Siirry sisältöön

Iisalmen kaupunki, By Iisalmi -verkosto ja Mieliteko-ohjelma ovat tuottaneet Mieliteko #ByIisalmi -pelikortit innostaakseen ihmisiä viettämään leppoisia kiireettömän läsnäolon hetkiä yhdessä mukavan peliseuran kanssa. 

Pelikorttien suojelija

Inspiraatiota pelikortteihin on saatu By Iisalmi -lähettiläs (2022) Arja “Arska-Täti” Wäisäseltä, joka järjesti maailmanlaajuisen koronaepidemian aikana oman Istuva Härkä -lähiökuppilansa asiakkaille etäyhteydellä yhteisöllisiä visailuiltoja – näin rakastavan lähiökuppilan välittävää ja yhteisöllistä tunnelmaa saatiin pidettyä yllä ihmisten ollessa fyysisesti erossa toisistaan.

Arska-Tätinä tutuksi tullut Arja esiintyykin Mieliteko #ByIisalmi -pelikorteissa Harlekiini (Harley Quinn) korteissa ja toimii pelikorttien suojelijana. Arjan viesti on, että ravintoloihin voi tulla pelailemaan ja seurustelemaan myös ilman alkoholia, jos kaipaa yhdessäoloa ja juttuseuraa – tärkeintä on, ettei kukaan jäisi yksin.

Mieliteko-ohjelman tavoitteena on lisätä mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia sekä vähentää päihteiden käyttöä ja päihdemyönteisyyttä Pohjois-Savossa. Toiminnan ytimessä on ennaltaehkäisevä toiminta. Lue lisää Mieliteko-ohjelmasta verkkosivuilta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Mieliteko #ByIisalmi - pelihetki, Arja Wäisänen, logoja ja pelikortit.

Peliohjeet

Pelaajien määrä: Mieliteko #ByIisalmi -korttipeliä voi pelata 1 – 10 henkilöä, joskaan yksin peli ei ole yhtä antoisa kuin seurassa, eikä maksimihenkilömäärä ole tarkasti rajattu. Parhaimmillaan peli on 2 – 6 henkilön seurueissa. Peliin osallistuvien ei tarvitse olla toisilleen ennestään tuttuja.

Pelipaikka: Pelipaikaksi kannattaa valita mukava nurkkaus, jossa jokaisen on hyvä olla. Peliä voi pelata myös etäyhteydellä – tällöin pelinhoitajalla tulee olla kortit, ja hän esittää kysymykset kullekin pelaajalle vuorollaan.

Ohjeet:

K18-kysymykset:

Peli sopii kaikenikäisille. Jos pelaajien joukossa on alle 18-vuotiaita, voi K18-merkityt päihteitä käsittelevät kysymykset jättää kokonaan pois pelattavien korttien joukosta. K18-kysymykset eivät sinänsä ole haitallisia alaikäisille ja niiden käsittely turvallisten aikuisten seurassa on suositeltavaakin.

Kiireettömän leppoisia pelihetkiä yhdessä tuttujen tai tuntemattomien kanssa!

Iisalmen kaupunki ja By Iisalmi -verkosto haluavat kannustaa pohtimaan omaan hyvinvointiin vaikuttavia asioita, kuten mielekästä työtä ja harrastuksia, tasapainoista arkea, kotiseudun tarjoamia mahdollisuuksia sekä omien valintojen vaikutuksia mielen ja kehon hyvinvointiin. Mieliteko #ByIisalmi -pelikortit kannustavat käsittelemään näitä aiheita pelillisesti ja matalalla kynnyksellä – hyvässä seurassa!