Siirry sisältöön

Nuorisopassi on älypuhelimella toimiva mobiilisovellus, jonka tarjotaan etuja erilaisiin vapaa-ajan harrastuksiin, lajikokeiluihin, kulttuuripaikkoihin, tapahtumiin ja kursseille. Nuorisopassi toimii myös tiedostuskanavana nuorten tapahtumista ja maksuttomista harrastusmahdollisuuksista.

Nuorisopassi-sovelluksen lataaminen ja käyttö on oppilaille maksutonta. Nuorisopassin etujen piirissä on kaikki Iisalmessa peruskoulua käyvät 5-9. luokkalaiset.

Vastaava toiselle asteelle suunnattu mobiilisovellus FredoApp on käytössä Iisalmen lyseon opiskelijoille. FredoAppin toimintatapa on täysin samanlainen kuin Nuorisopassin, ainoastaan ulkoasu ja osa eduista on erilaiset.

Miten etusovellusta käytetään?

Sovelluksen lataaminen ja kirjautuminen

Oppilaalla tulee olla ladattuna älypuhelimeen Nuorisopassi- tai Fredo-sovellus. Sovelluksen käyttö vaatii vanhempien luvan. Lomake luvan myöntämiseen löytyy (huoltajan) Wilmasta selaimen kautta Lomakkeet-osiosta. Uudet täytetyt lupalomakkeet viedään sovellukseen lukukauden aikaan perjantaisin, joten jos lomake on täytetty esim. maanantaina, toimii sovellus seuraavana perjantaina.

Etujen käyttämistä varten oppilaan tulee kirjautua sovellukseen koulun ysedu.fi-loppuisella sähköpostiosoitteella. Oppilaan sähköpostiin lähetetään kirjautumiskoodi, jolla järjestelmään pääsee kirjautumaan. 

Etujen käyttäminen

Oppilas näyttää kassalla tai lipunmyynnissä henkilökunnalle sovellusta, valitsee kyseisen paikan edun ja pyyhkäisee näyttöä “Käytä pyyhkäisemällä”. Oppilas vahvistaa edun kuittaamalla “Lopeta pyyhkäisemällä” ja käytön “Lopeta edun käyttö. Kyllä”. 

Vasta kun henkilökunta näkee ruudulla tekstin “Etu on käytetty.” voidaan oppilaalle myöntää kyseinen etu.

Ratkaisuja ongelmiin

Mikäli sovelluksen käytön kanssa on ongelmia, usein syy on joku alla olevista.

Missä on lupalomake?

Vanhempien lupalomake tulee olla täytettynä, muuten sovellusta ei voi käyttää. Wilman Lomakkeet-kohdasta löydät lupalomakkeen, kun kirjaudut selaimen kautta. Wilma kännykkäsovelluksessa lomakkeita ei näy. Lomake poistuu, kun se on täytetty. Mikäli lomaketta ei löydy, kannattaa varmistaa, onko toinen huoltajista käynyt täyttämässä lomakkeen.

Miten ja mistä sovellukseen kirjaudutaan?

Lataa Nuorisopassi tai Fredo App- sovellus älypuhelimeesi ja kirjaudu sisään koulun sähköpostiosoitteella. Saat sähköpostiin koodin, joka tulee syöttää sovellukseen. 

Sovellus herjaa ”tiliäsi ei ole liitetty Nuorisopassiin / Fredo Appiin?”

Jos sovellus herjaa ”tiliäsi ei ole liitetty”, todennäköisimmät syyt tälle ovat:

  • Tietoja ei ole siirretty vielä sovellukseen.
    Tiedot siirretään sovellukseen keskitetysti perjantaisin, jolloin edut ovat käytössä seuraavalla viikolla. Sovellukseen ei siis pääse kirjautumaan välittömästi luvan antamisen jälkeen
  • Olethan ladannut sovelluksen oikean version, ei demoa.
  • Sähköposti on väärä. Käytä koulun sähköpostiosoitetta. Tarkista kirjoitusasu.

Mikäli näistä ei löydy vastausta kysymykseesi, voit laittaa kysymyksesi sähköpostilla nuorisopassi@iisalmi.fi

Voimassa olevat edut

Yhteiset kesäedut Nuorisopassin ja Fredo Appin käyttäjille

  • 10 x uimahallikäynti Saukko Uimahalli
  • 10 x kuntosalikäynti Saukko uimahallin kuntosali (7-9lk ja lyseolaiset)
  • 1 x Ilmaiseksi rangepoletti, lainamaila sekä kokeilu puttailuradalle / Ylä-Savon Golf

Tarkista muut edut suoraan sovelluksesta. Lyseolaisille mm. 1h Sub-laudan vuokraus maksutta.

Yhteystiedot

Sähköposti nuorisopassi@iisalmi.fi

Juhani Ahon koulun yhteyshenkilö koulunuorisotyöntekijä
Lyseon yhteyshenkilö koulusihteeri

Lapsia ja nuoria juoksemassa rantareitillä

Lasten ja nuorten liikunta

Iisalmen kaupungin liikuntapalvelut järjestää, koordinoi ja tukee monella tavalla lasten ja nuoren harrastamista, sekä liikuntaa että muuta vapaa-ajan toimintaa. Teemme tiivistä yhteistyötä varhaiskasvatuksen, koulujen ja järjestöjen kanssa.

Lue lisää

Ajankohtaista

Iisalmen kaupunki on TikTokissa!

Löydät meidät jatkossa sosiaalisessa mediassa myös TikTokista. Pidämme tärkeänä, että voimme jakaa kiireneutraalia sanomaa myös nopeatempoisessa trendien ympäröimässä TikTokissa. Miltä kuulostaa ja näyttää Kiireneutraali TikTok By Iisalmi?

Koe Iisalmi! – Get Together tapahtuma kesätyöntekijöille 5.7.

Iisalmen kaupunki kutsuu seudulla kesätöissä olevat nuoret tapaamaan toisiaan 5.7. järjestettävään Koe Iisalmi! – Get Together -tapahtumaan Karhun Kellariin. Ilmoittaudu mukaan ja tule viettämään kiireneutraalia iltaa yhdessä!

Nuoruus saa olla ihmeellistä – ikävaiheeseen kuuluvia haasteita taklataan Iisalmessa yhdessä ja moniammatillisesti

Nuorten hyvinvointi on puhuttanut jo pitkään valtakunnallisesti. Huolipuhe on merkki siitä, että tarvitaan tekoja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Iisalmessa keskeisenä ajatuksena on, että nuoruuskin saa olla ihmeellistä – täynnä erilaisia tunteita ilosta pettymyksiin. Tarvittaessa ikävaiheeseen kuuluvia haasteita taklataan yhdessä ja moniammatillisesti.

Nuorisopassilla tuetaan nuorten harrastamista

Iisalmelaisia 5-9.luokkalaisia aktivoidaan omatoimiseen vapaa-ajan harrastamiseen Nuorisopassilla.