Paikallisliikenne
Iisalmen paikallisliikenne palvelee Jordanin ja Peltosalmen välisellä keskustaajama-alueella, jossa toimii kaksi bussilinjaa.
Iisalmen paikallisliikenne palvelee Jordanin ja Peltosalmen välisellä keskustaajama-alueella, jossa toimii kaksi bussilinjaa.
Linja 1 palvelee reitillä PELTOSALMI – KESKUSTA – LIPPUNIEMI ja takaisin LIPPUNIEMI – KESKUSTA – PELTOSALMI.
Linjan 1 reitillä on mm. entinen virastotalo, Citymarket, Peltosalmi, Kauppis-Heikin koulu, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Lippuniemen seurakuntakoti ja terveyskeskus.
Linja 2 palvelee reitillä JORDAN – MAKKARALAHTI – KESKUSTA – KANGASLAMPI ja takaisin KANGASLAMPI – KESKUSTA – MAKKARALAHTI – JORDAN.
Linjan 2 reitillä on mm. Terveyskeskus, Prisma, Vanha kirkko, Teollisuuskylä, Kangaslammin koulu, Kangaslammin hautausmaa, Kangaslammin vanhainkoti ja Citymarket.
Linjojen bussit pysähtyvät keskustassa Linja-autoasemalla, jossa mahdollista vaihtaa linjaa.
Aikataulutiedot löytyvät alla olevan linkin kautta.
Iisalmen paikallisliikenteessä käyvät maksuvälineinä Matkahuollon tunnistepohjainen Matkakortti, käteinen raha ja pankkikortti, Matkahuollon seutuliput ja Kela-tuettu 44 matkan sarjakortti sekä mobiililiput.
Matkahuollon lipputuotteet voi hankkia Matkahuollon verkkokaupasta tai mobiilisovelluksesta.
Sovelluksen avulla voit seurata Iisalmen paikallisliikenteen busseja reaaliajassa.
Liikennöitsijä:
Savonlinja Oy
Asiakaspalvelu
puh. 015 7600 700
info@savonlinja.fi
Iisalmen kaupungin tekninen- ja ympäristötoimiala asettaa nähtäville ehdotuksen Mansikkaniemen ympäristösuunnitelmasta. Suunnitelmaehdotus pidetään nähtävillä 20.11. –…
Iisalmen kaupunki on julkaissut strategian toteutumista läpinäkyvästi mittaavan ihmemittariston. Iisalmen ihmemittari löytyy kaupungin verkkosivustolta ja on siten helposti luettavissa missä ja milloin vain. Mittaristoon on valittu kaupungin toimialoilta keskeisimmät tunnusluvut, jotka kertovat kaupunkistrategian toimenpiteiden toteutumisesta.
”Haluamme parantaa strategiamme läpinäkyvyyttä ja seurantaa kuntalaisille ja eri sidosryhmien suuntaan. Toisinaan korkealentoiset strategiset lauseet on hyvä konkretisoida käytännön tason mittareiksi”, kertoo Iisalmen kaupunkistrategiasta vastaava elinkeinojohtaja Terho Savolainen.
Iisalmen ihmemittaria on työstetty yhdessä toimialojen edustajien ja teknisestä toteutuksesta vastaavan Branden asiantuntijakumppaneiden kanssa kuluvan syksyn ajan. Brandella on kokemusta kaupunkien auttamisesta avoimemman hallinnon kehittämisessä.
”Osallistavampi ja vuorovaikutuksellisempi kaupunki lisää kaupunkilaisten turvallisuudentunnetta ja antaa syitä uskoa tulevaisuuteen. Samalla kaupungin oma päätöksenteko, palveluiden suunnittelu ja toteutus paranee”, kuvailee Branden Business Designer Eveliina Eräjärvi.
Kun Iisalmi käynnisteli oman ihmemittarinsa luomista, oli yhtenä inspiraation lähteenä Branden ja Äänekosken kaupungin yhteistyönä syntynyt Äänekoski-ilmiötä eli Äänekosken kaupunkistrategiaa seuraava mittaristo. Iisalmeen rakennettiin kuitenkin juuri oman kaupungin tarpeita vastaava ratkaisu.
Iisalmen ihmemittari on rakennettu strategian teemojen, Inspiroiva Iisalmi, Ihana Iisalmi ja Ihmeiden Iisalmi, ympärille. Mittari tarjoaa selkeän näkymän kunkin strategisen teeman kannalta tärkeimpiin mitattavissa oleviin muuttujiin: Esimerkiksi Inspiroiva Iisalmi -osiossa mitataan asukkaiden hyvinvointiin vaikuttavia asioita, kuten uimahallin kävijämääriä, kirjaston lainamääriä, varhaiskasvatuksen osallistumisastetta ja asukkaiden koulutustasoa. Ihana Iisalmi -osiossa tutkitaan onnistumista turvallisen kaupunkiympäristön luomisessa mitaten esimerkiksi energiankulutusta, liikenteen vähäpäästöisyyttä ja rakennusvalmiiden tonttien määrää. Ihmeiden Iisalmi -osio puolestaan tarjoaa näkymän muun muassa uusien yritysten määrään, työttömyysasteeseen, asukkaiden verotulojen kehitykseen ja kaupungin digitaaliseen näkyvyyteen.
”Näitä ihmemittaristoon koottuja tietoja tullaan päivittämään aktiivisesti ja siten tilannekuva on paremmin kaikkien nähtävillä myös varsinaisten strategian raportointikausien välillä. Mittaristoon liittyy myös vaihtuvia kysymyksiä eri osa-alueista, ja niiden kautta kuntalaisten toivotaan osallistuvan strategian seurantaan ja kehittämiseen. Nyt heti aluksi kysymme esimerkiksi sitä, ovatko iisalmelaiset halukkaita suosittelemaan asumista kotikaupungissaan”, esittelee Terho Savolainen.
Ihmemittari toimii iisalmelaisen arjen monitorina myös tulevissa strategiakehityksen vaiheissa:
”Iisalmen kaupunkistrategialle on juuri tehty väliarviointi näin valtuustokauden viimeisen vuoden käynnistyessä. Sen perusteella ainakaan vielä ei ole tarvetta radikaaliin suunnanmuutokseen, Iisalmi pyrkii edelleen Suomen houkuttelevimmaksi seutukaupungiksi”, kertoo Terho Savolainen ja jatkaa:
”Tiettyjä strategian painopistealueita tarkennettiin ja mittareita päivitettiin, toimenpidetasolla toimialoille tuli jonkin verran uusia toteutettavia tehtäviä. Ensi vuoden kuntavaalien jälkeen uusi valtuusto päättää seuraavan strategiapäivityksen aikataulusta, todennäköisesti se tehdään valtuustokauden alkuvaiheessa 2025–2026”.
Lisätietoja:
Terho Savolainen, elinkeinojohtaja, Iisalmen kaupunki, p. 040 630 5328, terho.savolainen@iisalmi.fi
Iisalmen ihmemittari netissä:
www.iisalmi.fi/ihmemittari(siirryt toiseen palveluun)
Uusi jalankulun ja pyöräilyn yhteys Lepokankaantielle Saarnikadun ja Eteläntien välille on valmistunut. Väylän rakentaminen aloitettiin…
Sopimusliikenteen kilpailutusten myötä Iisalmen ja Varkauden paikallisliikenteen liikennöitsijä vaihtuu 3.6.2024 alkaen. Myös kilpailutetussa maaseutuliikenteessä tapahtuu liikennöitsijämuutoksia useilla yhteysväleillä. Lisäksi viikonloppuvuoroja joudutaan karsimaan joillain yhteysväleillä.