Siirry sisältöön

Sourunsalossa on elinvoimainen kyläkoulu, joka tarjoaa turvallisen ja tehokkaan oppimisympäristön lapsille. Koulun kiinteistössä toimii myös yksityinen päiväkoti Ruskolinna. Esiopetus kouluun tuleville on järjestetty Ruskolinnassa. Lapsiperheille alue onkin varsin houkutteleva asuinpaikka. Kylällä on eri alojen yrityksiä, kuten matkailu- ja juhlapalvelut, koneurakoitsijoiden palveluja, maatiloja jne. Alueella on myös Kaisanetin valokuituyhteys. 

Kylä tarjoaa kaikenikäisille erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja liikuntaharrastuksiin. Koulun ympäristössä on esimerkiksi kaukalo, jossa kesäisin voi pelata koripalloa tai tennistä, frisbeegolfkoreja, hiekkakenttä sekä luontopolku. Myös kalastukseen ja marjastamiseen alueen luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet. Alueella on myös useita retkeilyyn sopivia kohteita, kuten näkötorni ja laavuja sekä kaupungin kunnostama uimaranta Porolahden päässä.

Kylän alueella toimii useita seuroja ja yhdistyksiä, kuten metsästysseurat Laidinmäen metsästysseura ja Huotarin erämiehet, kyläyhdistys Sourunsalon seudun kylät sekä raittiusseura Sarastus. Raittiusseura Sarastuksen talo Mäkitupa on vuokrattavissa vaikkapa juhlapaikaksi. Lisäksi Sourunsalon koulun tiloissa kokoontuu sekä kansalaisopiston että kyläyhdistyksen ryhmiä. Alueen tapahtumista ja kuulumisista ilmoitetaan Facebook-sivulla Sourunsalo, jota ylläpitävät kyläyhdistyksen aktiivit.

Sourunsalon kohteita

Katso tapahtumat tapahtumakalenterista!

Kylien ajankohtaisia tapahtumia voit etsiä Iisalmi ja Tienoot -tapahtumakalenterista, josta löydät kootusti Iisalmen, Kiuruveden, Lapinlahden, Rautavaaran, Sonkajärven ja Vieremän tapahtumat.

Tapahtumakalenteri (avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Ajankohtaista