Ulkoliikuntapaikat
Iisalmessa on mahdollisuus liikkua ulkona ympäri vuoden. Ulkoliikuntapaikat ja -alueet mahdollistavat eri liikuntalajien monipuolisen harrastamisen niin keskustassa kuin taajaman ulkopuolella.
Iisalmessa on mahdollisuus liikkua ulkona ympäri vuoden. Ulkoliikuntapaikat ja -alueet mahdollistavat eri liikuntalajien monipuolisen harrastamisen niin keskustassa kuin taajaman ulkopuolella.
Paloisvuoren huipulta on upeat näkymät Paloisjärven yli kaupungin keskustaan. Alueella on kattavasti liikuntamahdollisuuksia läpi vuoden ja talvisin asiakkaita palvelee laskettelukeskus.
Sankariniemen stadion tarjoaa kesäkaudella puitteet yleisurheilun harjoitteluun kilpailutapahtumineen sekä hyvin hoidetun luonnon nurmen jalkapallon virallisia ison kentän ottelutapahtumia ajatellen.
Iisalmesta löytyy kolme täysimittaista luonnonnurmikenttää, täysimittainen tekonurmikenttä sekä hiekkatekonurmi. Luonnonnurmet saavat vuosittain kehuja hyvästä kunnostaan, eivätkä lainkaan suotta!
Iisalmessa vesiliikuntaa voi harrastaa ympäri vuoden uimahallissa ja kesäaikaan uimarannoilla. Uimarannat sijaitsevat järvien rannoilla eri puolin kaupunkia palvellen siten eri kaupunginosia ja kyliä.
Lasten liikennepuisto sijaitsee Luuniemellä, ja on auki 14.5.-10.8.2024. Toiminta on maksutonta ja se on suunnattu alakouluikäisille lapsille.
Iisalmen ulkokuntosaleilla on monipuolisesti erilaisia kuntoilulaitteita, joten ne sopivat hyvin eritasoisille kuntoilijoille. Ulkokuntosalit ovat maksuttomia ja avoinna ympäri vuoden.
Iisalmen kaupunki ylläpitää talvikaudella ulkojäitä sekä keskustan alueella että taajaman ulkopuolella. Tältä sivulta löydät tietoa ulkojääpaikoista.
Skeittipuistot ovat rullalautailuun soveltuvia alueita. Monet skeittipaikat sopivat myös esimerkiksi rullaluisteluun ja scoottaukseen eli temppupotkulautailuun. Iisalmesta löydät kolme upeaa skeittipuistoa. Tutustu täältä lisää!
Kaupunki kunnostaa latuja talvikaudella aktiivisesti ja latuverkostoa on satojen kilometrien mitalla. Tältä sivulta löydät tietoa laduista ja niiden kunnossapidosta.
Frisbeegolf on yhdistelmä perinteistä golfia ja frisbeen heittämistä. Lajissa tavoitteena on heittää frisbee erilliseen frisbeegolfkoriin mahdollisimman vähin heitoin. Tältä sivulta löydät Iisalmen frisbeegolfratojen tiedot.
Beachvolleykentät kutsuvat kesäisin rantalentopallon peluun pariin. Kentät ovat kaikkien vapaassa maksuttomassa käytössä.
Iisalmen kaupungin sivistys- ja hyvinvointitoimialan avustushaku iisalmelaisille rekisteröidyille yhdistyksille vuonna 2025 on käynnistynyt! Avustusten hakuaika on 20.1.-21.2.2025.
Haettavat avustukset ovat:
· Kulttuurijärjestöjen toiminta-avustukset
· Liikunta- ja nuorisojärjestöjen sekä vammaisjärjestöjen liikunnan toiminta-avustukset
· Muut harkinnanvaraiset kohdeavustukset
Päivitetyt avustusten myöntämisperusteet sekä sähköiset hakemuslomakkeet löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.iisalmi.fi/avustukset(siirryt toiseen palveluun)
#byiisalmi #tehdäänihmeitäyhdessä #elämänikunnossa
Iisalmen kaupunki järjestää kevättalven aikana uudenlaisia kuntalaisten kohtaamishetkiä, kiireneutraaleja kaupunkikahveja, jo ennestään yhteisöllisyydestään tutuksi tulleessa paikassa, IPK:n ylläpitämässä Karhun Kellarissa. Ensimmäiset kaupunkikahvit järjestetään keskiviikkona 29.1.2025 klo 14–15. Tuolloin teemana on Ihmeiden Iisalmi – vetovoimainen ja elinvoimainen seutukeskus sekä kaikkia kahvihetkiä yhdistävä hyvinvoinnin teema – se on olennainen osa Iisalmen kiireneutraaliutta. Mukana tammikuun kahveilla ovat kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen ja elinkeinojohtaja Terho Savolainen. Matalan kynnyksen kahvihetkiin toivotaan runsasta osallistumista iästä ja muista taustatekijöistä riippumatta.
Kaikissa Kiireneutraalit kaupunkikahvit -tapahtumissa on vaihtuvien johdon edustajien lisäksi mukana hyvinvointi- ja osallisuuskoordinaattori Hanna Holopainen, joka näkee tilausta tällaisille kaikille avoimille kohtaamisille:
”Kutsumme kaikkia mukaan kohtaamisiin, joissa ei ole tiukkaa ohjelmaa, vaan ideana on jutella kiireettömästi arjen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Odotan kuulevani toisilta asukkailta ideoita harrastuksiin tai muihin hyvinvointia lisääviin tekijöihin. Ja on lupa tulla ihan vain kuuntelemaankin, kohtaamiset ovat tärkeitä niinkin!”
”Idea kiireneutraaleista kaupunkikahveista juuri Karhun Kellarissa liittyy myös siihen, että IPK on By Iisalmi -lähettiläämme, ja he ovatkin omalta osaltaan näyttäneet, mikä merkitys ja voima yhteisöllisyyden rakentamisella on. IPK:n peleihin voi tulla juuri sellaisena kuin on ja ne kokoavat yhteen laajasti erilaisia ihmisiä. Toivomme, että jotain samaa henkeä saisimme kahvihetkiinkin luotua”, kertoo Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski.
Karhun Kellarissa Kiireneutraali Iisalmi -teema näkyy myös siten, että aiemmin Iisalmen kaupunginkirjastossa palvellut Kiireneutraali Olkkari siirtyi vuodenvaihteessa osaksi Karhun Kellarin palvelua. Olkkaria voi edelleen lainata esimerkiksi yritystilaisuuksiin tai tapahtumiin – viimeksi Olkkari oli lainassa Ysaon henkilöstötapahtumassa ja By Iisalmi -seminaarissa.
Kunnilla on lakisääteinen velvoite edistää kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä (Kuntalaki 410/2015, 1 § ja Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä 612/2021, 6§). Hyvinvoivat asukkaat ovat elinvoimaisen kaupungin edellytys. Iisalmelaisille onkin voinut jo tulla tutuksi mainoslause, jonka mukaan asukkaiden halutaan olevan elämänsä kunnossa. Jotta lause ei jäisi vain paperille ja kauniiksi sanoiksi, tehdään Iisalmessa pitkäjänteistä ja suunnitelmallista hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen työtä laaja-alaisesti. Hyvinvointia edistäviä toimia tehdään kunnan kaikilla sektoreilla ja nyt alkavat Kiireneutraalit kaupunkikahvit tarkastelevatkin hyvinvointia strategisten teema-alueiden kautta – ensimmäisenä sivutaan Ihmeiden Iisalmi -teema-alueen elinvoiman, vetovoiman ja hyvinvoinnin keskinäistä liittoa:
”Seutumme elinvoiman ja vetovoiman vahvistaminen turvaa osaltaan myös kuntalaisten hyvinvointia lisäämällä työnteon ja osallisuuden mahdollisuuksia. Elinvoimainen ja taloudellisesti hyvin pärjäävä kaupunki pystyy tarjoamaan riittävät resurssit myös hyvinvointia lisääviin palveluihin. Elinvoimaisessa kaupungissa on myös lukuisia eri alojen yrittäjiä ja kolmannen sektorin toimijoita tekemässä kuntalaisten arjesta parempaa – esimerkiksi lukuisat liikunta-alan yritykset toimivat kohtaamisen ja liikkumisen keskuksina ja yhteisöllisyyden rakentajina”, toteaa elinkeinojohtaja Terho Savolainen.
”Hyvinvointia voi tarkastella hyvin monella eri tasolla ja sen lisäksi, että me Iisalmen kaupungilla seuraamme esimerkiksi hyvinvointikertomusta ja muita raportteja, on tällaiset kasvokkaiset matalan kynnyksen kohtaamiset tärkeitä paikkoja kuulla kuntalaisten ajatuksia aiheesta. Kuulen oikein mielelläni, mitkä asiat ovat iisalmelaisille tärkeitä arjen iloja. Uskon, että hyviä vinkkejäkin tulemme saamaan siitä, miten kaupunki voi olla edistämässä arjen hyvinvointia”, ennakoi Iisalmen kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen.
Kiireneutraaleja kaupunkikahveja on sovittu alustavasti järjestettävän kolme kertaa (29.1., 26.2. ja 26.3.) Mikäli kahvihetket osoittautuvat toimivaksi tavaksi lisätä kuntalaisten osallisuutta, voidaan niitä jatkaa ja harkita kevätkesällä myös siirtymistä ulkoilmaan torikahvien merkeissä.
Iisalmen kaupunki myöntää tapahtumatukea tapahtumajärjestäjälle, joka tuottaa Iisalmeen tapahtuman vuoden 2025 aikana. Tapahtumatukihaku vuodelle 2025…
Palkitsemistilaisuus järjestettiin 6.1.2024 Iisalmen kulttuurikeskuksen Karl Collan -salissa. Tilaisuudessa palkittiin vuonna 2024 menestyneitä urheilijoita, vuoden 2024 seurajohtaja, valmentaja ja ohjaaja sekä myönnetään tunnustuspalkinto terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä.
Iisalmen kaupunki, Ylä-Savon Koulutuskuntayhtymä (YSAO), Savon ammattiopisto (Sakky) sekä Savonia-ammattikorkeakoulu ovat jo useita vuosia mahdollistaneet…
Iisalmen kaupungin talousarvion 2025 ja taloussuunnitelman 2026–2027 valmistelua on leimannut talouden taantuma ja sotien aiheuttama poikkeuksellinen epävarmuus. Talousarvio vuodelle 2025 on n. 1,9 milj. euroa alijäämäinen. Talousarvioehdotusta voidaan luonnehtia palvelut turvaavaksi, investointipainotteiseksi ja kaupungin pito- ja vetovoimaa vahvistavaksi. Taloussuunnitelmavuosina 2026–2027 kuntatalouden kokonaistilanteen arvioidaan olevan edelleen haasteellinen. Iisalmessa suunnitelmavuosina tasapainoon pääsemisen edellytyksenä on menokehityksen hillitseminen ja tulopohjan vahvistaminen.