Ajankohtaiset tiedotteet

Iisalmen kaupunginkirjaston palveluissa käyttökatko 15.-29.5.

10.5.2024 8.00
0

Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakon kirjastojärjestelmän päivityksen vuoksi Iisalmen kirjaston palveluissa on käyttökatko 15.-29.5. Kirjasto on avoinna, mutta lainaus, uusiminen, palautusten rekisteröinti, tiedonhaku, varaaminen sekä omatoimikirjasto, mobiilikirjasto ja verkkokirjasto ovat poissa käytöstä. Kirjastoauto ei liikennöi 15.-31.5. Hae noudettavana olevat varauksesi viimeistään 14.5. ja lainaa tarpeeksi lukemista ja muuta aineistoa käyttökatkon ajaksi!

Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakko ottaa ensimmäisenä kirjastoverkkona Suomessa käyttöön Axiell Finland Oy:n Quria -kirjastojärjestelmän. Kirjastot ovat käyttäneet pitkään pitkään Axiellin aikaisempaa Aurora-kirjastojärjestelmää, joten uuden järjestelmän päivitys pilotti-hankkeena tarjoaa hyviä mahdollisuuksia uudistaa toimintaa.

Quria on käytössä monissa kirjastoissa Euroopassa, mutta Suomessa yleisistä kirjastoista tällä hetkellä vain Vaasan ja Kangasniemen kirjastoissa. Uudella järjestelmällä on useita teknisiä ja sisällöllisiä etuja, jotka kehittävät toimintaa sisäisestä ja kirjastoammatillisesta näkökulmasta. Tämä luo puolestaan mahdollisuuksia entistä paremmalle asiakaspalvelulle!
 
Asiakkaalle uudistus näkyy ensimmäisenä uutena mobiilikirjastona, jonka ulkoasu ja toiminnallisuudet parantuvat. Uudessa sovelluksessa mm. hakutoiminnot ovat paremmat, voit hallita lainojasi ja varauksiasi, vastaanottaa ilmoituksia erääntyvistä lainoista ja varauksista sekä kirjaston tiedotteita. Sovellus mahdollistaa myös itsepalvelulainauksen ja -palautuksen, eli asiakas voi lainata ja palauttaa aineistoa omalla älylaitteellaan. Uusi maksuton mobiilisovellus tulee ladattavaksi sekä Googlen Play-kauppaan että Applen App Storeen, ja se avautuu asiakkaille 29.5. Sovelluksen itsepalvelutoimintoja otetaan kirjastoissa käyttöön vaiheittain.  Mobiilikirjaston ja verkkokirjaston käyttökatko alkaa 14.5. 
 
Hae noudettavana olevat varauksesi viimeistään 14.5. Lainaa tarpeeksi lukemista ja muuta aineistoa sulkuajaksi. 
Varaudu siihen, etteivät tiedonhaku, varaaminen, lainaaminen, kaukolainat ja lainojen uusinta onnistu ajalla 15.–29.5. 
Kirjasto on avoinna 15.-29.5. ma-to 8-19, pe 17.5. 8-11, pe 24.5. klo 8-17. La-su suljettu. 
Omatoimikirjasto on pois käytöstä 15.–29.5.
Kirjastoauto ei liikennöi 15.–31.5. 
Aineistoa voi palauttaa kirjastoon, mutta lainat poistuvat asiakkaan tiedoista vasta 29.5. jälkeen. Eräpäiviä on jatkettu 10.6. saakka, eikä käyttökatkon aikana muodostu myöhästymismaksuja. 
Nykyinen Rutakko-mobiilikirjasto lakkaa toimimasta 14.5. Ota sovellukseen merkkaamasi suosikit talteen ja lataa sovelluskaupasta uusi mobiilikirjasto, käytössä 29.5. 
Verkkokirjasto on pois käytöstä käyttökatkon ajan.
Cineast-elokuvapalvelu ja kuntien yhteinen E-kirjasto ovat käytössä käyttökatkon ajan.
Lehtisalissa sanomalehdet ja ePress ovat luettavissa normaalisti, aikakauslehdistä luettavana on uusin numero. Kesäkuun alussa uudet lehdet ovat taas lainattavissa.
Kaukopalvelu on pois käytössä , kaukolainapyyntöjä voi kuitenkin tehdä ja ne käsitellään käyttökatkon jälkeen.

Käyttökatkon aikana kirjastossa myös tapahtuu, lapsille ja aikuisille!
Ke 15.5. klo 10-11  Päivänpolttavat-juttutupa kokoontuu kirjaston yläkerrassa. Juttutuvassa rupatellaan mielenkiintoisista aiheista ja uutisista Jorma Tikkasen johdolla. Tarjolla aamukahvit ja pientä purtavaa.
Ke 15.5. kello 17-19 Aikuisten lautapeliporukka Noppa kokoontuu kirjaston yläkerrassa. Nopassa pelataan monenlaisia pelejä klassikoista uudempiin ohjaajan opastuksella. Porukkaan ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin pidempäänkin harrastaneet.
To 16.5. Lasten kulttuurin juhlaviikon Keväthulinat, kirjaston lastenosasto: 
  o Kirsi Kunnaksen runoja 16:00-16:15.
o Hilima Haepakka ja Haltiattaren musiikkiretki 17:30-17:50. Retkellä mukana mm. mimiikkaa sekä laulua ja leikkiä lastenlaulujen kera! 
o Unelmien lastenosasto -työpaja, kerro millaisen haluaisit?
o Peliseikkailu ja piirustusta, tarjoilua
Ti 21.5. klo 17–18 Kaavaesittely ja keskustelutilaisuus, kirjaston yläkerta. Iisalmen keskustan kirkkoaukion ja kulttuurikeskuksen alueen asemakaavaa muutetaan. Kaavoitusarkkitehti Hannele Kelavuori esittelee laaditun kaavaehdotuksen. Tutustu kaavamuutokseen https://www.iisalmi.fi/ak385
To 23.5. Elämäni kunnossa -hyvinvoinnin ilta, kirjaston yläkerta. Ohjelma julkaistaan lähiaikoina, seuraa ilmoitteluamme!