Siirry sisältöön

Iisalmen pienet ihmeet

Iisalmen pienet ihmeet ovat helppoja ja herkullisia jauhelihakierteitä, jotka yhdistävät yhdessä tekemisen, läheisten piristämisen sekä herkullisen välipalahetken.

Jauhelihakierteet valmistetaan muffinivuokiin, joista ne on helppo ja siisti tarjoilla. Nämä ovat myös kiva vieminen vierailuille. Niissä yhdistyy monta mahdollisuutta: yhdessä tekeminen, läheisten piristäminen sekä herkullinen välipalahetki.

Vaihtelua reseptiin

Erilaisilla täytteillä saat vaihtelua reseptiin. Parasta tässäkin reseptissä on, että täytteeksi voi laittaa lähes mitä vain, mistä itse tykkää! Esimerkiksi pizzasta tutut juustoraaste, jauheliha ja kinkku sopivat mainiosti.

Tuoreista aineksista paprika sopii täytteeseen ja härkiksestä saa oivallisen vaihtoehdon kasvisversioon! Perinteisen tomaattikastikkeen korvaa aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto ja lopputuloksen viimeistelee pizzamauste. Vaikka raaka-aineet ovat yksinkertaisia, löytyy näistä suolaisista herkuista runsaasti makua. 

Jauhelihakierteiden valmistuksessa on hyvä mahdollisuus tukea paikallisia yrittäjiä käyttämällä lähellä tuotettuja raaka-aineita. Pihla Sallinen käytti valmistuksessa Pesolan Pihvilihan karkeaa jauhelihaa.

Katso ohjevideo:

Herkkukierteet

Valmistusaika: 45 – 60 minuuttia

Määrä: Noin 30 kpl

Resepti:

500 g (5 levyä) torttutaikinaa (myös voitaikina käy)

200 g aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa

250 – 300 g jauhelihaa

170 g juustoraastetta pizzamaustetta

+ jauhelihan maustamiseen esimerkiksi suolaa, mustapippuria ja jauhelihamaustetta sekä paistamiseen öljyä

+ koristeluun tuoretta basilikaa

  • Ota taikinalevyt sulamaan hyvissä ajoin, jotta kaulinta on helpompaa.
  • Paista jauheliha ja mausta haluamillasi mausteilla.
  • Kaulitse taikinalevyt noin 25 cm pitkiksi ja noin 10 cm korkeiksi. Levitä päälle tuorejuustoa. Ripottele päälle paistettua jauhelihaa sekä juustoraastetta. Viimeistele pizzamausteella.
  • Kääri tiukalle rullalle lyhyemmästä sivusta alkaen ja leikkaa epätasaiset reunapalat pois. Leikkaa rulla noin 1,5 cm paloiksi ja aseta kiekot kaksinkertaisiin muffinivuokiin.
  • Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10 – 15 minuuttia, kunnes leivonnaiset ovat saaneet väriä pintaan.
  • Koristele tuoreilla basilikan lehdillä.
  • Tarjoile esimerkiksi välipalana tai ilahduta tuttavia suolaisilla herkuilla!

Vinkkejä!

Epätasaiset reunapalat kannattaa paistaa myös, jotta hävikiltä vältytään.

Gluteenittoman version saat käyttämällä gluteenitonta torttu- tai voitaikinaa.

Kasvisversio onnistuu käyttämällä vegaanista torttu- tai voitaikinaa, sekä täytteessä esimerkiksi härkistä ja paprikaa, vegaanista levitettä ja kasvipohjaista juustoraastetta.

Ajatus jauhelihakierteisiin syntyi perheen kanssa valmistetun pizzan synnyttämästä muistosta.

Pihla Sallinen
Pihla Sallinen kakkujen kanssa.