Siirry sisältöön

Työllisyyspalveluiden asiakkaina ovat sekä työnhakijat että työnantajat. Siten pystymme yhdessä asiakkaiden kanssa suunnittelemaan erilaisia työllistymisratkaisuja. Joskus työvoimaa löytyy parhaiten, kun työnantaja ilmoittaa avoimen työpaikan Työmarkkinatorille. Tämän lisäksi työnantaja voi hyödyntää työnhakijoiden Työmarkkinatorille laatimia työnhakuprofiileja. Jos näiden avulla ei vielä löydy tekijää, työnantaja voi pyytää työllisyyspalveluita esittelemään ehdokkaita. Joskus kuitenkin sopivan työntekijän löytäminen edellyttää yksilöityjä työllistymisratkaisuja.

Työllisyyspalveluiden asiantuntija auttaa esimerkiksi räätälöimään osatyökykyisen työllistämistä. Asiantuntijan tukemana työllistettävä ja työnantaja pystyvät suunnittelemaan työkykyä ja osaamista vastaavat työtehtävät. Työvoimaa on mahdollista löytää kaupungin työllistymisjaksoille työllistetyistä henkilöistä. Työnantajien ja työllistettyjen kohtaamisen tukena on työvalmentajamme.

Mikä on työkokeilu?

Työkokeilun kautta usea työnantaja on löytänyt tekijän, jota ei tiennyt tarvitsevankaan. Työkokeilu on työnantajalle maksuton palvelu. Työkokeilussa työnhakija voi osoittaa osaamisensa tai tutustuu uuteen alaan. Työnantaja sen sijaan pääsee käytännössä näkemään työnhakijan potentiaalin. Helppo ja kevyt vaihtoehto työvoiman löytämiseksi.

Työvoiman saamiseksi työnantajat voivat myös hakea kesätyötukea ja Iisalmi-tukea. Kesätyötuen tarkoituksena on edistää alle 25-vuotiaiden nuorten työllistymistä. Iisalmi-tuen tavoitteena on edistää iisalmelaisten työnhakijoiden työllistymistä yrityksiin, ja se on tarkoitettu työllistämisestä aiheutuvien kustannusten kattamiseen. Esimerkiksi yksityisyrittäjällä voisi olla tarvetta tekijälle, mutta ensimmäisen työntekijän palkkaaminen tuntuu liian isolta askeleelta. Iisalmi-tuki voisi ainakin palkkauskustannusten kannalta tuoda helpotusta tilanteeseen.

Lisätietoa palveluista