Siirry sisältöön

Tässä yhteydessä rakennetaan uusia seudullisia malleja niin henkilöasiakkaiden kuin työnantajienkin palveluihin osaksi nykyistä yrityspalveluiden tarjontaa. Tavoitteena on entistä toimivammat ja tehokkaammat palveluprosessit kaikille asiakasryhmille, ja sitä myöten seudun elinvoiman vahvistaminen.

Iisalmen kaupunginhallituksen 29.4.2024 antaman ohjeistuksen mukaisesti aiemmin keväällä avoimena ollut yritysasiantuntijan paikka jätetään tässä tilanteessa toistaiseksi täyttämättä, kunnes nähdään tulevan uudistuksen tuomat mahdollisuudet uusien seudullisten toimintamallien kehittämiseksi. Muutoksen suunnittelu on jo hyvässä vauhdissa ja tulevat toimintamallit rakentuvat syksyn 2024 aikana.

Tällä hetkellä, kehitystyön ollessa vielä kesken, Iisalmen kaupungin yrityspalveluissa työskentelee yksi päätoiminen yritysasiantuntija. Yritysneuvontaa tarjotaan lisäksi elinvoimapalveluiden seudullisissa kehittämishankkeissa alakohtaisesti – esimerkiksi TechSavo -hankkeessa palveluiden ja kehittämistuen kohderyhmänä ovat teknologiateollisuuden sekä puu- ja rakennustuotealan yritykset ja Kasvua ja kansainvälistymistä vastuulliseen matkailuun -hanke palvelee seudun matkailuyrityksiä.

Palvelun kehittämistarpeita selvitetään kyselyllä

​Parhaillaan on käynnissä kysely työnantaja- ja yrityspalvelujen kehittämiseksi TE-uudistuksen yhteydessä: Vuoden 2025 alussa Ylä-Savon työllisyysalueen muodostavissa kunnissa halutaan nyt uudistuksen valmisteluvaiheessa selvittää alueen yritysten aiempia kokemuksia työnantaja- ja yrityspalveluista ja kuulla toiveita ja tarpeita, miten palveluita voitaisiin kehittää, uudistaa tai toteuttaa jatkossa entistä paremmin.

Kysely on avoinna 30.8.2024 saakka ja sen vastaukset käsitellään anonyymisti. Kyselyyn voivat vastata yritykset uuden Ylä-Savon työllisyysalueen koko alueelta eli Iisalmesta, Kiuruvedeltä, Pielavedeltä ja Sonkajärveltä ja Vieremältä.

Kyselyyn voi vastata työllisyysalueuudistuksen(avautuu uuteen ikkunaan) valmisteluvaiheen sivulta.

Yritysneuvonnan kesäaukioloajat

Yritysneuvonnan kesän aukioloajoista tiedotetaan Yrityspalvelut-(avautuu uuteen ikkunaan)sivulla, elinvoimapalveluiden uutiskirjeessä ja Iisalmen yrityspalveluiden(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) Facebookissa. Kesän aikana vuosilomat vaikuttavat palvelun saatavuuteen.

Lisätietoja