News

Iisalmi etsii nuoria some- ja verkostovaikuttajia ympäri Suomen kertomaan alueen mahdollisuuksista tulevaisuuden osaajille

some_1200x1200_AD1.pngBy Iisalmi -agentiksi voi hakea 31.5.2024 saakka.
10.5.2024 9.00

Iisalmen kaupunki ja By Iisalmi -yritys- ja oppilaitosverkosto rekrytoivat somessa ja opiskelu- ja harrastusverkostoissa aktiivisia nuoria agenteikseen kertomaan Iisalmesta ja sen yrityksistä Suomen suurimmissa opiskelijakaupungeissa ja somessa. Kyse on markkinointikampanjasta, jolla halutaan herättää tulevaisuuden osaajien eli opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden kiinnostus Iisalmea ja sen kansainvälisiä yrityksiä kohtaan. Kampanjan hakuvaihe kestää toukokuun ajan, ja agenttitehtäviä suoritetaan elo-lokakuussa saaden näin uudenlaista näkyvyyttä opiskelijakeskittymissä ja somessa. ​

Toukokuisen agenttihakuun osallistuneiden nuorten joukosta valitaan enintään kymmenen By Iisalmi -agenttia, jotka suorittavat opiskelukaupungeissaan sekä harrastus- ja opiskelijaverkostoissaan erilaisia Iisalmen seutuun ja yrityksiin liittyviä agenttitehtäviä ja julkaisevat niistä sisältöä somessa. Taustalla on Iisalmen seudun kehittyvien yritysten tarve saada uusia osaajia monipuolisiin työtehtäviinsä – tällaisella osallistavalla kampanjalla herätetään kiinnostusta, ja osa tehtävistä voi liittyä mahdollisesti suoraan yritysten toimintaankin.

 

Miksi juuri agenttikampanja?

Iisalmella on ollut tapana viestiä ja markkinoida alueesta oivaltavasti kokeillen – tavoilla, joita kuntamarkkinoinnissa ei ole aiemmin nähty.

”Pienen kaupungin on uskallettava käyttää rohkeasti uusia, oivaltavia tapoja herättää kiinnostusta erottuakseen massasta”, kuvailee Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen.

”Agenttien avulla Iisalmi tulee tutuksi ympäri Suomen opiskelijaverkostoissa. Somessa ja muissa omissa sosiaalisissa verkostoissaan aktiivisten nuorten rekrytointi on kustannustehokas ja taatusti jotain uutta tuova tapa kommunikoida suoraan kohderyhmän eli nuorten osaajien kanssa, heille luontevalla tavalla”, määrittelee Laura Koski, joka koordinoi By Iisalmi -brändiverkostoa ja -markkinointia Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelijana.

”Olemme työstäneet yhdessä By Iisalmi -verkoston kanssa alustavia agenttitehtäviä työpajoissa, mutta vasta agenttihaun päätyttyä sovimme tarkemmista tehtäväannoista ja tarkennamme some-näkyvyyden toteututapoja”, jatkaa Laura Koski.

Yksi agentiksi pääsemisen ehto onkin aktiivinen sisällöntuotanto ja seuraajakunta somessa. Nyt ei kuitenkaan haeta koko kansan tuntemia vaikuttajia, vaan tavallisia, ennakkoluulottomia ja innostuneita nuoria, jotka ovat kiinnostuneita Iisalmen ihmeistä ja joihin muiden samanikäisten on helppo samaistua. Mikro- ja nanovaikuttajuus ovat markkinoinnissa nousevia trendejä ja aito, ei liian tuotettu sisältö kiinnostaa yhä enemmän.


Agenttiyhteistyö hyödyttää sekä agentteja että seudun yrityksiä

By Iisalmi -verkoston yritykset ja oppilaitokset on otettu mukaan suunnittelemaan tulevaa näkyvyyttä: Muun muassa Genelec, Normet, Olvi, Ponsse ja Petterinkulma, Iisalmen kaupunki sekä alueen oppilaitokset ovat työpajassa kehittäneet agenttikonseptia niin, että yritysten ja oppilaitosten aidot tarpeet ja mahdollisuudet voisivat sisältyä agenttien tehtäviin.

Agenttien valinnassa kiinnitetään huomioita hakijoiden aitoon mielenkiintoon Iisalmea kohtaan, opiskelualaan sekä avoimeen ja innostuneeseen asenteeseen, joka saa näkyä myös somesisällöissä.

”By Iisalmi -yritykset voivat osallistua lopullisten tehtävien ideointiin valittujen agenttien kanssa. Tärkeää on kuitenkin, että nuorilla säilyy vapaus suorittaa tehtävät ja jakaa ne somessa omalla tyylillään, positiivisen kautta tietenkin!”, summaa Laura Koski.

”Rohkeasti hakemaan mukaan, agenttitehtävän kautta voi avautua paitsi mielenkiintoisia somehaasteita myös ovi seutumme kansainvälisiin huippuyrityksiin osaajaksi!”, kannustaa Terho Savolainen.


By Iisalmi -agenttihaku pähkinänkuoressa:
- Hakuaika 13.-31.5.2024
- Valinnat ja tehtäväannot kesäkuussa 2024
- Agenttien tehtäväsuoritukset ja somenäkyvyys elo-lokakuussa 2024
- Onnistuneimpien agenttisuoritusten esittely By Iisalmi -seminaarissa 13.11.2024
- Agentiksi voi hakea kuka vain 18 – 25 -vuotias opiskelija tai vastavalmistunut, joka asuu tai opiskelee Iisalmen ulkupuolella, mieluiten opiskelijakeskittymässä
- Agenttina voi toimia yksi, parina tai ryhmänä ja tehtävästä saa pienen korvauksen
- Lisätietoja www.iisalmi.fi/byiisalmiagentit -nettisivulta