Siirry sisältöön

Iisalmen kaupungin varhaiskasvatus ja koulut saavat hyödyntää liikuntapaikkoja maksutta. Ahkerassa käytössä on Sankariniemen stadion, liikuntahalli, jalkapallohalli ja jäähalli. Uimahalli liikuntapaikkana liikuttaa lapsia ja nuoria omatoimisten käyntien, uimakoulujen ja uimaopetuksen muodossa. Uimahallin uinninohjaajat vastaavat iisalmelaisten alakoulujen uinninopetuksesta.

Keväästä 2021 lähtien olemme olleet mukana Harrastamisen Suomen mallin hankkeessa, joka on OKM:n toimintamuoto tavoitteenaan lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen monipuolisen harrastamisen kautta. Liikuntapalvelut hallinnoi ja koordinoi IHMe – Iisalmen Harrastamisen mallia. Lasten ja nuorten omatoimista harrastamista tuemme mobiilisovellus Nuorisopassin kautta.

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisen eteen teemme tavoitteellisesti toteuttaen konkreettisia toimenpiteitä kohderyhmät huomioiden aina varhaiskasvatuksesta nuoriin aikuisiin saakka.

Kaksi lasta kiipeilee uimahallin kiipeilyseinällä.

Peruskoululaisten maksuttomat omatoimiset uinnit

Iisalmen kaupunki tukee lasten ja nuorten hyvinvointia sekä omaehtoista harrastamista uimahallikäynnein. Nämä Iisalmen kaupungin tukemat, oppilaille maksuttomat, koululaisten Nuorisopassi ja IHMe sporttariuinnit on jaettu Iisalmen uimahallissa lukukauden aikana (toiminta on tauolla koululaisten kesäloman aikaan) seuraavasti:

1-4lk. IHMe Sporttariuinti perjantaisin klo 14-16

5-9lk. Sisäänpääsy Nuorisopassilla kerran viikossa oman aikataulun mukaan uimahallin aukioloaikojen puitteissa (huom. ei koske kuntosalia, pelkkä uinti). Etu ladattu Nuorisopassiin.

7-9.lk. IHMe uinti (tai kuntosali) arkisin klo 13-17. Kirjautuminen kassalla Nuorisopassilla.

IHMe ja Nuorisopassiuinnit ovat omatoimista harrastamista, ei ohjattua toimintaa.

Jotta oppilas voi tulla uimaan itsenäisesti, tulee hänellä olla vähintään 25m:n uimataito. Iisalmen uimahallissa uimataito testataan uimavalvojan toimesta ja merkataan ylös. Testi- eli ”kampauinnin” suorittamisesta oppilas saa itselleen kamman. Mikäli riittävää uimataitoa ei ole, tulee oppilaan mukana olla uimataitoinen aikuinen. Iisalmen kaupungin tukema, oppilaalle maksuton sporttariuinti koskee ainoastaan oppilasta, ei mukana olevaa aikuista.

Oppilaiden tulee käyttäytyä uimahallissa yleisten sääntöjen ja henkilökunnan antamien ohjeiden mukaisesti: ihan samalla tavalla kuin koulu-uintien aikana.

Maksuttomat perhe- ja pienryhmävuorot

Jalkapallo- ja liikuntahallia voi varata maksutta iisalmelaisten lapsiperheiden liikuntahetkiin niinä aikoina, kun halli ei ole muussa käytössä. Perhevuorot ovat tarkoitettu iisalmelaisille lapsiperheille, alle 18-vuotiaille lapsille ja huoltajille. Tämän lisäksi maksuttomien perhevuorojen varausoikeus on lastensuojeluyksikön tai perhekodin työntekijällä sekä perhesosiaalityön ammatillisella tukihenkilöllä, kun he harrastavat yhdessä asiakkaidensa tai yksikössä asuvien alle 18-vuotiaiden kanssa.

Perhevuoroksi hyväksytään myös junioreiden pienryhmien taitovuorot. Mahdollisuus taitovuorojen varaamiseen on kaikilla iisalmelaisilla järjestöillä lajitaustasta riippumatta. Vuoroa ei voi varata joukkueharjoittelua varten.

Koulujen saleihin on mahdollisuus varata vakiovuoroja maksuttomalla perhevuoroperiaatteella varsinaisten vakiovuorojen alkamisen jälkeen. Vakiovuorojen käyttöehdot koskevat myös perhevakiovuoroja. Maksuttomat perhevakiovuorot eivät koske pienryhmien taitoharjoittelua.

Perhe- ja taitovuorolla tulee olla mukana täysi-ikäinen vastuuhenkilö ja tila tulee varata vastuuhenkilön toimesta aina etukäteen joko uimahallin kassan tai sähköisen järjestelmän kautta. Varauksen voi tehdä enintään kaksi viikkoa ennakkoon. Liikuntapalveluilla on vuoron peruutusoikeus järjestöjen tarpeen tai suuren tapahtuman sattuessa samaan aikaan.

Perhevuorovaraukset tehdään uimahallin kassan asiakaspalvelun kautta. Vuoron pituus maksimissaan 2h.

Lasten synttärit liikuntahallilla

Liikuntahallia voi varata lasten synttärijuhlia varten uimahallin kassan kautta. Synttärit voi järjestää joko yläkerran tatamilla tai liikuntahallin alakerrassa. Synttäriherkut tulee tarjoilla ja syödä alakerran aulatilassa, joka tulee siistiä tilaisuuden jälkeen. Tatamilla tai kenttäalueella kaikki syöminen tai juominen on ehdottomasti kielletty.

Synttärivuorovaraukset tehdään uimahallin kassan kautta. Vuoroja varatessa tulee huomioida mahdollinen valmistelu- ja järjestelyaika. Liikuntapalveluilla on vuoron peruutusoikeus järjestöjen tarpeen tai suuren tapahtuman sattuessa samaan aikaan.  Mikäli vuoro on varattu joko ala- tai yläkertaan, on mahdollista, että toisessa tilassa on varattuna vuoro toiselle käyttäjälle. Huomioitavaa on, että Kankaan kentän jalkapallo-otteluissa pukuhuoneet on liikuntahallilla. 

Avaimen liikuntahallille saat uimahallin kassalta, jonne tilavuokra avainta noudettaessa maksetaan.

Liikuntahallin yläkerran varastossa on vapaassa käytössä olevia liikuntavälineitä kuten hyppynaruja, vanteita, leikkitunneleita- ja varjoja, erilaisia palloja, hernepusseja sekä merkkauslaattoja. Mikäli välineitä lainataan, tulee ne palauttaa nimetyille paikoille takaisin. 

Synttärivarauksen hinta: yläkerran tatami 12€/h, alakerta 16€/

Poika pyöräilee metsässä.

Lisätietoja

Uimahallin asiakaspalvelu
puh. 040 350 2534, uimahalli@iisalmi.fi

neljä jalkapalloilijaa kävelee jalkapallokentällä

IHMe Iisalmen Harrastamisen malli

Iisalmen kaupunki on ollut mukana Suomen harrastamisen mallissa mukana hankkeen pilotoinnista eli keväästä 2021 lähtien. Opetus- ja kulttuuriministeriön tukeman hankkeen tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Lue lisää

Ajankohtaista

Liikuntapalveluiden kesätiedote

Saukko uimahalli, lipunmyynti ja kahviopalvelut on suljettu vuosihuollon ajan 21.6.-21.7.2024. Tänä aikana Timmin sähköinen asiointi on suljettu ja suurin osa liikuntapalveluiden henkilöstöstä lomailee.
Kuntosalilla tehdään vuosihuolto 24.-28.6. joten sali suljettu. Muulloin kuntosali auki sarjarannekkeella ma-su klo 6-23. Kuntosalin ulko-ovi sulkeutuu klo 22.30.

Kesäaikana tehdään vuosihuoltoja myös muissa liikuntatiloissa, näin ollen jäähalli, jalkapallohalli ja koulujen salit on suljettu.
Liikuntahallin vuosihuolto ajoittuu viikoille 24 ja 26-27.

Kesä on mitä ihmeellisintä ulkoliikunta-aikaa, käythän katsomassa sivut www.iisalmi.fi/ulkoliikuntapaikat

Mukavaa kesää toivottaen,
Iisalmen kaupungin liikuntapalvelut

Paloisvuoren Menestyksen portaat mukana valtakunnallisessa kuntoporraskilpailussa

Paloisvuoren Menestyksen portaat edustavat Pohjois-Savoa valtakunnallisessa kuntoporraskilpailussa, jossa on mukana kaikkiaan 18 kuntoporrasta ympäri Suomea. Kävijälaskurit ovat asennettuina ajalla 30.5.-30.9.2024.

Iisalmen Uimarit ry palkittiin Iisalmen Vuoden liikuttaja – palkinnolla Pohjois-Savon Urheilugaalassa

Iisalmen Uimarit ry vastaanotti tilaisuudessa myös Olympiakomitean Onnenpantti-kannustusstipendin.

Nuorisopassilla tuetaan nuorten harrastamista

Iisalmelaisia 5-9.luokkalaisia aktivoidaan omatoimiseen vapaa-ajan harrastamiseen Nuorisopassilla.