Siirry sisältöön

Latuja löytyy niin Paloisvuorelta, keskustan rantaladulta, Sorsapuistosta, Kankaan alueelta, Kangaslammilta, Ohenmäestä ja Kilpijärveltä. Pidemmällekin hiihtolenkille on mahdollista lähteä Sikokallion, Hanhilammen ja Partalan suuntaan. Hanhilammen ampumaradan ympäristön lisäksi ladut ovat kunnossa Hanhilammelta Iimäentielle asti ja Kiuruvedentien suuntaan sähkölinjan päähän. 

Latuja hoidetaan niin kauan kun lunta riittää ja ne ovat turvallisia. Turvallisuus on tärkeää myös hiihtoladuilla. Näin ollen huomioithan, että hiihtoladuilla kävely ja pyöräily kielletty. Maastopyörillä suositellaan ajettavan maastoreiteillä.

Kävely sallittu ainoastaan keskustan rantaladulla, Sankkurilta Pöllösenlahdelle sekä Kangaslammin ladun varressa, sillä nämä reitit ovat kevyenliikenteen väyliä. 

Hiihtolatujen kunnossapito

Voit seurata hiihtolatujen reaaliaikaista kunnossapitoa alla olevasta linkistä (avautuu uuteen välilehteen).

Hiihtäjä auringossa.

Paloisvuoren hiihtoladut ja kuntopolut

Paloisvuori on monipuolinen ulkoilualue ja liikuntakeskus, joka sijaitsee Iisalmen keskustan eteläpuolella nousevalla harjualueella (os. Uotilanniementie 33). Paloisvuoren huipulta onkin upeat näkymät Paloisjärven yli kaupungin keskustaan. Alueella on kattava murtomaahiihto- ja lenkkeilyreittien verkosto, joiden lisäksi talvisin harrastajia palvelee laskettelukeskus. Paloisvuorella valaistuja hiihtolatuja on yhteensä 16 kilometriä. Ensilumenlenkki 1,6 km palvelee hiihdonharrastajia alku- ja lopputalvesta.

Laduille mahtuu monenlaista hiihtäjää. Pidetään siis jokainen huoli siitä, että hiihtokokemukset ovat kaikille meille mieluisia.

Koirahiihto

Koirahiihto on sallittua Ohenmäessä.  Saunaniemessä koiran kanssa hiihtäminen on sallittua tiistaisin ja torstaisin klo 19–22 sekä lauantaisin klo 9–11.

Koiran kanssa hiihtäessä tulee huomioida seuraavat tärkeät seikat:

Yhteystiedot

Ulkoliikuntapaikat

Iisalmessa on mahdollisuus liikkua ulkona ympäri vuoden. Ulkoliikuntapaikat ja -alueet mahdollistavat eri liikuntalajien monipuolisen harrastamisen niin keskustassa kuin taajaman ulkopuolella.

Ulkoliikuntapaikat