Siirry sisältöön

Iisalmen kaupungin toimitilayhtiö Iisalmen Teollisuuskylä Oy on suunnittelemassa uuden toimitilahankkeen käynnistämistä keskustassa. Suunniteltu Uusi Tietotalo on n. 4 000 k-masuin-, liike- ja toimitilarakennus. Torin puoleisessa osassa sijaitsee asuntoja, joista avautuu näkymät torille ja sisäpihalle. Asuinosan maantasossa sijaitsee liike- ja aputiloja. Toimitilat sijoittuvat Kauppakadun puoleiseen siipeen, jossa runkosyvyys mahdollistaa monipuoliset monitilatoimistoratkaisut sekä joustavat tilanjakomahdollisuudet eri vuokralaisille.

Toimitila-osan maantasokerroksessa, Riistakadun ja Kauppakadun kulmassa, sijaitsee työskentelykahvila ja sen yhteydessä olevat toimistojen yhteiset aulapalvelut. Viitesuunnitelmassa on esitetty monitoimitila, joka mahdollistaa eri tilaisuuksien (yritystilaisuudet, seminaarit, tapahtumat jne.) järjestämisen. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan asumisen osuus olisi noin yksi kolmasosa hankkeesta ja loput jakautuisivat liiketilojen, toimistojen ja työskentelykahvilan kesken. Lopulliset tilakoot tarkentuvat suunnittelun edetessä kiinnostuneiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Havainnekuvassa uusi tietotalo aseteltuna kesäiseen ilmakuvaan Iisalmen keskustassa.
Kuva © MUUAN Oy: Ulkokuva lintuperspektiivistä torilta päin.

Riistakadulla sijaitseva v. 1956 valmistunut vanha Postitalo on lähestymässä peruskorjausikää, mutta vanhan rakennuksen kehittäminen moderniin toimitilakäyttöön on useissa selvityksissä todettu haasteelliseksi. Kaupungin tekemän keskusta-alueen elinvoimaselvityksen jälkeen Teollisuuskylä jatkoikin esille nousseiden kehittämisideoiden konseptointia yhdessä MUUAN Oy:n ja Sweco Finland Oy:n konsulttien kanssa, ja yhteistyön tuloksena visioitu konsepti jalostui moderniksi, valmiiksi viitesuunnitelmaksi ”Työn ja asumisen timantti – Uusi Tietotalo”

”Teollisuuskylän tahtotilana on kehittää yhdelle kaupungin parhaimmista tonteista laadukasta toimisto- ja asuinrakentamista yritystoiminnan ja keskustan elinvoimaistamiseksi. Suunniteltu kokonaisuus tarjoaa loistavat puitteet monenlaiselle liiketoiminnalle sekä kaupungin palveluille, jotka toteutuessaan tuovat uutta elämää torin laidalle.”

Terho Savolainen, Iisalmen Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja

Jo nyt rakennettu suunnitelma pohjautuu pitkälti vuorovaikutukseen paikallisten toimijoiden kanssa. Sekä konsepti- että viitesuunnitteluvaiheessa on selvitetty laajasti eri sidosryhmien tarpeita haastattelemalla yrityksiä, oppilaitoksia ja kaupungin omia toimintayksiköitä.

Etätyön ja asiantuntijayrittäjyyden lisääntyessä on noussut esille tarpeita laadukkaista työskentelytiloista, joita voi vuokrata hyvin joustavasti jopa tuntitasolla. Laaditussa suunnitelmassa toimintoja, kuten kahvilaa ja yhteisiä toimistopalveluja, voisi pyörittää paikallinen palveluyrittäjä.

Hanke eteni syksyn 2023 aikana kumppanuuskeskusteluilla eri tahojen kanssa ja mahdollinen kaavamuutos käynnistyy ideaalitilanteessa yhdessä tarkemman suunnittelun kanssa vuoden 2024 aikana. Hankkeen toteutus voisi ajoittua vuosille 2025-2026. Kustannusarvio on lopullisista tilaratkaisuista ja hankkeen koosta riippuen 15 – 20M€.

Havainnekuva uuden tietotalon julkisivusta.
Kuva © MUUAN Oy: Näkymä Kauppakadun ja Riistakadun risteyksestä.
Uuden tietotalon havainnekuva sisätiloista.
Kuva © MUUAN Oy: Yhteisöllisen työskentelykahvilan sisätilat.

Lisätietoja

Aiheesta lisää

Kehittyvä keskusta

Iisalmen ydinkeskustaa kehitetään parhaillaan aktiivisesti ja rohkeasti kohti tulevaisuuden tarpeita – tavoitteena on entistä elävämpi, sykkivämpi, vehreämpi ja toiminnallisempi keskusta-alue, jossa sekä yrittäjyys, asiointi että elämyksellisyys ja viihtyminen kukoistavat!

Kehittyvä keskusta

Ajankohtaista

Kaikille avoin työpaja kokosi kuntalaiset kulttuurikeskukselle

Torstaina 18.4.2024 kirjastolla järjestettävä kuntalaisille avoin työpaja keräsi kulttuurikeskuksen hankkeesta kiinnostuneet saman pöydän ääreen.

Kuntalaisille aukeaa mahdollisuus vaikuttaa Kulttuurikeskuksen uudistamiseen

Kulttuurikeskuksen peruskorjaus ja uudistaminen hankkeen ehdotussuunnitteluvaiheessa alkaa loppukiri, jonka jälkeen suunnittelun suuret linjat lyödään lukkoon. Nyt kuntalaisille aukeaa vielä kerran mahdollisuus vaikuttaa suunnitelmiin, kun projektin arkkitehdit saapuvat 18.4.2024 Iisalmeen Kulttuurikeskukselle.

Kulttuurikeskuksen ehdotussuunnitteluvaihe on käynnissä – suunnittelijat vierailivat Kulttuurikeskuksella

Iisalmen Kulttuurikeskuksen ehdotussuunnitteluvaihe lähti vauhdikkaasti käyntiin torstaina 11.1.2024, kun suunnittelijat ympäri Suomen kokoontuivat Iisalmen Kulttuurikeskukselle tutustumaan taloon.

Iisalmen keskustaan suunnitteilla oleva moderni asuin- ja toimitilarakennus avaa monia mahdollisuuksia liiketoiminnalle ja kaupunkilaisille

Iisalmen Teollisuuskylä Oy suunnittelee modernia asuin- ja toimitilarakennusta torin laidalle. Kevään aikana laadittu Uusi Tietotalo -viitesuunnitelma tarjoaa usealle toimijalle tilaisuuden kasvulle ja uudelle liiketoiminnalle. Hankkeeseen haetaan nyt uusia kumppanuuksia.