Siirry sisältöön

Yritysneuvonnassa autoimme viime vuonnakin lukuisia yrityksiä toiminnan kehittämisessä, noin 250 eri yritystä kävi asiakkaanamme eri asiantuntijoiden luona ja lisäksi aloittavia yrittäjiä noin 50 henkilöä. Apua myös saatiin ilmeisen hyvin, koska asiakastyytyväisyyskyselyssä käyttäjien antama arvosana oli tavoitteemme mukaisesti yli 9 ja ensimmäistä kertaa laskettu NPS lukukin huikeasti 77. Lämmin kiitos kaikille asiakastyytyväisyyskyselyyn vastanneille palautteistanne, näistä lähtökohdista on hyvä ponnistaa tulevaan vuoteen ja kehittämään palveluitamme edelleen. Sähköistä ajanvarausta on jo mukavasti käytettykin ja tulevaisuudessa tutkimme myös mm. tekoälyn tuomia uusia mahdollisuuksia yritysneuvontapalveluiden parantamiseen. Tärkein palvelumme tulee jatkossakin olemaan yrityskohtainen neuvonta toiminnan kehittämiseen ja investointien rahoittamiseen.

Kaupunkimarkkinoinnin puolella töitä on myös tehty kovasti viime aikoina erityisesti kaupungin www-sivujen uudistamisprojektin parissa. Kevään aikana projekti siirtyy toteutusvaiheeseen ja tavoitteena on avata uusi sivusto kesään mennessä. Kokonaisuudistuksessa päivittyy sekä sivuston tekniikka että graafinen ilme ja rakenne, tavoitteena on entistäkin parempi käyttäjäkokemus niin asukkaille, yrittäjille kuin kaupungissa vieraileville satunnaisille kävijöille. Samalla uudistuu myös seudullinen tapahtumakalenteri, johon toki jatkossakin kaikki tapahtumajärjestäjät saavat ilmoittaa omia tapahtumiaan ja siten niille saa laajan näkyvyyden kaupungin kanavissa. Yhteisessä By Iisalmi -markkinoinnissakin mennyt vuosi oli tuloksellinen ja lukuisat kampanjat saavuttivat hyvin kohdeyleisönsä. Uusi vuosi 2024 on käynnistynyt tutulla Koeasumisen kampanjalla kesätyöhön alueelle tuleville ja jatkuu laajemmalla brändikampanjalla osaavan työvoiman houkutteluun helmi-maaliskuussa.

Yleisemmin kaupungissa huomionarvoista on koko keskustan tapahtumien ja kulttuurin sydämen Kulttuurikeskuksen peruskorjaushankkeen käynnistyminen. Vaikka vanhaakin säilytetään on hankkeessa tavoitteena uudistaa rakennus ja toimintakonsepti täydellisesti nykyaikaan. Työhön on jo hankesuunnitteluvaiheessa osallistettu laajasti käyttäjiä, mutta myös nyt meneillään olevan suunnittelun yhteydessä kannattaa olla aktiivinen ja tuoda omia ideoita esille. Keskustan kehittämishankkeessa esille noussutta Elämyskeskuksen ajatusta kärkiyritysyhteistyöstä voidaan toivottavasti tuoda mukaan myös tähän hankkeeseen. Se vaatii tietysti yhteisen tahtotilan ja näkemyksen yhteistyöstä, jolla sekä kaupungin että yritysten tavoitteet voidaan saavuttaa. Jos yhteistyö tässä hankkeessa kiinnostaa, nyt kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä ja tuoda ideoita esiin!

Menestyksekästä alkanutta vuotta 2024!

Terho Savolainen