Siirry sisältöön

Mikä on Elämäni kunnossa – harrastuskokeilu

Ohjelman tarkoituksena on tuoda esiin Iisalmen monipuolista kulttuurin ja liikunnan harrastustarjontaa sekä kannustaa asukkaita kokeilemaan itselle kokonaan uusia harrastuksia, ja löytämään kokeiluidensa kautta ne itselle kaikkein mieluisimmat. Harrastukset voivat sisältää esimerkiksi konserttikäyntejä, taiteen ja musiikin tai eri instrumenttien opiskelua, kuntosaliharrastusta, ohjattua liikuntaa, liikunnan eri lajikokeiluja sekä personal trainer -kokeilua.

Ohjelman avulla halutaan kannustaa kokeilemaan myös itselle ennakkoon tuntemattomia harrastuksia ja lajeja sekä menemään ehkä jopa epämukavuusalueelle kokeilemaan, voisiko oma juttu löytyäkin sieltä. Harrastuskokeilijat kertovat omasta matkastaan ja harrastuskokeiluistaan somessa ja tarjoavat näin seuraajille aidon kurkistusikkunan lajikokeilujen pariin ja matkaan omien lempiharrastusten etsinnässä.

Elämäni kunnossa -harrastusten esiin nostamisessa tärkeänä viestinä on ollut kannustaa sekä kulttuurin että liikunnan harrastusten pariin. Jos on aiemmin esimerkiksi harrastanut vain kulttuurin parissa, voisi lähteä rohkeasti kokeilemaan liikuntalajeja, joita Iisalmen palveluista löytyy runsaasti. Aiemmin ainoastaan urheilusta kiinnostunut voisi kokeilla hypätä kulttuuri- ja taideharrastusten pariin.

Alla olevasta linkistä voit tutustua monipuolisiin harrastusmahdollisuuksiin. Linkki avautuu uuteen välilehteen.

Vuoden 2024 harrastuskokeilu

Haku vuoden 2024 harrastuskokeiluun on päättynyt. Julkistamme osallistujat kesän aikana.

Harrastuskokeilijat Elämäni kunnossa syksyllä 2023

Elämäni kunnossa -harrastuskokeilu käynnistyi syksyllä 2023. Ohjelmassa kokeilun kulttuuri- ja liikuntapalveluiden harrastustarjonnan parissa aloittivat Riikka Korolainen ja Tiia Pitkänen. Alta pääset lukemaan heidän matkastaan harrastuskokeilussa.

Riikka, 38 vuotta, Iisalmi

Olen Riikka 38-vuotias, iloinen ja rauhallinen neljän lapsen äiti. Harrastustaustaa minulla ei juurikaan ole, mutta jokunen vuosi sitten kävin kuntosalilla säännöllisesti.

Minusta tuntui että tarvitsin jotain uutta ja erilaista tähän hektiseen arkeeni, ja ajattelin että ehkä saisin myös innostuksen taas liikuntaan tämän ohjelman kautta ja saisin tietää myös paremmin mitä kulttuurielämyksiä omalla kotikaupungilla on tarjota.

Toiveeni harrastuskokeilulle oli, että se tarjoaisi minulle mahtavia uusia kokemuksia urheilun- ja kulttuurin parissa, saisin kokeilla uusia erilaisia urheilulajeja ja oppisin kenties soittamaan jotain instrumenttia.

Mitä Riikan harrastuskokeiluun sisältyi?

Suunnittelimme yhdessä kulttuuri- ja liikuntapuolen kanssa minulle ohjelmaa loka- ja marraskuulle. Ohjelmaani valikoitui monenlaista tekemistä aina historiakierroksesta pianon soittoon. Historia on alkanut kiinnostamaan ja siksi ohjelmani sisälsi myös historiakierroksen Iisalmen Koljonvirran taisteluiden ympäristöön Mansikkaniemelle. Sain onneksi kokea useita ja erilaisia musiikkitapahtumia. Esimerkiksi sain tavata Iisalmen kirjaston kirjailijavierailuilla vuoden 2023 Finlandia palkinnon voittajan Sirpa Kähkösen sekä toimittajana ja dokumentaristina tunnetun Arvo Tuomisen.

Olen oppinut ohjelman avulla, että Iisalmessa voi nähdä ja kokea monenlaista. Varmasti jokaiselle löytyy jotakin mieleistä tekemistä. 

Riikan koko harrastuskokeilumatkan pääset lukemaan alla olevasta linkistä.

Tiia, 35 vuotta, Iisalmi

Olen Tiia, 35-vuotias iisalmelaistunut kahden nuoren äiti. Oma harrastaminen on saanut väistyä lasten harrastamisen tieltä ja ollut pientä ja satunnaista, nuorena pelasin jalkapalloa.

Hainkin mukaan ohjelmaan juuri siksi, että pääsisin tutustumaan Iisalmessa olevaan tarjontaan mahdollisimman monipuolisesti ja löytäisin sieltä itselleni pysyvän harrastuksen.

Mitä Tiian harrastuskokeiluun sisältyi?

Kahden kuukauden harrastuskokeilu sisälsi paljon kokemista. Erityisesti tuona aikana tutustuin Saukon kuntosaliin ja uimahalliin perusteellisesti käyden siellä noin 3-4 kertaa viikossa. Myös kulttuuripuolella oli vilkasta. Kävin esimerkiksi kirjaston lukuvalmennuksessa ja Shell’s Angles -näytelmässä.

 Erityisesti kirjaston toiminta teki minuun vaikutuksen ja jatkossa aion hyödyntää myös kirjaston palveluita paremmin!

Tiian koko harrastuskokeilumatkan pääset lukemaan alla olevasta linkistä.

Ajankohtaista

Elämäni kunnossa -blogi: Tiian matka harrastuskokeiluissa

Takana on kokemusrikkaat 2 kuukautta Elämäni Kunnossa -ohjelman tiimoilta. Ohjelmaan hain hetken mielijohteesta ja ehdin jo unohtamaan koko asian, ennen kuin kuulin tulleeni valituksi.

Elämäni kunnossa -blogi: Riikan matka harrastuskokeiluissa

Vuoden 2023 Elämänsä kunnossa -harrastuskokeilussa mukana olleen Riikan kokemuksia harrastuskokeiluista ja kulttuurielämyksistä.

Seuraa somessa!

#elämänikunnossa #byiisalmi #ihmeenhyvässäkunnossa #iisalmijatienoot #kiireneutraali