Siirry sisältöön

Torijuhlaan kokoontui vielä keskiviikkona 24.4.2024 tuhansia ylä-savolaisia kannustamaan menestysjoukkuetta ja seurajohtoa. Jarmo ”Jölli” Ylisipola ja monet muut ovat tehneet pitkän, vuosien työn rakentaessaan toimivaa seuraorganisaatiota ja sitä kautta urheilullista menestystä Mestis-sarjan vaatimustasolle. Nyt tuo pitkä työ palkittiin ja yhteisöllisyyden hengessä ”Me olemme IPK” – voimme kaikki nauttia tästä hienosta tuloksesta. Tämäkään suoritus ei olisi mahdollista ilman elinvoimaista talousaluetta ja lukuisia sitoutuneita yhteistyökumppaneita, jotka ovat uskoneet yhteistyön voimaan menestystarinan rakentamisessa. Oppeja on ollut hyvä ammentaa myös verkostoyhteistyöstä muilta toimialoilta. Urheiluseurana IPK on lisäksi esimerkillisesti tehnyt laajaa yhteiskuntavastuutyötä ja ottanut sitä kautta mukaan koko kaupungin ja Ylä-Savon seudun.

Karhu on koskettanut meitä kaikkia jossain vaiheessa vuosien varrella, ollaan siis yhdessä myös ylpeitä tästä suorituksesta!

Jääkiekkomenestys toi mukavaa piristystä muuten harmaaseen ja kylmään kevääseen, joka on näkynyt elinkeinoelämän puolella aiempaa heikompana tilausvirtana ja toimitusvaikeuksina työmarkkinatilanteen vuoksi. Muutosneuvotteluja on käyty useammallakin työpaikalla ja maaliskuun työmarkkinakatsauksessa työttömien määrä oli seudulla noussut merkittävästi erityisesti lomautusten kasvun myötä. Uskoa tulevaisuuteen kuitenkin löytyy ja syksylle toivotaan jo tilaus- ja toimitusmäärien selvää kasvua, joka piristäisi myös aluetaloutta. Odotamme myös kaupan puolelta lopullisia investointipäätöksiä Koljonvirrantien liiketonteille, joista onkin kuultu lupaavia signaaleja. Pienenä valonpilkahduksena jo nyt olemme saaneet pitkäaikaistyöttömien määrän selvään laskuun kevään aikana, mistä iso kiitos sekä kaupungin työllisyyspalveluille että kaikille työllistämisen yhteistyökumppaneille. Pitkittyvä työttömyys on aina sekä yhteiskunnalle että yksilölle ikävä ja raskaskin taakka, joten mitä useamman saamme mukaan palveluihin ja työelämään sitä paremmin tulevaisuudessa pärjäämme.

Onnittelut vielä myös Iisalmen kaupungin kansainvälisyyspalveluiden yksikölle, joka sai äskettäin valtakunnallisen SPR:n tunnustuksen aktiivisesta rasismin vastaisesta työstä. Lisääntyvä kansainvälisyys on yksi tärkeä avain tulevaisuuden menestykseen koko Ylä-Savossa ja on hienoa, että meiltä löytyy näin innovatiivinen ja työhönsä sitoutunut tiimi tekemässä tätäkin tärkeää työtä. Yhteistyö kolmannen sektorin kanssa on toiminut hienosti jo pitkään ja tällainen molemminpuolinen arvostus on omiaan parantamaan toiminnan kehitystä tulevaisuudessakin!

Aurinkoisia kevätpäiviä odotellen,

Terho Savolainen