Siirry sisältöön

KesTech -hankkeen päätavoite on luoda KesTechistä uusi teollisuuden ja teknologia-alan toiminnan kehittymistä tukeva koulutus- ja TKI-osaamiskeskittymä Ylä-Savoon, eli se tukee yleisesti teollisuuden elinvoimaisuutta alueella.

Hankkeessa yritysten, koulutusorganisaatioiden ja toimijoiden välinen yhteistyö lisääntyy ja tiivistyy. Oppilaitosten TKI –ympäristöt ja osaaminen tukevat yritystoimintaa ja yritykset tuovat uusia koulutustarpeita oppilaitoksille. KesTech tarjoaa resurssin koordinoida ja toteuttaa kehitystoimintaa Ylä- Savon alueella, periaatteena tasapuolisuus. Merkittävänä työkaluna toimii vuosikellomainen ennakointityö, jonka avulla saadaan tietoa alueellisesti merkittävistä ilmiöistä.

Hankkeen toteuttajina on neljä organisaatiota: Savonia-ammattikorkeakoulu (päätoteuttaja), Itä-Suomen yliopisto, Ylä-Savon ammattiopisto ja Iisalmen Teollisuuskylä. Hankkeen toteutusaika on 1.10.2023 – 31.3.2026, ja rahoituksen se saa JTF rahoituksen, Ylä-Savon seuturahan, Hankeosapuolten omarahoitusosuuden sekä yritysrahoituksen kautta.

Ota yhteyttä

KesTech-hankkeen teemoja kerättynä taustakuvaan.

Kestävän teknologian osaamiskeskittymä

KesTech osaamiskeskittymä on ollut aktiivisesti mukana Ylä-Savon teknologisen kehityksen edistämisessä vuodesta 2022 lähtien ja on edelleen merkittävässä roolissa tukemassa teollisuusyritysten liiketoiminnan kehitystä. KesTechin toiminnalle on tunnistettu selkeä tarve alueella ja toimintaa onkin jatkettu  entistä laajemmalla kokoonpanolla vuoden 2024 alusta.

Tutustu KesTech -hankkeeseen (avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Ajankohtaista

Tutustu yrittäjyyskasvatuksen polkuun

Tulos-hankkeen aikana laadittu yrittäjyyskasvatuksen polku on nyt luettavissa. Polun tavoitteena on mahdollistaa eri tahojen yhteistyö ja erilaisten toimenpiteiden kokeileminen yhdessä.

Yritys-twist pilotoitu onnistuneesti

Tulos-hankkeen myötä twist-kesätyön aikana pilotoitiin yritys-twist. Twist-kesätyö on Iisalmen kaupungin nuorisopalvelujen oma kesätyömuoto yläkoulun 7-8lk. oppilaille.  Yritys-twistissä kesätyöntekijät tutustuivat iisalmelaisiin yrityksiin sekä pääsivät tekemään erilaisia työtehtäviä yrityksissä.

Seudullinen matkailijakysely

1.6.2024 starttaa seudulla matkailijakävijätutkimus, jonka avulla keräämme tietoa täällä vierailleiden käyttämistä palveluista ja alueelle jäävästä matkailutulosta.

Pito- ja vetovoimatoimenpiteiden ideointia paikallisessa URBACT-toimintaryhmässä

Kesällä 2023 käynnistyneessä kansainvälisessä URBACT – Residents of the Future -hankkeessa on edetty siihen vaiheeseen, kun hankkeella pilotoitavia toimenpiteitä aletaan suunnitella paikallisella tasolla.

Seudullisen matkailuhankkeen kuulumiset

Ensimmäiset työpajat toteutettiin huhtikuussa. Peräti 21 matkailualan yritystä ja toimijaa kokoontui verkostoitumistyöpajaan Iisalmessa. Haluaisitko sinä tai yrityksesi tulla osaksi matkailutoimialaa?

Kehitystyötä paikallisessa URBACT-toimintaryhmässä

Työpajamaisessa työskentelyssä hyödynnetään URBACT-ohjelman suosimia työkaluja, joiden avulla hankkeen teeman mukaisesti pyritään löytämään ratkaisuja pienenevän väkiluvun tuomiin haasteisiin, työvoimapulaan sekä vetovoiman kehittämiseen.