Siirry sisältöön

Runnin kylä

Kylässä ja sen lähipiirissä sijaitsee n. 300 taloutta. Virkeällä kylällä on oma koulu ja se halutaan säilyttää kylällä myös tulevaisuudessa. Eloa kylään tuo Spa Hotel Runni, joka tarjoaa monipuolista ravintoa sekä ruumiille että sielulle, arjen luksusta kyläläisille sekä matkailijoille.

Runnin kylä on omaleimainen: luonto ja varhaisen kylpylätoiminnan, laivaliikenteen ja rautatien historia ovat muokanneet siitä omaperäisen. Runni on yksi Iisalmen merkittävimmistä perinnemaisemakohteista ja museovirasto on listannut Runnin kylpylän ja Saarikosken kanavan valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin Suomessa.

Nähtävyyksiä mm:

Harrastusmahdollisuuksia:

Lisäksi Runnilta löytyy

Runnin seudun kyläyhdistys ry

Vuonna 1996 viralliseksi yhdistykseksi rekisteröitynyt Runnin seudun kyläyhdistys ry jatkaa sitä pitkää kylätoiminnan perinnettä, joka on ollut tyypillistä suomalaiselle maaseudulle. Kyläyhdistyksen tarkoituksena on koota kaikki alueellaan asuvat ihmiset yhteistoimintaan asuinyhteisönsä hyväksi ja edistää kyläläisten niin aineellista kuin henkistä hyvinvointia. Tehtäväänsä kyläyhdistys toteuttaa mm

  • Kilpailuja, retkiä, näyttelyitä ja juhlia
  • Toimeenpanemalla kokous- ja opintotilaisuuksia
  • Tekemällä aloitteita ja antamalla lausuntoja viranomaisille asuinyhteisöömme liittyvissä asioissa
  • Ylläpitämällä ja kehittämällä maaseudun kulttuuriperinnettä ja –palveluita
  • Toimimalla yhteistyössä paikallisten yritysten ja muiden yhdistysten kanssa

Runnin kyläyhdistys on kunnostanut historiallisen Kansantalon kyläläisten yhteiseksi kokoontumispaikaksi. Siellä on mm monipuolinen kuntosali kyläläisten käytössä.

Yhteyttä voi ottaa runninkylayhdistys@gmail.com kautta tai laittamalla postia Runnin tuvan postilaatikkoon.

Katso tapahtumat tapahtumakalenterista!

Kylien ajankohtaisia tapahtumia voit etsiä Iisalmi ja Tienoot -tapahtumakalenterista, josta löydät kootusti Iisalmen, Kiuruveden, Lapinlahden, Rautavaaran, Sonkajärven ja Vieremän tapahtumat.

Tapahtumakalenteri (avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Ajankohtaista