Siirry sisältöön

Esioppilaalle on postitettu ilmoitus lapselle osoitettavasta esiopetuspaikasta, siitä huolimatta esiopetuspaikkaa on haettava sähköisesti varhaiskasvatussivuilta. Perheiden tulee täyttää hakemus esiopetukseen ja tarpeen mukaan erillinen hakemus esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen

Mikäli huoltaja hyväksyy lapselleen osoitetun esiopetuspaikan, hän hakee esiopetuspaikkaa ja mahdollisesti tarvittavaa täydentävää varhaiskasvatusta osoitetusta yksiköstä.

Esiopetuspaikkaa voi hakea myös muusta yksiköstä, kuin mikä lapselle on osoitettu. Mikäli kyseessä oleva esiopetuspaikka on oman oppilaaksiottoalueen ulkopuolella, vanhemmat järjestävät ja kustantavat kuljetuksen esiopetukseen itse.

Päätös lapsen esiopetuspaikasta ilmoitetaan perheille 30.4.2024 mennessä.

Esiopetuspaikan osoittaminen

Lain mukaan kaupungin tulee osoittaa esioppilaalle esiopetuspaikka. Se osoitetaan siltä alueelta, jolla oppilaan tuleva lähikoulu sijaitsee. Jos oman koulun alueella ei ole esiopetusryhmää tai sinne ei mahdu, esiopetuspaikka voidaan osoittaa muualta. Huoltaja voi halutessaan hakea esiopetuspaikkaa myös muista yksiköistä.

Jos esioppilas tarvitsee täydentävää varhaiskasvatusta varhain aamulla tai myöhään illalla, esiopetuspaikka osoitetaan Paloisten päiväkodista.

Mikäli esioppilas tarvitsee täydentävää varhaiskasvatusta myös yöllä ja viikonloppuisin aikaisen aamun ja illan lisäksi, esiopetuspaikka osoitetaan Päiväkoti Simpukasta.

Lisätietoja

Varhaiskasvatuspalvelut
Pohjolankatu 14, 74100 Iisalmi