kaupungista, jossa on ihmeen hyvä yrittää ja elää. Kaupungista, jossa on yhtä aikaa maalla ja maailmalla, luonnon ja liike-elämän äärellä.

Emme odota ihmeitä. Teemme niitä.

Tutustu tarkemmin videolla esiintyvien Mikin, Karin, Suvin ja Heikin tarinoihin:

Iisalmessa elämä on ihmisenmyötäistä

Koe Iisalmi! - Get Together -tapahtuman mainoskuva, jossa lukee tapahtuman aikatauluna pe 5.7. klo 15-17. Karhun Kellarin aktiviteetit käytössä. Tonkkumin heittokilpailu, jossa palkintona lippuja MadFesteille.

Koe Iisalmi! – Get Together

Iisalmen kaupunki kutsuu seudulla kesätöissä olevat nuoret tapaamaan toisiaan 5.7. järjestettävään Koe Iisalmi! – Get Together -tapahtumaan Karhun Kellariin. Ilmoittaudu mukaan ja tule viettämään kiireneutraalia iltaa yhdessä!

Koe Iisalmi! – Get Together

Kiireneutraali Iisalmi

Työelämän ja muun arjen kuormittavuus on jatkuvasti lisääntynyt ja mitä kiireempi on, sitä huonommin ihmiset voivat. Me Iisalmessa haluamme pitää työn ja vapaa-ajan tasapainossa. Tavoitteemme on olla maailman ensimmäinen kiireneutraali seutukaupunki vuonna 2025. Lähdetään yhdessä pienentämään kiirejalanjälkeämme!

Kiireneutraali Iisalmi
työskentelytilanne metallialan yrityksessä.

Iisalmi invest

Valmis kasvualusta yrittäjien rakentamassa kaupungissa, jossa ihmeet tehdään yhdessä!

Iisalmi invest
Kaksi aikuista henkilöä seisovat keittiön tasojen vieressä ja nauravat.

Koe Iisalmi

KOE IISALMI tarjoaa koeasumisen mahdollisuuksia Iisalmessa. Kiireneutraali Iisalmi kutsuu kansainvälisiin kesätöihin ja nauttimaan ihmisenmyötäisestä elämästä.

Koe Iisalmi

Tie ihmeentekijäksi alkaa By Iisalmi – yrityksistä ja -oppilaitoksista!

Iisalmessa on monipuolisesti mahdollisuuksia uraan, opiskeluun ja ihmisenmyötäiseen elämään liittyen. Tutustu työ- ja opiskelupaikkoihin suoraan alla esiteltyjen kumppaniyritystemme rekrytointisivuilta sekä oppilaitosten hakusivuilta!

Tarinamme

Jokainen meistä haluaa jättää jälkensä maailmaan. Merkin jälkipolville.

Sanotaan, että tehdäkseen ihmeitä ja mullistaakseen maailmaa, pitää olla jollain tavalla erityinen. Lahjakas, sisukas, viisas… Mitä näitä nyt on.

Me uskomme, että mullistukseen tarvitaan kaikkea tuota ja enemmän, mutta ei yhdestä ihmisestä. Ihmeet syntyvät aina yhdessä.

Tarvitaan rakkautta ja intohimoa, jotta luovuus vapautuu.
Turvallisuudentunnetta, jotta voi olla rohkea.
Tietoa, että pudotessa joku ottaa kiinni.
Tarvitaan kannustusta, joka herättää sisua tavoitella mahdottomalta tuntuvaa.
Tarvitaan yhteisö, joka voi tarjota tuota kaikkea.

Korulauseita ja kauniita sanoja – vai totisinta totta? Ihme kyllä, me Iisalmessa olemme tehneet tämän kaiken.

Kun elämä on sopivaa, on mieli leppoisa. Ei mitään liikaa, mutta kaikkea riittävästi. Se tekee olemisen vapauden ja ihmisenmyötäisen elämän. Sellaisen, jossa on tilaa kasvaa, innostua, unelmoida ja toteuttaa unelmia. Iisalmi on näkyviä tekoja yhteisen hyvän eteen.

Työskentelemme kaupunkimme puolesta niin, että se tunnetaan nyt ja tulevaisuudessa ihmeitä tuottavana, hyvinvoivien ihmisten ja yritysten yhteisönä, jossa arvostus ruokkii positiivista onnistumisen kierrettä. Kaupunkina, jossa on ihmeen hyvä yrittää ja elää. Kaupunkina, jossa on yhtä aikaa maalla ja maailmalla, luonnon ja liike-elämän äärellä. Omilla jaloillaan ihmeidentekijöiden ilmapiirissä. 

Emme odota ihmeitä. Teemme niitä.

Arvot, jotka ohjaavat tekojamme

By Iisalmi -tunnus on yhteinen allekirjoituksemme. Lue alta arvoistamme, jotka ohjaavat tekojamme.

Kekseliäisyys

Kekseliäisyys on meille yllätyksellisyyttä. Sitä tuottaa halu tehdä paremmin ja erottua massasta. Kekseliäisyyttä ruokkii kokeilun kulttuurin kannustavan ilmapiirin lisäksi savolaisen ihmisen käyttöliittymän perusominaisuudet: utelias ja leikkisä mieli sekä nopeat hoksottimet. Kekseliäisyys on meille ongelmien ratkaisua, uuden luomista ja kykyä selviytyä. Yrityksissämme se näkyy lukuisina omaleimaisina menestystarinoina, jatkuvana tuotekehitykseen panostamisena innovaatioina ja pidemmällä aikaikkunalla asioiden suunnitteluna. Kekseliäisyys on tuottanut tänne myös lukuisia erityisiä ja omaleimaisia tapahtumia.

Rohkeus

Rohkeus on Iisalmelaisille voimavara ja selviytymiskeino. Meillä on rohkeutta olla erilaisia, uskoa itseemme, unelmiimme sekä toisiin ihmisiin. Se on luonut tänne kokeilun kulttuurin, jonka kannattelemana uskallamme heittäytyä hulluttelemaan, tavoitella suuria ja luottaa tulevaisuuteen. Olemme valmiita ottamaan edelläkävijän viitan harteillemme ja raivaamaan työllä omannäköisen tien maailman huipulle. Meillä täällä on rohkeutta ajatella, tuntea ja tehdä isosti. Innovoida ja investoida. Se on rakkautta ja rautaa.

Arvostus

Arvostus merkitsee meille kaiken hyvän perustaa. Siitä kumpuaa positiivinen asenne, luonnonläheinen elämäntapa ja vahva yhteisöllisyys. Arvostus on kunnioitusta ja suvaitsevaisuutta. Se on avarakatseisuutta erilaisuuden edessä. Toistemme ja myös itsemme kunnioitusta. Arvostus näkyy Iisalmessa yhteisöllisenä huolenpitona ja aitona välittämisenä. Keskinäinen arvostus ja luottamus ylläpitävät yhteistyöhenkeä, joka on elinehto ihmisten, seudun yritysten ja ympäristön hyvinvoinnille nyt ja tulevaisuudessa.

Välittömyys

Välittömyys merkitsee kohtaamisen helppoutta. Me Iisalmelaiset olemme luontaisia ihmisten kohtaamisen ammattilaisia: helposti lähestyttäviä ja lähestyviä, turhaa tärkeilyä ja jäykkyyttä karttavia. Sen jokainen satunnainen kulkija aistii torilla, kaupoissa ja kahviloissa asioidessaan. Välittömyytemme ilmenee hyväntahtoisena uteliaisuutena ja suorapuheisuutena, ystävällisyytenä ja hyväksyntänä. Täällä ihminen saa olla rennosti oma itsensä yhdessä muiden kanssa. Iisalmi on vastaanottavainen kaupunki, jossa yhteisöön ja verkostoihin pääsee sisään helposti. Meillä täällä ihminen on lähellä ihmistä.

Tinkimättömyys

Tinkimättömyys on meille periksiantamattomuutta. Se on savolaisen rentouden kääntöpuoli ja tärkeä osa identiteettiämme. Tinkimättömyys on päämäärätietoisuutta ja tahtoa tehdä parhaansa. Se näkyy luotettavuutena ja sopimuksista kiinni pitämisenä: me kaadumme saappaat jalassa, kun olemme vieneet asiat loppuun. Yläsavolaisten ihmisten elämässä tinkimättömyys ilmenee itsensä toteuttamisena. Kun sisäinen näkemys on vahva, emme ole valmiita tekemään kompromisseja oman elämäntyylin ja olemisen vapauden suhteen – saati laadun ja ammattitaidon. Tinkimättömyys kasvattaa meistä työmme huippuosaajia ja siten tuottaa laadukkaita tuotteita ja palveluja.

Kumppaniksi By Iisalmi -brändityöhön?

Ihmeet tehdään yhdessä. Tule mukaan tekemään näkyviä tekoja yhteisen hyvän eteen.

Alueemme ainutlaatuinen ihmeidentekijöiden yhteisö rakensi By Iisalmi markkinointi- ja yhteistyöverkoston mahdollistamaan Iisalmen alueen kasvua ja kukoistusta myös tulevaisuudessa.

By Iisalmi on näkyviä tekoja yhteisen hyvän eteen. Työskentelemme kaupunkimme puolesta niin, että se tunnetaan nyt ja tulevaisuudessa ihmeitä tuottavana, hyvinvoivien ihmisten ja yritysten yhteisönä, jossa arvostus ruokkii positiivista onnistumisen kierrettä. Kaupunkina, jota on helppo rakastaa. 

Haluamme olla Suomen houkuttelevin seutukaupunki vuonna 2030.

Lupauksemme on: Emme odota ihmeitä. Teemme niitä yhdessä.

Ota yhteyttä

Iisalmessa ihmeet tehdään yhdessä – sinä, minä, me kaikki olemme Ihmeidentekijöitä.

Tositarinoita Ihmeidentekijöistä kertoo rautaisesta osaamisesta ja lujasta yhteistyöstä kansainvälisissä yrityksissämme sekä yhteisömme välittävästä elämäntavasta, jossa hyvää tulevaisuutta rakennetaan yhdessä huolehtien vastuullisesti ja ekologisesti myös meitä ympäröivästä luonnosta.

Tutustu tarinoihin tavallisista iisalmelaisista ihmeidentekijöistä


Elämää ja asumista Iisalmen seudulla

Ajankohtaista

Iisalmen kesäviestijän blogissa valokeilassa ovat tavalliset iisalmelaiset ihmeidentekijät

Iisalmen kaupungin markkinoinnissa ja viestinnässä toteutetaan monenlaisia toimia seudun osaajavetovoiman kehittämiseksi. Yhtenä kurkistusikkunana toiselta paikkakunnalta töiden vuoksi Iisalmeen muuttaneiden ajatuksiin on jo muutaman vuoden ajan toiminut kaupungin markkinoinnin ja viestinnän kesätyöntekijöiden blogisarja, jota tänä kesänä tuottaa viestintätieteiden opiskelija Merja Tuukkanen. Merjan blogissa tutustutaan Iisalmen ihmeidentekijöihin – ihan tavallisiin iisalmelaisiin, joilla jokaisella on oma tarinansa kerrottavaan.

Iisalmen kaupunki on TikTokissa!

Löydät meidät jatkossa sosiaalisessa mediassa myös TikTokista. Pidämme tärkeänä, että voimme jakaa kiireneutraalia sanomaa myös nopeatempoisessa trendien ympäröimässä TikTokissa. Miltä kuulostaa ja näyttää Kiireneutraali TikTok By Iisalmi?

Koe Iisalmi! – Get Together tapahtuma kesätyöntekijöille 5.7.

Iisalmen kaupunki kutsuu seudulla kesätöissä olevat nuoret tapaamaan toisiaan 5.7. järjestettävään Koe Iisalmi! – Get Together -tapahtumaan Karhun Kellariin. Ilmoittaudu mukaan ja tule viettämään kiireneutraalia iltaa yhdessä!

Kesän 2024 koeasukas Alina Ruhanen Kuopiosta esittäytyy

Koeasukkaaksi Iisalmeen kesällä 2024 saapuva Alina Ruhanen esittäytyy.

Iisalmi haastaa kaikki Suomen seutukaupungit näyttämään yhdessä kiireneutraalin elämän esimerkkiä

Panostukset sujuvan aivotyön ja työhyvinvoinnin kehittämiseen ovat osa Iisalmen tavoitetta olla maailman ensimmäinen kiireneutraali seutukaupunki. Nyt Iisalmi haluaa jakaa oppejaan myös vertaiskaupungeilleen, sujuvasta arjestaan tunnetuille seutukaupungeille. Iisalmessa ajatellaan, että seutukaupungit voisivat yhdessä toimia suunnannäyttäjinä ja innoittajina koko Suomelle ihmisenmyötäisemmän arjen rakentamisessa.

Iisalmelaiset työyhteisöt ovat löytäneet toimivia keinoja aivotyön sujuvoittamiseen Monoa multitaskaukselle -valmennuksessa ​

Iisalmen kaupunki ja Työterveyslaitos hakivat elokuussa työyhteisöryhmiä osallistujiksi paikallisille työyhteisöille suunnattuun Monoa multitaskaukselle -valmennukseen. Työterveyslaitoksen ohjaamaan valmennuskokonaisuuteen valitut Ponssen, Normetin ja Live-säätiön Iisalmen toimipisteen työyhteisöryhmät ovat syksyn aikana osallistuneet aivotyökyselyyn sekä itsenäiseen verkkovalmennukseen ja ryhmätapaamisiin.


Blogi

Ihmeidentekijöiden Iisalmi -blogisarja alkaa

Tervehdys sinulle lukija! Ihanaa, että olet löytänyt Ihmeidentekijöiden Iisalmi -blogin pariin. Tässä blogisarjassa tutustutaan iisalmelaisten näkemyksiin ja kokemuksiin kotikaupungistaan. Mitä he arvostavat Iisalmessa ja mikä tukee heidän hyvinvointiaan? Tervetuloa mukaan!

Elinkeinojohtajan katsaus

Elinvoimapalveluiden uutiskirjeen 6/2024 pääkirjoitus. Lue tuoreimmat kuulumiset elinkeinojohtaja Terho Savolaisen ajankohtaiskatsauksesta.

Elinkeinojohtajan katsaus

Elinvoimapalveluiden uutiskirjeen 5/2024 pääkirjoitus

Mistä tekijöistä esiintymistilojen akustiikka muodostuu?

Akustisen musiikin esitystilanteessa kuulijan kannalta tärkeitä äänen ominaisuuksia ovat aika, suunta ja voimakkuus.

Elinkeinojohtajan katsaus

Elinvoimapalveluiden uutiskirjeen 4/2024 pääkirjoitus.

Kesän 2024 koeasukas Alina Ruhanen Kuopiosta esittäytyy

Koeasukkaaksi Iisalmeen kesällä 2024 saapuva Alina Ruhanen esittäytyy.