Siirry sisältöön

Olen Reetta Sojakka, 34-vuotias helsinkiläinen, intohimoinen rentoutuja ja pääalaspäinoleskelusta nautiskelija. Ennen kaikkea kuitenkin rauhaa rakastava joogan, tanssin ja varhaiskasvatuksen opettaja.  

Olen asunut isoissa kaupungeissa läpi elämäni, kunnes otin viime syksynä irtioton ja lähdin Marokkoon pieneen vuoristokylään opettamaan joogaa. Vuoriston rauha ja luonnonläheisyys teki ihmeitä pääkaupungin hektisyydessä ryvettyneelle stressaantuneelle mielelle ja kiireestä uupuneelle keholleni. Kun aika koitti pohtia mitä kummaa tekisin kotiin paluun koittaessa, törmäsin Facebookissa Koe Iisalmi! -mainokseen. Aluksi ohitin asian, mutta se jäi muhimaan takaa-alalle mieleeni. Mainos seurasi minua ja lopulta päätin hakea koeasukkaaksi. Kiireneutraalius, Iisalmen vesistöt ja luonto, sekä kulttuuritarjonta kutsuu minua!

Lempipuuhiani ovat veden äärellä istuskelu, jäätelökioskin uusien makujen maistelu, kävelylenkit ja kirjaston dekkarihyllyn kuluttaminen. Vapaa-ajallani harrastan akrojoogaa, teatteri-improvisaatiota ja salsatanssia. Tänä kesänä Iisalmen upean vesistön tarjoaman mahdollisuuden myötä aion aloittaa melonnan. Mukanani muuttaa marokkolainen rescue-koira Pilli, joka pääsee aloittamaan elämän uudessa kotimaassaan mitä mainioimmassa paikassa.

Tulen työskentelemään Iisalmessa varhaiskasvatuksessa. Odotan innolla uusia kohtaamisia ja lasten kanssa arjen jakamista.

Valmistuin sosionomiksi ja varhaiskasvatuksen opettajaksi luoviin toimintoihin osallisuuden vahvistajana suuntautuneena reilu kymmenen vuotta sitten. Opinnoissani ja myöhemmin elämässä olen syventänyt osaamistani draama- ja liikuntakasvatuksen parissa, olen muun muassa opettanut vuosia lasten luovan tanssin ryhmiä. Lasten kanssa työskennellessä parasta on aitous, sataprosenttisesti läsnäolevat kohtaamiset ja hersyvä ilo. Pääkaupunkiseudulla päiväkotiarki on oman kokemukseni mukaan kiireellä väritettyä ja olenkin usein siitä johtuen kokenut riittämättömyyden tunnetta. Kiireneutraalius työelämässä kuulostaa tälle kesälle erinomaiselta lähtökohdalta!

Terveisin,
Reetta

Kuva Reetta Sojakasta.

Voit seurata Reetan kuulumisia näissä kanavissa: