Siirry sisältöön

Kesä alkaa olla lopuillaan ja samalla aika Iisalmen koeasukkaana on tullut päätökseen. Iisalmen ympäristö tarjosi paljon mielekästä tekemistä ja nähtävää, eikä aika päässyt käymään pitkäksi.

Myös koeasunto oli remontoitu ja sisustettu erittäin viihtyisäksi ja sen sijainti rauhallisella asuinalueella, lenkkipolkujen läheisyydessä, oli meille iloinen yllätys. Kesä oli täynnä ikimuistoisia kokemuksia ja yksi hienoimmista hetkistä oli ehdottomasti juhannus, jonka vietimme ystävien kanssa Iisalmessa veneillen. Lämpimässä ja tyynessä kelissä saimme nauttia upeista järvimaisemista ja auringonlaskusta eväiden kera. 

Kesän aikana positiiviset mielikuvat Iisalmesta ovat vain vahvistuneet. Kaupungilla ja sen lähiympäristössä kulkiessa ymmärtää, kuinka monipuolinen Iisalmi onkaan ja miten erilaisia asuinympäristöjä täältä löytyy. Aivan keskustasta löytyy niin uusia, kuin vanhempia kerrostaloja ja vain muutaman kilometrin päässä ydinkeskustasta voitkin asua omakotitalossa järvenrannalla. Toinen iso plussa on monipuoliset harrastusmahdollisuudet, joita ei turhaan mainosteta.

Kaupunki tarjoaa todella kattavat ja laadukkaat puitteet eri lajien harrastamiseen ja näitä palveluja täydentävät vielä useat yksityiset toimijat.

Itselleni suosikkeja olivat etenkin hyvin hoidetut frisbeegolfradat, Paloisvuoren ulkoilualue ja uimahalli. Lisäksi oli ilo huomata miten hyvät kalavedet täältä löytyy. Myös kesätyöt Normetilla sujuivat erinomaisesti ja pääsin hyvin mukaan työyhteisöön. Koen olevani onnekas päästessäni mukaan kesän aikana esittelemäni kehitysprojektin pariin, sillä tällainen uuden luominen on mielestäni todella opettavaista ja samalla pääsee näkemään monipuolisesti yrityksen toimintaa. Kesän aikana myös ajatus Normetista mielenkiintoisena pidempiaikaisena työpaikkana vahvistui ja jatkankin yrityksessä työskentelyä kesällä aloitetun projektin ja diplomityön parissa. Voinkin lämpimästi suositella Normettia työnantajana ja kesätyöpaikkana.

Kesä Iisalmen koeasukkaana oli upea kokemus, josta jäi paljon hyviä muistoja. Se myös helpotti merkittävästi toiseen kaupunkiin kesäksi lähtemistä, kun tiesi asuntoasioiden olevan kesän ajalle kunnossa, vieläpä kalustettuna! Koeasukkaana oleminen ei myöskään vaadi suurempia ponnisteluja, sillä julkaisut syntyvät normaalin elämisen lomassa.

Huomasin, että kaupunkiin tulee tutustuttua paljon monipuolisemmin kuin normaalisti.

Tässä myös auttoi tänä vuonna koeasukkaan käyttöön myönnetty harrastuspassi, jonka avulla saimme ilmaiseksi tutustua erilaisiin harrastuksiin ja kulttuurikohteisiin. Lisäksi kesän tapahtumia tuli kuvattua normaalia enemmän, jolloin kesästä jäi paljon hyviä valokuvia ja videoita muistoksi. On myös mielestäni hienoa, että koeasukkaaksi voi hakea hyvin erilaisista lähtökohdista, eikä siihen vaadita hienoja kameroita tai kokemusta somemarkkinoinnista. Suosittelen koeasumista kaikille, jotka haluavat lähteä avoimin mielin tutustumaan uuteen kaupunkiin!

– Juho Mark, koeasukas 2021