Siirry sisältöön

Helppoa asumista Iisalmessa

Petterinkulma Oy on Iisalmen kaupungin vuonna 1965 perustama osakeyhtiö, jonka tehtävänä on tuottaa ja ylläpitää vuokra-asuntoja Iisalmen alueella. Yhtiön omistuksessa on yli 1400 asuntoa, joissa asuu noin 2200 iisalmelaista.

Petterinkulman asunnot ovat edullisia ja hyväkuntoisia. Asunnot sijaitsevat monipuolisesti eri puolilla kaupunkia. Petterinkulma noudattaa kaikessa toiminnassaan hyvää vuokratapaa ja se on turvallinen ja luotettava vuokranantaja. Myös lemmikit ovat tervetulleita Petterinkulman koteihin!

Kerrostaloasunto ja leikkikenttä.
Tutustu monipuoliseen vuokra-asuntojen tarjontaan Petterinkulman nettisivuilla!

Petterinkulmalla asuntohaku on päällä jatkuvasti, joten voit hakea asuntoihin ajankohdasta riippumatta. Asuntovalikoimasta löytyy rivi-, kerros- ja paritaloja monipuolisesti ympäri Iisalmea. Osa asuntokohteista on suunnattu eri kohderyhmille, kuten esimerkiksi opiskelijoille tai ikäihmisille. Opiskelija-asumisessa edullinen soluasuminen on myös yksi vaihtoehto. Tutustu valikoimaan ja löydä itsellesi sopivin!

Petterinkulman asunnot (avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Kuinka haen asuntoa Petterinkulmalta?

Sähköinen asuntohakemus

Löydät Petterinkulman nettisivuilta sähköisen asuntohakemuksen, jolla voit hakea asuntoa Petterinkulmalta. Vaihtoehtoisesti voit myös tulostaa hakemuksen ja lähettää sen ja tarvittavat liitteet postitse: Petterinkulma Oy, Kirkonsalmentie 12, 74120 Iisalmi.

Ohjeita hakemuksen täyttöön

Löydät yleisiä ohjeita asuntohakemuksen täyttämiseen Petterinkulman nettisivuilta “Yleisiä ohjeita asunnon hakijalle” -sivulta.

Opiskelija-asuminen

Petterinkulman asuntovalikoimasta neljä eri kiinteistöä on suunnattu ensisijaisesti opiskelijoiden käyttöön. Nämä kiinteistöt ovat:

 • Kirkonsalmentie 12 AB
 • Kivirannantie 39 AB
 • Sarvikatu 1 AB
 • Sarvikatu 4 AB, C (Osa asunnoista soluasuntoja)

Lisätietoja opiskelija-asumisesta sekä asuntoihin hakemisesta löydät Petterinkulman nettisivuilta “Opiskelijat” -sivulta.

Tietoja Petterinkulman soluasunnoista

Asunnot ovat 3h+k tai 4h+k (oma lukittava huone + yhteiset tilat eli eteinen, keittiö ja kylpyhuone/wc-tilat). Huoneistossa on kalusteita seuraavasti:

 • Keittiössä on pöytä, tuolit ja yleisvalaistus.
 • Omassa huoneessa on yleisvalaistus ja vaatekomero, muuten asukkaan on itse tuotava kalusteet.

Soluasuntojen hintatiedot

 • Soluasuntojen vuokra on 150 €/kk. Solujen huonekoko on 12 – 15 m².
 • Erillismaksuna on sähkö 15 €/kk (erillistä sähkösopimusta ei tarvitse tehdä).
 • Erillismaksuna on myös vesi 25 €/kk.
 • Vuokra, sähkö ja vesi siis yhteensä vain 190 €/kk.
 • Tarvittaessa autopaikkamaksu 15 €/kk.
 • Nettiyhteys 100 Mb ja pyykkituvan käyttö sisältyvät vuokraan.

Kotieläinten tuonti soluasuntoon on kielletty. Lisätietoja ja hakemisohjeet soluasuntoihin löydät Petterinkulman nettisivuilta “Opiskelijat” -sivulta.

Katso videotarina iisalmelaisperheen kokemuksista Petterinkulman vuokrakodista Pöllösenlahden asuinalueella!

Yhteystiedot ja aukioloajat

Petterinkulma Oy
Kirkonsalmentie 12
74120 IISALMI

asukasvalinta@petterinkulma.fi
Asiakaspalvelu puh. 020 7439 126
www.petterinkulma.fi(siirryt toiseen palveluun)

Aukioloajat: Petterinkulman toimisto palvelee

 • tiistaista perjantaihin klo 9:30 – 11:00 ja 11:30 – 15:00.
 • Maanantaisin toimisto palvelee puhelimitse klo 9 – 11 ja 11:30 – 15:00.
 • Maanantaisin asiointi toimistolla ainoastaan ajanvarauksella. 
 • Vinkkejä asunnon etsintään Iisalmesta

  Asuntoja voi kysyä myös yksityisiltä vuokranantajilta. Näitä löydät esim. Tori.fi, Vuokraovi.com tai Oikotie.fi -sivustojen kautta. Lisäksi kannattaa seurata paikallislehtien ilmoituksia. Voit myös laittaa oman ilmoituksesi lehteen tai nettiin ja tavoittaa näin kaikki potentiaaliset vuokranantajat, jotka eivät halua asuntoihinsa suurta yleisöryntäystä.

  Asumisen uutisia

  Ideoista ihmeiksi -osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä annettiin 412 ääntä – työryhmä esittää toteutettaviksi ulkoilmaelokuvatapahtumaa ja näköalatornia Paloisvuorelle

  Iisalmi keräsi tammi-helmikuussa Ideoista ihmeiksi -osallistuvan budjetoinnin mallissaan kuntalaisehdotuksia erilaisista asukkaiden hyvinvointiin vaikuttavista toimenpiteistä. Maaliskuussa kuntalaiset pääsivät äänestämään työryhmän valitsemien kuuden ehdotuksen joukosta omia suosikkejaan. Ääniä annettiin yhteensä 412 ja kärkiehdokkaiksi nousivat mm. näköalatorni Paloisvuorelle ja ulkoilmaelokuvatapahtuma. Talousarvioon on varattu yhteensä 100 000 euroa, jolla tulee kattaa valittavien toimenpiteiden toteutus vuonna 2024. Lopullisen toimeenpanopäätöksen tekee Iisalmen kaupunginhallitus.

   

   

  Lähde mukaan kohti ilmastosisukasta arkea!

  Tiedätkö, mikä on hiilijalanjälkesi ja miten voit vaikuttaa siihen? Jokaisella valinnalla on merkitystä ja nyt on aika tehdä muutos kestävän elämäntavan edistämiseksi.