UUTISET JA AJANKOHTAISET TIEDOTTEET

Tehoa työnhakuun

21.4.2024 17.10

Oma aktiivinen työnhaku on työnhaun perusta, mutta perustasta saat vahvemman käyttämällä erilaisia palveluita.

Ensinnäkin työnhakusi tukena on Kuntakokeilun oma asiantuntijasi, jonka kanssa laadit tavoitteitasi tukevan työllistymissuunnitelman. Suunnitelmassa sovitte palvelusta, joka parhaiten vie tavoitettasi eteenpäin.

Palvelu voi olla:

  • työnvälitys
  • työnhakuprofiilin julkaiseminen
  • lyhytkestoinen valmennus
  • koulutus- tai työkokeilu
  • työvoimakoulutus
  • palkkatuettu työ

Työnvälitys tarkoittaa työtarjouksia. Oma asiantuntijasi auttaa sinua työpaikan löytämisessä tarjoamalla sinulle hakuammattiesi mukaisia töitä. Työtarjous tulee sinulle ensisijaisesti kirjeenä.

Työnhakuprofiilin julkaiseminen Työmarkkinatorissa tuo osaamisesi näkyviin työnantajille. Työnantajat voivat etsiä työntekijöitä niin avoimena oleviin työpaikkoihin kuin ei vielä julkisessa haussa oleviin. Julkaistu työnhakuprofiili lisää siten huomattavasti mahdollisuuksiasi työllistymiseen.

Valmennuksessa voit päivittää työnhaunasiakirjasi ja tutustut eri työnhakukanavien käyttöön, selkeytät ja vahvistat työllistymisen tavoitettasi tai saat henkilökohtaista tukea työpaikan löytämiseen tai työn aloitukseen.

Koulutuskokeilussa pääset käytännössä näkemään ja kokeilemaan, millaista opiskelu olisi sinua kiinnostavassa koulutusohjelmassa. Työkokeilussa tutustut eri aloihin ja ammatteihin työpaikalla. Sitä voi myös hyödyntää osoittamaan oman osaamisesi tämän hetkisen tason.

Työvoimakoulutuksen avulla voit päivittää tai lisätä osaamistasi. Osa koulutuksista on ammatilliseen tutkintoon johtavia, osa opiskeluvalmiuksia ylläpitävää tai kotoutumista edistävää. Ammatilliseen tutkintoon johtavat koulutukset on suunniteltu työelämälähtöisiksi ja alueen työnantajien tarpeisiin. Niinpä työvoimakoulutuksista valmistuneilla on hyvä työllistymisaste.

Palkkatuettu työ on usein määräaikainen työsuhde, josta saat palkan. Palkkatuetun työn tarkoituksena on joko vahvistaa osaamista tai edistää osatyökykyisen työllistymistä. Oma asiantuntijasi arvioi palkkatukiprosentin sekä tuen hyödyntämisen työnhakusi tukena.

 

Hyödynnä tarjolla olevat mahdollisuudet ja ota askel lähemmäksi tavoitettasi. Oma asiantuntijasi neuvoo sinua palveluun hakemisessa.

Lisätietoa palveluista saat Työmarkkinatorilta. Linkki avautuu uudelle välilehdelle.