Siirry sisältöön

Esioppilaalla on oikeus kuljetukseen kotoa esiopetukseen ja/tai esiopetuksesta kotiin, jos esiopetusmatka on yli 3 km ja esioppilas käy oman oppilaaksiottoalueen koulun tai päiväkodin esiopetusryhmässä tai muussa kaupungin osoittamassa esiopetuspaikassa. Kuljetuksen lisäksi esioppilaan matkaan voi sisältyä myös kävelymatkaa.

Jos esioppilaan varhaiskasvatuksen tarve alkaa ennen klo 7.30 ja/tai loppuu klo 12.30 jälkeen, kyseessä on täydentävä varhaiskasvatus. Huoltajat vastaavat kuljetuksesta varhaiskasvatukseen ja sieltä kotiin.

Lapsen päivän pituusKuljetus aamullaKuljetus iltapäivällä
klo 7.35-12.15kylläkyllä
klo 6.45-12.15ei (tarve ennen klo 7.30)kyllä
klo 7.15-14.15ei (tarve ennen klo 7.30)ei (tarve klo 12.30 jälkeen)

Lapsen mahdollisuuksia omatoimiseen kulkemiseen osalla esikoulumatkaa arvioidaan ottaen huomioon perusopetuslain 32 §:ssä mainitut kriteerit kuten oppilaan ikä, muut olosuhteet ja tien vaarallisuus sekä koulumatkaan kuluva aika.

Kuljetus järjestetään ensisijaisesti olemassa olevaa julkista liikennettä hyödyntäen. Muita kuljetusmuotoja eli tilauslinja-autoja ja takseja, käytetään erityistapauksissa täydentämään julkisen liikenteen yhteyksiä. Kuljetus voidaan harkinnanvaraisesti myöntää lääkärinlausunnon tai muun erittäin painavan syyn perusteella.

Ota yhteyttä