Siirry sisältöön

TechSavo -hankkeen tavoitteena on parantaa PK-yritysten kasvu- ja uudistumisvalmiuksia hankealueella. Kohderyhmänä ovat teknologiateollisuuden sekä puu- ja rakennustuotealan yritykset ja niille palveluja tuottavat yritykset.

Hankkeessa tarjotaan yrityksille paljon hyödyllistä tietoa ja tukea liiketoiminnan kehittämiseen. Siinä myös esitellään uusia kasvumahdollisuuksia webinaareissa ja seminaareissa ja testataan uusia liiketoimintamalleja TKI-työpajoissa. Hanke tukee myös yritysten kansainvälistymistä hyödyntäen eri sidosryhmien järjestämiä kv-tapahtumia ja kv-messuja.

Hankkeen toteuttajat ovat Iisalmen Teollisuuskylä Oy, Savonia AMK, Navitas Kehitys Oy sekä Savogrow Oy. Hankkeen toteutusaika on 1.4.2023 – 31.3.2026, ja toiminta-alueena Pohjois-Savon maakunta ja Pieksämäki. Rahoittajina hankkeelle ovat Pohjois-Savon liitto, Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR), alueen kunnat, yritykset ja toteuttajat. 

Ota yhteyttä

Teknologiateollisuuteen viittaava kuvituskuva.

PK-yritysten kestävä kasvu ja uudistuminen

TechSavo edistää pk-yritysten kasvu-, uudistumis- ja innovaatiovalmiuksia Pohjois-Savossa ja Pieksämäellä. Hankkeen kohderyhmiä ovat alueen teknologiateollisuuden sekä puu- ja rakennustuotealan yritykset sekä niille palveluja tuottavat pk-yritykset.

Tutustu TechSavo -hankkeeseen (avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Ajankohtaista

Tutustu yrittäjyyskasvatuksen polkuun

Tulos-hankkeen aikana laadittu yrittäjyyskasvatuksen polku on nyt luettavissa. Polun tavoitteena on mahdollistaa eri tahojen yhteistyö ja erilaisten toimenpiteiden kokeileminen yhdessä.

Yritys-twist pilotoitu onnistuneesti

Tulos-hankkeen myötä twist-kesätyön aikana pilotoitiin yritys-twist. Twist-kesätyö on Iisalmen kaupungin nuorisopalvelujen oma kesätyömuoto yläkoulun 7-8lk. oppilaille.  Yritys-twistissä kesätyöntekijät tutustuivat iisalmelaisiin yrityksiin sekä pääsivät tekemään erilaisia työtehtäviä yrityksissä.

Seudullinen matkailijakysely

1.6.2024 starttaa seudulla matkailijakävijätutkimus, jonka avulla keräämme tietoa täällä vierailleiden käyttämistä palveluista ja alueelle jäävästä matkailutulosta.

Pito- ja vetovoimatoimenpiteiden ideointia paikallisessa URBACT-toimintaryhmässä

Kesällä 2023 käynnistyneessä kansainvälisessä URBACT – Residents of the Future -hankkeessa on edetty siihen vaiheeseen, kun hankkeella pilotoitavia toimenpiteitä aletaan suunnitella paikallisella tasolla.

Seudullisen matkailuhankkeen kuulumiset

Ensimmäiset työpajat toteutettiin huhtikuussa. Peräti 21 matkailualan yritystä ja toimijaa kokoontui verkostoitumistyöpajaan Iisalmessa. Haluaisitko sinä tai yrityksesi tulla osaksi matkailutoimialaa?

Kehitystyötä paikallisessa URBACT-toimintaryhmässä

Työpajamaisessa työskentelyssä hyödynnetään URBACT-ohjelman suosimia työkaluja, joiden avulla hankkeen teeman mukaisesti pyritään löytämään ratkaisuja pienenevän väkiluvun tuomiin haasteisiin, työvoimapulaan sekä vetovoiman kehittämiseen.