Ajankohtaiset tiedotteet

Hävikkiviikko Iisalmessa

irina-blok-13584.jpg
5.9.2018 12:00
0

Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään jälleen 10.9 –16.9.2018. Viikon aikana nostetaan esille ruoan arvostusta sekä herätellään ajattelemaan hävikkiin päätyvää ruokaa ja siitä aiheutuvia turhia kustannuksia.

Iisalmessa teemaviikko käynnistyy tiistaina 11.9.2018, jolloin Iisalmen torilla on Marttojen puutarhaneuvontatapahtuma klo 9–14. Tapahtumassa ovat mukana Iisalmen Marttayhdistykset, Marttaliitto, Savon Martat sekä KierRe-hanke. Päivän aikana tarjotaan tietoa mm. ruokahävikistä ja sen hyödyntämisestä, kaupunkiviljelystä, villiyrteistä sekä puutarhan somistuksesta, lisäksi tarjolla on pottupuuromaistiaiset.

KierRe-hanke on myös kannustanut kouluja, päiväkoteja sekä ravintoloita liittymään mukaan Hävikkiviikon viettämiseen. Kouluista mukana ovat Edvin Laine, Hernejärvi, Juhani Aho, Kangaslampi, Kauppis-Heikki, Kilpijärvi, Partala ja Sourunsalo. Päiväkodeista Hävikkiviikkoa viettävät Kirkkopuiston Montessori, Malminrannan, Simpukan ja Pikku-Simpukan päiväkodit. Ravintoloista mukana Hävikkiviikon toiminnassa ovat Pikku-Iita, Raatihuone, Ilvolanpirtti, Rosso, Presso ja PizzaBuffa, Iltalypsy, Marjahaka, Halpa-Halli sekä Kahvila-Ravintola Mehevä.

Hävikkiviikolla koulut ja päiväkodit voivat toteuttaa ruokahävikkiaiheista opetusta ja tuoda esille ruoan arvostusta, lisäksi kaikilla mukana olijoilla on mahdollisuus osallistua Kuluttaja-lehden punnitushaasteeseen sekä jakaa tietoa ruokahävikistä kampanjamateriaalin avulla.


Lisätiedot:

Mari Turunen
projektivastaava, KierRe-hanke
mari.turunen(a)iisalmi.fi, puh. 040 584 0803

Marja Hartikainen
Kankaan Martat
mhartik(a)gmail.com
puh. 045 661 8323

Hävikkiviikko, www.havikkiviikko.fi