Siirry sisältöön

Peruskoululaisille suunnattu Nuorisopassi ja toisen asteen FredoApp on valtakunnallisesti käytössä oleva älypuhelimeen ladattava mobiilisovellus. Iisalmessa sovelluksen kautta tarjottavat edut ovat pääsääntöisesti käyttäjälle maksuttomia kuten kuntosali- ja uimahallikäyntejä, lasketteluetuja, pääsylippuja kulttuuri- ja urheilutapahtumiin sekä välipaloja. Etujen lisäksi sovelluksen kautta tarjotaan alennuksia esimerkiksi elokuvalippuihin. Sovellusta käytetään etujen tarjoamisen lisäksi myös tiedotuskanavana.  

Nuorisopassi pilotoitiin marraskuussa 2020, jonka jälkeen iisalmelaiset nuoret ovat löytäneet Nuorisopassin ja etuja käytetään koko ajan enemmän. Tehtyjen havaintojen ja Nuorisopassin raporttien perusteella voidaan todeta etenkin omatoimisten kuntosali- ja uintikäyntien lisääntyneen huomattavasti. Kuntosaliharrastuksesta on tullut monelle nuorelle säännöllinen harrastus tarjottujen maksuttomien mahdollisuuksien myötä.  

Koulun ja kodin rooli korostuu sekä tiedottamisessa että Nuorisopassin etujen käyttöön kannustamisessa. Nuoret toivovat etujen olevan maksuttomia ja kiinnostavia, joten nuorten osallisuus ja kuuleminen on tärkeää. Näin onkin tehty ja tällä kaudella esimerkiksi Paloskin lasketteluetuja on laitettu tarjolle heti rinteen avauduttua. Jokaiselle oppilaalle on ladattu kolme 3h hissilippua ja mahdollisuus välinevuokraan. 

Aktiivisuutta vapaa-ajalle

Nuorisopassilla tuetaan lasten ja nuorten vapaa-ajan toimintaa kouluajan ulkopuolella, kun puolestaan Iisalmen Harrastamisen mallissa harrastustoiminta keskittyy koulupäivän yhteyteen. Toiminnat linkittyvät toisiinsa, sillä Iisalmen Harrastamisen mallin omatoimisiin toimintoihin kuten kuntosalille ja uimaan kirjaudutaan Nuorisopassin kautta. Näiden toimintojen lisäksi iisalmelaisille on tarjolla maksuttomia perhe- ja junioripienryhmävuoroja sekä liikuntahallista että jalkapallohallista. Maksuttomia perhevuoroja varataan parhaina viikkoina kymmeniä tunteja koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä varten.