Siirry sisältöön

Sään puolesta kesä tuntuu jatkuneen jo pitkään, mutta kalenteria katsoessa huomaa kyllä, että parhaat päivät ovat vasta edessä. Vilkas Ylä-Savon tapahtumakesä vasta starttailee kesäkuun puolella ja kiihtyy täyteen vauhtiin heinäkuussa festareiden, karaavanipäivien ja toritapahtumien muodossa. Kesätyöntekijät ovat päässeet hommiin jo pikkuhiljaa kiinni ja vakioporukan lomakalenterit pyörivät. Oman hengähdyshetken aikana kannattaa surffata Iisalmen uusille nettisivuille vaikkapa tapahtumakalenteriin ja katsoa itselle sopiva paikallinen tilaisuus, johon osallistumalla voi nauttia paikallisesta elinvoimasta. Kaupungista löytyy myös aivan äskettäin uusittu Panimomuseo ja uunituore Teuvo Länsivuori -näyttely, jotka hakevat vertaistaan koko valtakunnassa. Näistä kannattaa nauttia ja kertoa kaikille kesävieraillekin!

Olen saanut olla mukana käynnistämässä uuden Pohjois-Savon Matkailu Oy:n toimintaa hallituksen jäsenenä ja kevät on sen suhteen ollut todella mielenkiintoista aikaa. Toimitusjohtajan haku oli tietysti hallituksen tärkeimpiä tehtäviä ja toukokuussa aloittaneesta Hanna Tiitolasta saamme varmasti juuri oikean henkilön kehittämään alueemme kansainvälistä matkailua. Yhtiön tehtävänä on nimenomaan rakentaa yhteyksiä maailmalle ja luoda kasvua alueen matkailukenttään kansainvälisten matkanjärjestäjien kanssa tehtävällä yhteistyöllä. Työ vaatii kärsivällisyyttä niin tekijöiltä kuin omistajiltakin, pikavoittojakin voi välillä olla jaossa mutta varsinaiset tulokset tehdään pitkän aikavälin systemaattisella työllä. Rovaniemi on tästä hyvä esimerkki, miten matkailu voi tuoda uusia mahdollisuuksia ja elinvoimaa alueelle kansainvälistymisen kautta. Rinnalla Iisalmi ja Tienoot -verkosto jatkaa arvokasta työtään alueen toimijoiden paikallisena tukena tuotteistamisessa, kehittämistyössä ja valtakunnallisessa markkinoinnissa.

Kesän kääntyessä syksyyn alkaa kiireisempi vaihe suuressa työllisyysalueuudistuksessa, Iisalmen kaupunki tulee toimimaan vastuukuntana uudella Ylä-Savon Työllisyysalueella 1.1.2025 alkaen. Suunnitelmat toiminnan järjestämisestä ovat jo pitkällä, mutta varsinaiset käytännön järjestelyt alkavat vasta käynnistyä. Palvelupisteeksi on jo päätetty Kaupungintalo osoitteessa Pohjolankatu 14 ja nykyinen kuntakokeilun henkilöstö sekä asiakaspalvelu muuttavat jo kesän aikana. Muutokseen liittyen päätimme myös ottaa vielä aikalisän uuden yritysasiantuntijan palkkaamisessa ja teemme syksyn aikana tarkemmat suunnitelmat myös työnantajapalveluiden osalta, haluamme rakentaa toimivan elinvoimakokonaisuuden palvelemaan niin Iisalmen kuin koko Ylä-Savon alueen yrityksiä pitkälle tulevaisuuteen. Koko kesän ajan voitte myös vastata kyselyymme ja antaa oman mielipiteenne tulevista palveluista osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/680E0F9B6E860878(siirryt toiseen palveluun). Uudistuksen etenemistä muilta osin voi seurata sivuilla www.iisalmi.fi/tyollisyysalueuudistus(siirryt toiseen palveluun).

Oikein mukavaa kesää,

Terho Savolainen