Siirry sisältöön

Onnea Vieremä! Suomen Yrittäjien kuntabarometrin paras kunta löytyy Ylä-Savosta, ja myös Kiuruvesi pärjäsi kyselyssä hienosti. Iisalmen osalta tulos oli valitettavasti päinvastainen, eikä aktiivisesta vuoropuhelusta ja vahvoista elinvoimapanostuksista huolimatta palaute ollut toivotulla tasolla.

Toki vastaajajoukko koostui 22 yrittäjästä, joten Iisalmen tuloksesta ei kannata vetää turhan hätiköityjä johtopäätöksiä – oman asiakaspalvelukyselymme tulokset yritysneuvonnan laadusta kertovat meille kuitenkin suoremmin, missä mennään palvelutason suhteen. Joka tapauksessa aiomme käydä tulokset läpi yhdessä yrittäjäjärjestöjen kanssa ja pohtia, mitä taustalla voi olla sekä miten palautteeseen voidaan reagoida.

Kaupungin päässä emme ole havainneet näin suurta tyytymättömyyttä tai epäonnistumisia yritysyhteistyössä, vaan päinvastoin olemme uudistaneet hankintavuoropuheluja ja perustaneet uuden elinkeinoryhmän jo ennestään hyvin toimineiden perinteisten yhteistyömuotojen rinnalle. Ainakin viestintää ja näkyvyyttä eri kanavissa on syytä parantaa, jotta kaikki yrittäjät ovat ajan tasalla, mitä kaikkea kaupunki tarjoaa yrittäjille ja millaisia yhteistyömahdollisuuksia on olemassa. Myös aktiivista kenttätyötä voidaan edelleen lisätä ja tavata yrittäjiä kasvotusten mahdollisimman paljon.

Meidät saa aina kutsua kylään ja myös kaupungintalon ovet ovat aina avoinna!

Viimeisin hankintafoorumi järjestettiin viime viikolla 23.5. Raatihuoneella ja paikalle oli jälleen kerääntynyt mukava joukko yrittäjiä kuulemaan sekä kaupungin että Pohjois-Savon hyvinvointialueen hankinnoista.

Näiden yleisten tilaisuuksien lisäksi järjestämme markkinavuoropuheluita isojen investointien yhteydessä kuten vaikkapa suunnitteilla olevan Kulttuurikeskuksen uudistus- ja peruskorjaushankkeen tiimoilta ensi syksynä. Kannattaa siis ottaa tuo sivusto seurantaan ja tulla mukaan keskusteluun jo varhaisessa vaiheessa, mikäli haluat olla mukana tarjoamassa osaamistasi kaupungin projekteihin. Toki kerromme ajankohtaisista hankinnoista ja tilaisuuksista aina näissä uutiskirjeissä.

Kesää kohti mentäessä on hyvä muistutella tulossa olevasta vilkkaasta tapahtumatarjonnasta – Iisalmi ja Tienoot tarjoaa tänäkin kesänä varmasti kaikille jotain. Kesäiset toritapahtumat tuovat eloa Iisalmen keskustaan viikoittain ja isompia kesätapahtumia on niin meillä Iisalmessa kuin ympäristökunnissakin todella paljon.

Kannattaa käydä kurkkaamassa Iisalmi- ja tienoot(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) -sivuilla ja varaamassa itselle mieluisat tapahtumat jo kalenteriin! 

Hankintafoorumi-tilaisuuden materiaalit löydät Hankinnat-sivulta.

Kesäterveisin,
Terho Savolainen