Kiuruveden Löytölä vastaa irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien, kissojen ja muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisestä hoidosta Iisalmen kaupungin alueella. Eläimiä voidaan vastaanottaa yksityisiltä ihmisiltä nimi- ja osoitetietoja vastaan, poliisilta sekä suoraan kunnalta.

Toimi näin

Kun löydät eläimen, niin voit toimittaa sen Kiuruveden Löytölään.
Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta toimittaa eläintä hoitolaan, voit sopia sen noutamisesta palvelun tuottajan kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, kuljetuksesta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Yrittäjä perii eläimen omistajalta seuraavat hoitomaksut (alv 0 %):

  • koirien vuorokausimaksu 12 €/ vuorokausi
  • kissojen vuorokausimaksu 8 €/ vuorokausi
  • muiden pienikokoisten lemmikkieläinten vuorokausimaksu 8 €/vuorokausi.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Eläinsuojelulaki

Yhteystiedot

Kiuruveden Löytölä

Kiuruveden Löytölä ottaa vastaan löytökoiria ja kissoja Sonkajärven, Vieremän ja Iisalmen kuntien alueelta.

Palveluajat
Käynti sovitava aina etukäteen!
Ma–su 08:00–20:00
Käyntiosoite
Palvelupaikka kartalla
Sähköpostiasiointi
Puhelinasiointi
+358 401571091