Siirry sisältöön

Ylä-Savon työllisyysalueen valmistelu on käynnissä 

Ylä-Savon työllisyysalueen tavoitteena on tarjota laadukkaat ja tehokkaat lähipalvelut työllisyysalueen kuntien kaikille asiakaskohderyhmille ja vaikuttaa siten myönteisesti työllisyyden kehitykseen ja osaavan työvoiman saatavuuteen alueen yrityksille ja muille työnantajille. 

Tietoa valmistelun etenemisestä

Kokoamme tälle sivulle ajankohtaiset tiedotteemme Ylä-Savon työllisyysaluevalmisteluun liittyen. Keväällä 2024 tiedottamisemme keskittyy enemmän yleistasolle, kuin varsinaiseen asiakas- ja palveluviestintään. Syksyllä 2024 tavoitteemme on päästä kertomaan  alueemme asukkaille, yrityksille ja muille työnantajille ja sidosryhmille tarkempaa palvelutietoa esimerkiksi palvelupaikkoihin ja 1.1.2025 käytössä oleviin viestintä- ja palvelukanaviin liittyen.

Ennakoivalla muutosvaiheen tiedottamisella pyrimme valmistelemaan alueemme toimijoita sujuvaan muutokseen ja hyvään yhteistyöhön, jolla vahvistamme koko seudun kilpailukykyä ja elinvoimaa. 

Ylä-Savon työllisyysalueen hallinnointi

Ylä-Savon työllisyysalueen hallinnosta vastaa Iisalmen kaupunki. Hallinnossa ja päätöksenteossa noudatetaan Iisalmen kaupungin hallinto- ja toimintasääntöjä, ohjeita ja määräyksiä. Palveluiden järjestämisestä vastaavana toimielimenä ja työvoimaviranomaisena toimii 1.1.2025 alkaen Ylä-Savon työllisyys- ja yrityspalvelulautakunta ja työllisyysalueen vastuukuntana Iisalmen kaupunki. Valmisteluvaihetta vuonna 2024 ohjaa Ylä-Savon työllisyysalueen ohjausryhmä.

Työntekiöitä rivissä

TE24-uudistus tuo palvelut lähelle henkilö- ja yritysasiakkaita

Toimivat työvoima- ja elinkeinopalvelut ovat keskiössä, kun tavoitellaan työntekijöiden mahdollisimman nopeaa ja sujuvaa työllistymistä. Parhaillaan valmistellaan historiallisen suurta lakiuudistusta, jonka tarkoituksena on siirtää TE-palvelut kuntien ja työllisyysalueiden vastuulle 1.1.2025.

Lue lisää aiheesta Työmarkkinatorilta (avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Ajankohtaista

Kysely työnantaja- ja yrityspalvelujen kehittämiseksi TE-uudistuksen yhteydessä – vastaa ja vaikuta!

TE-uudistus astuu voimaan vuoden 2025 alusta ja uudet työllisyysalueet aloittavat toimintansa. Ylä-Savon alueella halutaan valmisteluvaiheessa selvittää, mitä ja millaisia palveluita erityisesti yritykset ja työnantajat uudistuvilta palveluilta odottavat.

Työllisyysalueuudistuksessa TE-palvelut siirtyvät kunnille – Ylä-Savon työllisyys- ja yrityspalvelulautakunta aloittaa työnsä syksyllä 2024

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy työ- ja elinkeinotoimistoilta kunnille 1.1.2025. Suomeen tulee yhteensä 45 työllisyysaluetta tai kuntaa, jotka vastaavat 1.1.2025 alkaen työvoimapalvelujen järjestämisestä. Ylä-Savon työllisyysalue sai poikkeusluvan TE-palveluiden järjestämiseen, ja tulee jatkossa vastaamaan Iisalmen, Kiuruveden, Vieremän, Sonkajärven ja Pielaveden työvoimapalveluista vastuukuntamallilla, jossa Iisalmi on hallinnoijana. Ylä-Savon työllisyysalueen valmistelua ohjaava ohjausryhmä käsitteli 13.3.2024 kokouksessaan muun muassa Ylä-Savon työllisyys- ja yrityspalvelulautakunnan ja operatiivisesta toiminnasta vastaavan johtoryhmän perustamisiin liittyviä toimia sekä valmisteluryhmien työn etenemistä. Ohjausryhmässä sovittiin, että työllisyysaluevalmistelun ulkoinen tiedottaminen keskitetään valmistelu- ja muutosvaiheessa www.iisalmi.fi/työllisyysalueuudistus -verkkosivulle.

Ylä-Savon työllisyysalueen valmistelutyö on edennyt hyvin – asiakasviestintä voimistuu syksyllä

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy työ- ja elinkeinotoimistoilta kunnille 1.1.2025. Suomeen tulee yhteensä 45 työllisyysaluetta tai kuntaa, jotka vastaavat 1.1.2025 alkaen työvoimapalvelujen järjestämisestä.