Siirry sisältöön

Kevät tulee olemaan haasteellinen monella toimialalla, mutta syksylle odotetaan jo hieman parempia aikoja mahdollisten korkojen laskun ja inflaation rauhoittumisen myötä. Useiden peräkkäisten kriisien vuoksi monella yrityksellä kuitenkin puskurit ovat jo tiukilla ja toimintaa joudutaan ainakin väliaikaisesti supistamaan. Lomautus tai työttömyys taas on aina kova isku perheiden talouteen ja heijastuu eteenpäin yksityisten palveluiden ja tuotteiden kysyntään alueellamme, olemme lopulta pitkälti riippuvaisia maailmantalouden suhdanteista ja vientiyritysten vedosta koko aluetaloudessa. 

Olen kirjoittanut aiemmin jo TE2024-uudistuksesta ja saamastamme poikkeusluvasta palveluiden järjestämiseen, nyt on se aika kun konkreettinen valmistelu on päässyt täyteen vauhtiin. Ylä-Savon Työllisyysalueen toimintaa valmistelee kaiken kaikkiaan lähes 100 hengen suuruinen joukko useissa eri työryhmissä, mukana on kuntien ja TE-toimiston henkilöiden lisäksi laajasti eri sidosryhmiä ja yhteistyökumppaneita. Kyseessä on merkittävä ekosysteemitason muutos, joka meidän kannattaa valmistella huolella ja rakentaa uudet työllisyyspalvelut juuri Ylä-Savon tarpeisiin joustaviksi ja tehokkaiksi palvelemaan niin henkilö- kuin yritysasiakkaita mahdollisimman hyvin. Tavoitteena on erityisesti parantaa lähipalveluita ja nostaa alueemme työllisyysastetta tehokkailla palveluprosesseilla. Tärkeää on rakentaa myös toimivat seurantajärjestelmät, jotta pystymme nopeasti reagoimaan asiakastarpeisiin ja suuntaamaan toimintaa oikeisiin toimenpiteisiin. Kuntien nykyisten yritys- ja elinkeinopalveluiden nivoutuminen tiiviiksi osaksi työllisyyspalveluita on varmasti tehokkuutta parantava uudistus.

Ystävänpäivänä järjestimme perinteisen yrittäjälounaan Kulttuurikeskuksella ja paikalla olikin jälleen mukavasti yli 100 eri alojen yrittäjää ja yhteistyökumppania. Kiitokset vielä kaikille tilaisuudesta ja mukavista keskusteluista. Toimiva vuorovaikutus on mielestäni kaiken A ja O yritysyhteistyössä, olipa kyseessä millainen kehittäminen tahansa. Kevään aikana järjestämme myös muita yhteistyötapahtumia eri aiheiden ympärillä, niihin kannattaa tulla mukaan ja nostaa esille itselle tärkeitä kehittämisasioita joko yritystoimintaan tai kaupunkikehittämiseen liittyen. Menestyvää Ylä-Savon seutua rakennetaan jatkossakin yhteistyöllä!

Terho Savolainen