Siirry sisältöön

”Kesätyö Iisalmen kaupungin markkinoinnissa ja viestinnässä antaa erinomaisen mahdollisuuden luoda katsaus kaupunkiviestinnän monipuoliseen toimintakenttään. Ja mitä mahtavimpana bonuksena, pääsen elämään todeksi kesäseikkailua Iisalmen kauniin vehreissä järvimaisemissa”, kuvailee Merja Tuukkanen tunnelmiaan ensimmäisen Iisalmi-kuukauden jälkeen.

Merjan tehtäviin kaupungin markkinoinnissa ja viestinnässä kuuluu monipuolisia tehtäviä muun muassa sosiaalisen median, verkkosivujen, tapahtumien ja yleisen kuntaviestinnän parissa. Kaupungin viestintätyössä uusikin tulokas pääsee eräänlaiselle näköalapaikalle, jossa kohtaamisia syntyy niin kuntalaisten kuin matkailijoidenkin kanssa ja se jos mikä tarjoaa herkullisen taustan ihmeidentekijöistä kertovan blogin luomiselle.

”Tähänastisissa kohtaamisissani ihmisten kanssa, olen havainnut, että iisalmelaiset ovat olleet mukavalla tavalla kiinnostuneita taustastani ja muutostani Iisalmeen, ehdottaneet käyntikohteita ja esitelleet harrastamisen mahdollisuuksia. Heitä on kiinnostanut minun taustani ja tarinani. Tässä blogisarjassa haluan vastavuoroisesti jakaa lyhyen katsauksen muutaman iisalmelaisen näkemyksiin kotikaupungistaan”, iloitsee Tuukkanen.

Neljä aivan tavallista tarinaa

Tuukkanen haki Iisalmen some-kanavissa tavallisia iisalmelaisia kertomaan palasen omasta tarinastaan, ja saikin houkuteltua mukaan neljä eri ikäistä, keskenään erilaisista taustoista tulevaa iisalmelaista. Kesän aikana blogipostaukset tulevatkin polveilemaan hyvän elämän iisalmelaisen peruspilariston välissä aitojen henkilötarinoiden muodossa.

”Tarinat ovat ihmisiä yhteen saattavia kertomuksia. Ne voivat toimia pohjana esimerkeille ja mahdollistajina yhteisöllisyyden kokemukselle. Ihmisellä on luontainen halu kuulla tarinoita, mutta toisaalta myös olla osa kuulumisen kokemusta – tarinoita, joita kerrotaan ja muistellaan yhdessä. Blogissa esiteltävien ihmeidentekijöiden kaltaiset tarinat ovat mahdollisuus samaistumisen kokemukselle”, hän kiteyttää.

Tämä blogisarja olkoon oodi tämän kesän kohtaamisille!

Merja Tuukkanen

Sen perusteella, että jokaisen elämä on tarina, on iisalmelaisten joukossa noin 21 000 erilaista tarinaa. Jokainen tarina on osa yhteisöllistä kokemuspankkia. Se, että Iisalmea pidetään hyvinvoivien ihmisten ja yritysten yhteisönä nyt ja tulevaisuudessa, asettaa kaupungin merkittäväksi tehtäväksi huolehtia asukkaidensa hyvinvoinnin huolehtimisesta ja edistämisestä. Tähän osasensa kantavat itse asukkaat jokapäiväisissä kohtaamisissa kaduilla, kodeissa, harrastuksissa ja työpaikoilla.

Kaikki blogitekstit löytyvät sivulta Blogit(siirryt toiseen palveluun)-sivulta.  

Lisätietoa