Siirry sisältöön

Hain koeasukkaaksi Iisalmeen hyvin avoimin mielin ja ajatuksella miksipäs ei. En ole aiemmin asunut pienemmissä kaupungeissa, eikä Iisalmikaan ollut entuudestaan minulle tuttu paikka. Jonkin sortin rauhan kaipuu ja betoniviidakon keskellä asumisen epämiellyttävyys sai minut tarttumaan tähän upeaan tilaisuuteen.

Kesäni Iisalmessa oli henkilökohtaisesti merkittävä ja koin sisimmässäni ajatusmaailman muutoksia. Olen pitänyt itseäni kovin cityihmisenä, mutta tämän kesän myötä koen ehdottomasti kaipaavani rauhaa ja luonnonläheisyyttä arkeeni. Iisalmessa arkeen mahtui enemmän vapaa-ajan aktiviteetteja ja olemisen rauhaa, sillä asiat olivat yksinkertaisesti lähempänä toisiaan. Nautin suunnattomasti laajasta vapaa-ajan aktiviteettien tarjonnasta; kulttuurista, liikunnasta ja luonnosta. Olin yllättynyt kuinka paljon kaikkea ihanaa tekemistä kaupungista löytyi!

Aurinkolasipäinen nainen hymyilee ja pitelee käsissään lautasta, jossa on lettu.

Aikani Iisalmessa hujahti hurjaa vauhtia. Jos minun pitäisi valita kesältä muutamat kohokohdat, olisivat ne ehdottomasti Oluset, Tiillikkajärven kansallispuistossa telttailu, Runni Span poreet ja potkunyrkkeilytreenit NHB:llä.

Nainen rinkka selässä metsäpolulla.

Kesä Iisalmen varhaiskasvatuksessa oli positiivinen kokemus. Erityisesti Kirkkopuiston Montessoripäiväkoti jäi mieleeni sydämellisestä henkilökunnasta ja mielettömän kauniista puitteista. Pienessä kaupungissa koin ilahduttavasti perheiden kanssa tehtävän yhteistyön jossain määrin tiiviimpänä ja yhteisöllisempänä kuin isossa kaupungissa.

Nainen lapsen kanssa liikennepuistossa. Lapsi ajaa polkuautolla. Etualalla kaarteesta varoittava liikennemerkki.

Voisin ehdottomasti nähdä itseni asumassa Iisalmessa, joko työn, opiskelun tai sosiaalisten suhteiden perässä muuttaessa. Minulla jäi hyvä vaikutelma kaupungin asukkaista ja kohtaamisistani ihmisistä. Kaupungissa on ihania asuinalueita ja mahdollisuuksia rakentaa oman näköistä elämää.

Mielestäni Iisalmi on rakentanut imagoaan hienosti. Kaupungissa on monia mielenkiintoisia majoitusmahdollisuuksia ja sen myötä matala kynnys tutustua kaupunkiin esimerkiksi lomareissun puitteissa. Iisalmen kesä on täynnä mahtavia tapahtumia ja koen tarjonnasta löytyvän jokaiselle jotakin.

– Reetta Sojakka