Siirry sisältöön

Hernejärvi on virkeä kylä Iisalmen kaakkoiskulmalla. Nimensä mukaisesti Hernejärven kylä sijoittuu Hernejärven ympärille ja alueella on ollut pysyvää asutusta jo 1700- luvulta lähtien. Hernejärven koulupiiri perustettiin vuonna 1907 ja ensimmäinen virallinen koulurakennus valmistui vuonna 1918.

Hernejärvi on pieni alue ja täällä tulee moni ihminen nopeasti tutuksi. Ihmiset täällä ovat mukavia ja kilttejä, ja auttaa jos on sen tarve. Jos kävelee vaikka jonkun ohi, ruvetaan puhumaan ja kysellään kuulumisia. Hernejärvellä on aina ollut mukava ja viihtyisä asua.

Metsää riittää ympärillä, joten on rauhaa, ja kesäisin on paljon mahdollisuuksia kerätä marjoja.
Koko perheeni asuu täällä ja meidän mielestä on todella mukavaa, rentouttavaa ja rauhallista asua täällä, kun ei asu keskellä melua. Hernejärvi on mukava ja turvallinen paikka. Täällä on paljon mahdollisuuksia tekemisiin esim. kalastukseen, uimiseen, metsästykseen, lenkkeilyyn, soutamiseen, jalkapalloon ja ratsastukseen

Katso tapahtumat tapahtumakalenterista!

Kylien ajankohtaisia tapahtumia voit etsiä Iisalmi ja Tienoot -tapahtumakalenterista, josta löydät kootusti Iisalmen, Kiuruveden, Lapinlahden, Rautavaaran, Sonkajärven ja Vieremän tapahtumat.

Tapahtumakalenteri (siirryt toiseen palveluun)

Ajankohtaista