Kankaan liikuntapuisto
Kankaan liikuntapuistosta löytyy monipuoliset ulko- ja sisäliikuntatilat sekä mahdollisuus useiden eri lajien harrastamiseen eri vuodenaikoina. Alueella on myös kaikille avoimia maksuttomia liikkumismahdollisuuksia.
Kankaan liikuntapuistosta löytyy monipuoliset ulko- ja sisäliikuntatilat sekä mahdollisuus useiden eri lajien harrastamiseen eri vuodenaikoina. Alueella on myös kaikille avoimia maksuttomia liikkumismahdollisuuksia.
Kankaan liikuntapuistossa sijaitsevat tekonurmikenttä, juoksuradat, pituushyppy- ja kolmiloikkapaikka, Saukko uimahalli, liikuntahalli monipuolisine lajimahdollisuuksineen, jäähalli, tekojää, skeittirampit, koripallokenttä sekä Keila- ja Liikuntakeskus Liike.
Osoite: Untamonkatu 10, 74120 Iisalmi,
Kankaan liikuntapuiston kartta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) (avautuu uuteen välilehteen)
Vuonna 2012 valmistunut tekonurmikenttä on täysmittainen (68 x 105) virallinen kenttä, jossa on rajat myös poikittain kahdelle juniorijalkapallokentälle. Kentän vieressä sijaitsee kolme 100m juoksurataa sekä pituushyppy- ja kolmiloikkapaikka.
Kankaan liikuntapuistossa kulkevan kuntopolun varrelta löytyvät ulkokuntosalilaitteet sekä lapsille ja nuorille suunnattu Parkour-puisto, josta löytyy mm. kiipeilyverkko, kiipeilykuutio ja erilaisia hyppy-/laskeutumisalustoja.
Vuonna 2023 valmistuneessa Saukko uimahallissa on kuusi eri tarkoitukseen sopivaa allasta ja kattava kuntosali. Pesutiloissa liikkujaa odottaa rentouttava sauna – höyryllä tai ilman. Kokemuksen kruunaa uimahallin kahvila.
Liikuntahallissa voi harrastaa kahdessa kerroksessa. Alakerran kenttä mahdollistaa salibandyn, lentopallon, sulkapallon, pickelballin ja futsalin harrastamisen ja pelaamisen. Yläkerrassa sijaitsevalla tatamilla harrastetaan mm. kamppailulajeja ja voimistelua. Käytössä oleva liikkumisvälineistö mahdollistaa monipuoliset liikuntakokemukset.
Jäähalli ja hallin välittömässä läheisyydessä oleva tekojää sijaitsevat Kankaan liikuntapuistossa.
Kesäaikaan tekojäällä on pickleball-kenttiä kaikkien vapaassa maksuttomassa käytössä. Kenttiä ei voi varata etukäteen. Pickleball-mailoja ja -palloja on lainattavissa Iisalmen kirjastolta.
Kankaan liikuntapuistossa pääsee myös skeittaamaan ja pelaamaan koripalloa. Tilat ovat kaikkien vapaassa ja maksuttomassa käytössä.
Saukko on Iisalmen uusi uimahalli, jossa on kuusi eri tarkoitukseen sopivaa allasta ja kattava kuntosali. Pesutiloissa liikkujaa odottaa rentouttava sauna – höyryllä tai ilman. Kokemuksen kruunaa uimahallin kahvila.
Pertunrantaan haetaan poikkeamislupaa talviuimareiden pukutilarakennukselle.
Iisalmen kaupungin sivistys- ja hyvinvointitoimialan avustushaku iisalmelaisille rekisteröidyille yhdistyksille vuonna 2025 on käynnistynyt! Avustusten hakuaika on 20.1.-21.2.2025.
Haettavat avustukset ovat:
· Kulttuurijärjestöjen toiminta-avustukset
· Liikunta- ja nuorisojärjestöjen sekä vammaisjärjestöjen liikunnan toiminta-avustukset
· Muut harkinnanvaraiset kohdeavustukset
Päivitetyt avustusten myöntämisperusteet sekä sähköiset hakemuslomakkeet löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.iisalmi.fi/avustukset(siirryt toiseen palveluun)
#byiisalmi #tehdäänihmeitäyhdessä #elämänikunnossa
Teknisen lautakunnan 22.1.2025 kokouksen asialistalla on mm.
Sivistys- ja hyvinvointilautakunnan kokouksen 10.12. asialistalla on mm. Vuoden 2024 urheiluapurahojen saajien ja seuratoimijoiden valinnat sekä Iisalmen kaupungin varhaiskasvatuksen liikkumisohjelman hyväksyminen.
Maanantaina 13. tammikuuta avautui koko hyvinvointialuetta palveleva sairaanhoitajan chat. Sairaanhoitajan chat avaa uuden asiointikanavan terveyskeskuspalveluihin. Chatissa asiakas voi keskustella sairaanhoitajan kanssa ilman ajanvarausta. Sairaanhoitaja arvioi asiakkaan hoidon tarvetta ja antaa ohjausta ja neuvontaa.
Iisalmen kaupunki järjestää kevättalven aikana uudenlaisia kuntalaisten kohtaamishetkiä, kiireneutraaleja kaupunkikahveja, jo ennestään yhteisöllisyydestään tutuksi tulleessa paikassa, IPK:n ylläpitämässä Karhun Kellarissa. Ensimmäiset kaupunkikahvit järjestetään keskiviikkona 29.1.2025 klo 14–15. Tuolloin teemana on Ihmeiden Iisalmi – vetovoimainen ja elinvoimainen seutukeskus sekä kaikkia kahvihetkiä yhdistävä hyvinvoinnin teema – se on olennainen osa Iisalmen kiireneutraaliutta. Mukana tammikuun kahveilla ovat kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen ja elinkeinojohtaja Terho Savolainen. Matalan kynnyksen kahvihetkiin toivotaan runsasta osallistumista iästä ja muista taustatekijöistä riippumatta.
Kaikissa Kiireneutraalit kaupunkikahvit -tapahtumissa on vaihtuvien johdon edustajien lisäksi mukana hyvinvointi- ja osallisuuskoordinaattori Hanna Holopainen, joka näkee tilausta tällaisille kaikille avoimille kohtaamisille:
”Kutsumme kaikkia mukaan kohtaamisiin, joissa ei ole tiukkaa ohjelmaa, vaan ideana on jutella kiireettömästi arjen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Odotan kuulevani toisilta asukkailta ideoita harrastuksiin tai muihin hyvinvointia lisääviin tekijöihin. Ja on lupa tulla ihan vain kuuntelemaankin, kohtaamiset ovat tärkeitä niinkin!”
”Idea kiireneutraaleista kaupunkikahveista juuri Karhun Kellarissa liittyy myös siihen, että IPK on By Iisalmi -lähettiläämme, ja he ovatkin omalta osaltaan näyttäneet, mikä merkitys ja voima yhteisöllisyyden rakentamisella on. IPK:n peleihin voi tulla juuri sellaisena kuin on ja ne kokoavat yhteen laajasti erilaisia ihmisiä. Toivomme, että jotain samaa henkeä saisimme kahvihetkiinkin luotua”, kertoo Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski.
Karhun Kellarissa Kiireneutraali Iisalmi -teema näkyy myös siten, että aiemmin Iisalmen kaupunginkirjastossa palvellut Kiireneutraali Olkkari siirtyi vuodenvaihteessa osaksi Karhun Kellarin palvelua. Olkkaria voi edelleen lainata esimerkiksi yritystilaisuuksiin tai tapahtumiin – viimeksi Olkkari oli lainassa Ysaon henkilöstötapahtumassa ja By Iisalmi -seminaarissa.
Kunnilla on lakisääteinen velvoite edistää kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä (Kuntalaki 410/2015, 1 § ja Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä 612/2021, 6§). Hyvinvoivat asukkaat ovat elinvoimaisen kaupungin edellytys. Iisalmelaisille onkin voinut jo tulla tutuksi mainoslause, jonka mukaan asukkaiden halutaan olevan elämänsä kunnossa. Jotta lause ei jäisi vain paperille ja kauniiksi sanoiksi, tehdään Iisalmessa pitkäjänteistä ja suunnitelmallista hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen työtä laaja-alaisesti. Hyvinvointia edistäviä toimia tehdään kunnan kaikilla sektoreilla ja nyt alkavat Kiireneutraalit kaupunkikahvit tarkastelevatkin hyvinvointia strategisten teema-alueiden kautta – ensimmäisenä sivutaan Ihmeiden Iisalmi -teema-alueen elinvoiman, vetovoiman ja hyvinvoinnin keskinäistä liittoa:
”Seutumme elinvoiman ja vetovoiman vahvistaminen turvaa osaltaan myös kuntalaisten hyvinvointia lisäämällä työnteon ja osallisuuden mahdollisuuksia. Elinvoimainen ja taloudellisesti hyvin pärjäävä kaupunki pystyy tarjoamaan riittävät resurssit myös hyvinvointia lisääviin palveluihin. Elinvoimaisessa kaupungissa on myös lukuisia eri alojen yrittäjiä ja kolmannen sektorin toimijoita tekemässä kuntalaisten arjesta parempaa – esimerkiksi lukuisat liikunta-alan yritykset toimivat kohtaamisen ja liikkumisen keskuksina ja yhteisöllisyyden rakentajina”, toteaa elinkeinojohtaja Terho Savolainen.
”Hyvinvointia voi tarkastella hyvin monella eri tasolla ja sen lisäksi, että me Iisalmen kaupungilla seuraamme esimerkiksi hyvinvointikertomusta ja muita raportteja, on tällaiset kasvokkaiset matalan kynnyksen kohtaamiset tärkeitä paikkoja kuulla kuntalaisten ajatuksia aiheesta. Kuulen oikein mielelläni, mitkä asiat ovat iisalmelaisille tärkeitä arjen iloja. Uskon, että hyviä vinkkejäkin tulemme saamaan siitä, miten kaupunki voi olla edistämässä arjen hyvinvointia”, ennakoi Iisalmen kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen.
Kiireneutraaleja kaupunkikahveja on sovittu alustavasti järjestettävän kolme kertaa (29.1., 26.2. ja 26.3.) Mikäli kahvihetket osoittautuvat toimivaksi tavaksi lisätä kuntalaisten osallisuutta, voidaan niitä jatkaa ja harkita kevätkesällä myös siirtymistä ulkoilmaan torikahvien merkeissä.