Iisalmen pienet ihmeet
By Iisalmi -lähettiläs ja Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu Pihla Sallinen kertoo vinkkinsä herkullisiin jauhelihakierteisiin. Lue resepti ja vinkit herkulliseen hetkeen!
By Iisalmi -lähettiläs ja Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu Pihla Sallinen kertoo vinkkinsä herkullisiin jauhelihakierteisiin. Lue resepti ja vinkit herkulliseen hetkeen!
Iisalmen pienet ihmeet ovat helppoja ja herkullisia jauhelihakierteitä, jotka yhdistävät yhdessä tekemisen, läheisten piristämisen sekä herkullisen välipalahetken.
Jauhelihakierteet valmistetaan muffinivuokiin, joista ne on helppo ja siisti tarjoilla. Nämä ovat myös kiva vieminen vierailuille. Niissä yhdistyy monta mahdollisuutta: yhdessä tekeminen, läheisten piristäminen sekä herkullinen välipalahetki.
Erilaisilla täytteillä saat vaihtelua reseptiin. Parasta tässäkin reseptissä on, että täytteeksi voi laittaa lähes mitä vain, mistä itse tykkää! Esimerkiksi pizzasta tutut juustoraaste, jauheliha ja kinkku sopivat mainiosti.
Tuoreista aineksista paprika sopii täytteeseen ja härkiksestä saa oivallisen vaihtoehdon kasvisversioon! Perinteisen tomaattikastikkeen korvaa aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto ja lopputuloksen viimeistelee pizzamauste. Vaikka raaka-aineet ovat yksinkertaisia, löytyy näistä suolaisista herkuista runsaasti makua.
Jauhelihakierteiden valmistuksessa on hyvä mahdollisuus tukea paikallisia yrittäjiä käyttämällä lähellä tuotettuja raaka-aineita. Pihla Sallinen käytti valmistuksessa Pesolan Pihvilihan karkeaa jauhelihaa.
Valmistusaika: 45 – 60 minuuttia
Määrä: Noin 30 kpl
500 g (5 levyä) torttutaikinaa (myös voitaikina käy)
200 g aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
250 – 300 g jauhelihaa
170 g juustoraastetta pizzamaustetta
+ jauhelihan maustamiseen esimerkiksi suolaa, mustapippuria ja jauhelihamaustetta sekä paistamiseen öljyä
+ koristeluun tuoretta basilikaa
Ajatus jauhelihakierteisiin syntyi perheen kanssa valmistetun pizzan synnyttämästä muistosta.
Pihla Sallinen
Epätasaiset reunapalat kannattaa paistaa myös, jotta hävikiltä vältytään.
Gluteenittoman version saat käyttämällä gluteenitonta torttu- tai voitaikinaa.
Kasvisversio onnistuu käyttämällä vegaanista torttu- tai voitaikinaa, sekä täytteessä esimerkiksi härkistä ja paprikaa, vegaanista levitettä ja kasvipohjaista juustoraastetta.