Siirry sisältöön

Iisalmessa voit elää kulttuuri- ja liikuntaihmeiden täyteistä elämää!

Kulttuurilla, liikunnalla ja vapaa ajalla on ihmisen omassa elämässä juuri sen kokoinen paikka, jonka kukin itse niille antaa. Me Iisalmen kulttuuri- ja liikuntapalveluissa haluamme tehdä parhaamme, jotta voit elää Iisalmessa elämäsi kunnossa sillä tavalla, kun se sinulle sopii. Haluamme innostaa kokeilemaan uusia lajeja ja harrastuksia, ja löytämään runsaasta tarjonnasta juuri sinulle parhaiten sopivat aktiviteetit. 

Iisalmesta löytyy runsain määrin nähtävää ja koettavaa. Harrastustarjontaa löydät laidasta laitaan, niin kulttuurielämysten saralta, kuin upeiden liikuntapaikkojemme puitteissa. Unohtamatta tietenkään kaunista ympäröivää luontoamme, järviä ja metsiä, jotka tarjoavat rentoutumis- ja rauhoittumispaikkoja, joissa huokaista arjen kiireiden keskellä. Harrastuspuitteet mahdollistavat myös arjesta ja työstä palautumisen, joka on meille Iisalmessa tärkeää.

Tutustu tällä sivulla vinkkeihimme, kuinka löytää Iisalmen kulttuuri- ja liikuntaihmeiden pariin!

Mitä kaikkea Elämäni kunnossa By Iisalmi on?

Mies uima-altaassa

Elämäni kunnossa -harrastuskokeilu

Elämäni kunnossa By Iisalmi -ohjelma tarjoaa maksuttoman kahden kuukauden mittaisen harrastuskokeilujakson kahdelle iisalmelaiselle vielä omaa harrastustaan etsivälle. Harrastuskokeilijat kertovat kokemuksistaan ja matkastaan kohti omien suosikkiharrastusten löytämistä omissa ja kaupungin somekanavissa.

Elämäni kunnossa -harrastuskokeilu
Iisalmen Kulttuurikeskuksen julkisivu upeasti valaistuna kesäillassa.

Elämäni kunnossa kulttuurilla

Kulttuuripalvelut on mukana edistämässä, tukemassa ja järjestämässä kulttuuritoimintaa Iisalmessa.

Kulttuuripalvelut
Lapsia uimahalli Saukossa

Elämäni kunnossa liikunnalla

Iisalmessa liikunnallisen elämäntavan ja terveyden edistämiseen panostetaan vahvasti. Hyvin hoidetut, monipuoliset ja helposti saavutettavat liikuntapaikat innostavat harrastamaan liikkumista ja ovat yksi Iisalmen vetovoimatekijöistä.

Liikunta
Suomivalimon työntekijä työssään

Elämä, ura ja opiskelu Iisalmessa

Kun haluat ihmisenmyötäisen arjen ja kansainvälisen uran, valitset Iisalmen – valitset elämän maalla ja maailmalla. Iisalmessa ja sen lähitienoilla kiireetön elämänmeno yhdistyy kansainvälisiin menestystarinoihin.

By Iisalmi

Vinkkejä kiireneutraaleista aktiviteeteista ja harrastuksista Iisalmessa

Iisalmen kaupunkipyörät – Ihastu Iisalmeen pyöräillen

Nauti kesäisestä Iisalmesta pyöräillen kiireettömästi kaupunkipyörillämme.

Kaupunkipyörällä voit käydä edullisesti, auringon paisteesta ja maisemista nauttien, esimerkiksi päiväretkellä Mansikkaniemessä, Juhani Ahon museolla ja Koljonvirran kartanossa. Tai polkaista nopeasti kaupungin laidoilta vaikkapa kaupungin rantaan uintireissulle. Kaupunkipyörien istuimen saa säädettyä helposti ja nopeasti juuri itselle sopivalle korkeudelle ja vuokraaminen sujuu kännykkään asennettavalla Donkey Republic -sovelluksella vaivattomasti.

Museot

Vietä kiireetöntä kesäpäivää uppoutumalla historiaan Iisalmen museoissa.

Iisalmen museoissa ja näyttelyissä pääset hyppäämään hetkeksi pois arjen hulinoista ja siirrettyä ajatukset aivan toisaalle, kun lähdet matkalle esimerkiksi Juhani Ahon tai Olvin olutpanimon tarinan parissa. Museoissa löydät paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Lue lisää Iisalmen museoista ja lähde matkalle tutkimaan ihmeellistä kulttuuriperintöämme!

Paloisvuoren ulkoilualue

Paloisvuoren ulkoilualue upeine näköaloineen tarjoaa täydellisen mahdollisuuden rentoutua ja rauhoittua luonnon syleilyssä.

Innostuitpa sitten vauhdikkaasta maastopyöräilystä, tai verkkaisesta oleilusta luonnonkauniissa metsiköissä, on Paloisvuori juuri oikea paikka visiitille! Tutustu, ja lue sivuiltamme, mitä kaikkea löydät Paloskilta!

Saukko – Uimahalli

Iisalmen upouusi uimahalli Saukko kutsuu sinut viettämään mukavaa päivää yksin tai porukalla!

Saukkoon voit tulla nauttimaan rentouttavista hetkistä altaiden lämpimissä poreissa tai hyppäämään polskimaan muiden iloisten uimareiden joukkoon ja kokeilemaan, onnistuuko itseltä vaikkapa saukkouinti! 

Saukon kuntosali

Iisalmen uuden uimahalli Saukon kuntosalilta löydät kaiken tarvitsemasi, päästäksesi nauttimaan kuntoilun tuomasta hyvästä olosta. Uudet laitteet ja tilat tarjoavat upeat puitteet kuntoilun harrastamiselle niin vasta-alkajalle, kuin kokeneemmalle konkarillekin. Saukon kuntosalille on jokainen tervetullut harjoittelemaan oman kuntonsa mukaan

Ohjatun liikunnan tunnit

Iisalmen kaupungin liikuntapalvelut järjestää monipuolista ohjattua kunto- ja terveysliikuntaa eri ikäryhmille.

Luvassa on sekä vauhdikkaampaa että verkkaisempaa menoa, ja valikoimasta löydät varmasti myös sinulle sopivan tunnin, jonka parissa viettää omaa aikaa ja nauttia olosta. Katso sivuilta koko ohjatun liikunnan tarjonta ja osallistu mukaan tunnille! 

Iisalmen kulttuurikeskus

Iisalmen kulttuurikeskus on tapahtumien sydän ja monien toimintojen talo, ja saman katon alla viihtyvät vierailijat vauvasta vaariin.

Uppoudu taiteen ja erilaisten harrastuksien vietäväksi kansalaisopistossa ja musiikkiopistossa, ja lumoudu kulttuurikeskuksen ohjelmiston upeista konserteista ja esityksistä! Vietä päivä taidenäyttelyissä, kahvila-Tillyn herkkuja nautiskellen, piipahda kirjastossa tai hengähdä hetki äänikirjoja kuunnellen. Kirjastosta löydät lukemattomien kirjojen lisäksi monenlaisia lainattavia välineitä lautapeleistä ompelukoneeseen, ja voitpa myös varata itsellesi pelitilan, jossa viettää aikaa videopelien merkeissä. Tervetuloa  viihtymään

Iisalmen kaupunginkirjasto

Kulttuurikeskuksen katon alta löydät Iisalmen kaupunginkirjaston, joka toivottaa sinut tervetulleeksi viihtymään ja hankkimaan elämyksiä.

Kirjojen lisäksi kirjastosta voit lainata erilaisia välineitä, kuten esimerkiksi lautapelejä, soittimia, liikuntavälineitä, työkaluja ja jopa vaikkapa ompelukoneen. Kirjastolla voit lainaamisen lisäksi jäädä myös oleskelemaan. Meillä on monenlaisia mahdollisuuksia viettää aikaa ja nauttia kiireettömästä ja rauhallisesta elämänmenosta.  

Frisbeegolfradat

Nauti päivästä frisbeegolfin parissa! Laji sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille, ja on mukavaa niin yksin, kuin isommassakin porukassa!

Frisbeegolfin parissa pääset keskittymään lajiin ja unohtamaan hetkeksi kaiken muun. Tutustu Iisalmen frisbeegolfratoihin! Tiesitkö muuten, että Iisalmen kaupungin kirjastosta voit käydä maksutta lainaamassa frisbeegolf kassin kiekkoineen?

Kankaan liikuntapuisto

Kankaan liikuntapuisto on monipuolinen liikuntakeskus aivan kaupungin keskustassa.

Liikuntapuistosta löytyvät monipuoliset ulko- ja sisäliikuntatilat ja mahdollisuudet useiden eri lajien harrastamiseen eri vuodenaikoina. Lähde viettämään kiireetöntä päivää lempiharrastustesi parissa Kankaalle!

Elämäni kunnossa – ihmeitä koko perheelle!

Harrastaminen Iisalmessa

Hyvinvoinnin edistäminen on meille tärkeää. Tässä keskiössä on lasten, nuorten ja lapsiperheiden harrastaminen.

Olosuhteet, leikkipuistot, lähiliikunta-alueet luonnon helmassa sekä palvelut, joita tuotetaan kaupungin, yksityisen sektorin ja järjestöjen toimesta, luovat mahtavan kokonaisuuden.

Iisalmen harrastamisen malli tarjoaa jokaiselle koululaiselle maksuttoman, säännöllisen harrastuksen: Muskarit, satutuokiot ja maksuttomat perhevuorot mm. liikuntahallilla, ovat mainioita mahdollisuuksia! 

Liikuntasuunnittelija Elina Juntunen kertoo lapsiperheiden harrastuksista Iisalmessa alla olevalla videolla.

Järjestötoiminta Iisalmessa

Iisalmessa voit valita lukuisten järjestöjen tarjonnasta juuri sinulle sopivimmat harrastukset.

Harrastaa voit esimerkiksi kansalaisopistossa, kuvataidekoulussa, harrasteteattereissa, musiikkiopistossa ja kuoroissa. Iisalmessa on erinomaiset mahdollisuudet liikuntaharrastuksiin ja tarjontaa löydät niin yleisurheilusta, palloilulajeista, budolajeista, moottori- ja ammuntalajeista, tanssi- ja voimistelulajeista kuin vesiliikunta- ja jäälajeistakin. Lajivalikoima niin kesä- kuin talvilajeissa on monipuolinen ja mahdollisuuksia löytyy niin kilpa- kuin harrastetasolla. Meillä löydät oivalliset luonto- ja eläinharrastusmahdollisuudet, mm. koiraharrastamiseen, hevosurheiluun, ulkoiluun ja ulkoliikuntaan sekä retkeilyyn. Iisalmessa voit harrastaa myös vapaehtoistyötä useissa eri järjestöissä

Jalkapallon pelaajia kentällä.

Poimi vinkkejä lapsiperheiden harrastuksista!

IHME- Iisalmen harrastamisen malli

Iisalmen kaupunki haluaa mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisan ja maksuttoman harrastuksen koulupäivän yhteyteen. Lähtökohtana on luoda harrastustoimintaa, joka pohjautuu lasten ja nuorten omiin toiveisiin.

Muskarit

Muskari on tarkoitettu alle kouluikäisille noin 0–6-vuotiaille ja musiikin valmentava opetus noin 6–10-vuotiaille lapsille. Muskaritunneilla tutustutaan monipuolisesti musiikin maailmaan ilon ja elämyksien siivittämänä!

Uimakoulu

Uimakoulussa pääset oppimaan uusia taitoja vedessä. Uimakoulussa voit opetella mm. sukelluksia, tasapainoilua, hyppyjä, uintitekniikkaa sekä pelejä ja leikkejä vedessä! Myös nuorille ja aikuisille on tarjolla uimaopetusta.

Vauvauinti

Vauvauinti on perheen yhteinen, iloinen leikkihetki, jossa lapsesta tulee veden ystävä! Tule mukaan iloiseen vauvauintijoukkoomme!

Leikkikentät Iisalmessa

Iisalmessa tarjoamme lapsille turvalliset, mukavat ja monipuoliset leikkikentät eri puolilla kaupunkia. Leikkikenttien sijainnit löydät Iisalmen kaupungin karttapalvelusta.

Nuorisopassi

Maksuttomia vapaa-ajan etuja Nuorisopassilla 5.-9.-luokkalaisille! Passin lataus ja kaikki edut ovat oppilaille maksuttomia. Lue lisää ja hyödynnä Nuorisopassiedut!

1.-4.-luokkalaiset pääsevät maksuttomasti uimaan perjantaisin klo 14-16. Nuorisopassilla 5.-9.-luokkailaiset pääsevät kerran viikossa uimaan oman aikataulun mukaisesti. Hyödynnä Sporttari- ja Nuorisopassiedut!

Taiteen perusopetus Iisalmessa

Taiteen perusopetus on tavoitteellista tasolta toiselle etenevää eri taiteenalojen opetusta. Iisalmessa kuvataiteen perusopetusta antaa kansalaisopisto yhteistyössä Iisalmen kuvataidekoulun kannatusyhdistyksen kanssa ja musiikin perusopetusta Ylä-Savon musiikkiopisto.

Perhevuorot ja lasten synttärit

Jalkapallo- ja liikuntahallia voi varata maksutta iisalmelaisten lapsiperheiden käyttöön! Liikuntahallia voi varata myös lasten synttärijuhlia varten. Lue lisää!

Elämäni kunnossa – harrastuskokeilu

Tervetuloa seuraamaan syksyllä 2023 Elämäni kunnossa By Iisalmi -ohjelmaa, jonka puitteissa kaksi ohjelmaan valittua henkilöä pääsevät kokeilemaan 2 kuukauden ajan Iisalmen kulttuuri- ja liikuntaihmeitä. Ohjelmassa mukana olevat henkilöt tulevat viestimään harrastuksistaan ja kokeiluistaan Iisalmen kaupungin somessa sekä verkkosivulla. Seuraa siis tiedotusta ja hyppää syksyllä mukaan seuraamaan, mitä kaikkea Elämäni kunnossa -ihmeitä Iisalmesta löytyykään! 

Elämänsä kunnossa Iisalmessa -videosarja

Osa 1 – Marjatta ja Jölli matkalla elämänsä kuntoon!

Osa 2 – Jöllin intohimolaji jääkiekko

Osa 3 – Marjatta & kulttuuri-ihmeet

Hyppää mukaan kulttuuri- ja liikuntaelämyksiin kirjaston kautta!

Lainattavat kausikortit harrastuksiin ja aktiviteetteihin löytyvät nyt Iisalmen kaupunginkirjastosta!

Lainattavana on kausikortteja Iisalmen Peli-Karhujen peleihin, Torstaiklassiset-konsertteihin ja Iisalmen uimahallille. Kausikortteja voi lainata Iisalmen kaupunginkirjaston asiakaspalvelusta.

Seuraa somessa!

#elämänikunnossa #byiisalmi #ihmeenhyvässäkunnossa #iisalmijatienoot #kiireneutraali

Ajankohtaista

Liikuntapalveluiden kesätiedote

Saukko uimahalli, lipunmyynti ja kahviopalvelut on suljettu vuosihuollon ajan 21.6.-21.7.2024. Tänä aikana Timmin sähköinen asiointi on suljettu ja suurin osa liikuntapalveluiden henkilöstöstä lomailee.
Kuntosalilla tehdään vuosihuolto 24.-28.6. joten sali suljettu. Muulloin kuntosali auki sarjarannekkeella ma-su klo 6-23. Kuntosalin ulko-ovi sulkeutuu klo 22.30.

Kesäaikana tehdään vuosihuoltoja myös muissa liikuntatiloissa, näin ollen jäähalli, jalkapallohalli ja koulujen salit on suljettu.
Liikuntahallin vuosihuolto ajoittuu viikoille 24 ja 26-27.

Kesä on mitä ihmeellisintä ulkoliikunta-aikaa, käythän katsomassa sivut www.iisalmi.fi/ulkoliikuntapaikat

Mukavaa kesää toivottaen,
Iisalmen kaupungin liikuntapalvelut