Siirry sisältöön

Hei,

Olen Kristiina, 21-vuotias opiskelija Helsingin yliopistosta. Opiskelen ensimmäistä vuotta eläinlääketiedettä. Helsinkiin muutin viime syksynä opintojen perässä, mutta alun perin olen kotoisin Valkeakoskelta. Tulevan kesän asun Iisalmessa, jossa minua odottavat työt Faballa seminologi-lomittajana.  

Iisalmen seutu ei ole minulle ennestään tuttua. Olin kesätyöpaikkakunnan suhteen avoin, ja mielelläni otin vastaan työn Iisalmella, vaikka se onkin melko kaukana kotiseudustani ja opiskelukaupungistani. Minusta on hienoa tutustua uusiin paikkoihin eri puolilla Suomea. Myös työ seminologi-lomittajana on minulle uutta. Se kiinnosti erityisesti siksi, että haluan saada kokemusta tuotantoeläinten parissa työskentelystä. Eläinlääkärillä työllistymismahdollisuudet ovat hyvin monipuoliset.

Haluan jo opiskeluaikana kokeilla erilaisia itseä kiinnostavia asioita, niin ehkä oma suunta siinä vähitellen hahmottuu.

Vapaa-ajallani juoksen ja pyöräilen paljon. Pidän myös hiihtämisestä, suunnistamisesta ja retkeilystä. Kesällä on parasta viettää aikaa ulkona, luonnossa liikkuen tai kesäisestä kaupungista nauttien. Iisalmi vaikuttaa viihtyisältä paikalta, jonne tuntuu hyvältä päästä kesäasukkaaksi suuressa kaupungissa vietetyn ajan jälkeen. On ihanaa, että Iisalmessa on myös paljon vesistöä. Odotan mielenkiinnolla pääseväni tutustumaan Iisalmeen ja sen ympäristöön.

Koeasumiskampanjan löysin sattumalta, kun etsin asumismahdollisuuksia Iisalmessa. Kampanja on koeasukkaalle arvokas mahdollisuus, sillä se madaltaa kynnystä muuttaa töihin vieraaseen kaupunkiin kaukaakin sekä helpottaa tutustumista esimerkiksi harrastusmahdollisuuksiin ja tapahtumiin.

Kun Iisalmen ulkopuolella asuva näkee hetkiä koeasukkaan kesästä, voi hänkin saada tietoa uudesta seudusta, ja kynnys hakeutua sinne töihin voi madaltua.  

– Kristiina, vuoden 2022 koeasukas