Siirry sisältöön

Perjantaina 26.1.2024 järjestetyssä Pohjois-Savon Urheilugaalassa palkittiin kuntien vuoden 2023 liikuttajat. Iisalmessa tunnustuksen sai Iisalmen Uimarit ry. 

Iisalmen uimareiden toiminnan ydinajatuksena on monipuolisen uimataidonopetuksen kehittäminen Ylä-Savon alueella. Toiminta pitää sisällään uimaopetusta iisalmelaisille ja lähialueiden lapsille, nuorille ja aikuisille. Seurassa on mahdollisuus edetä uimakouluryhmistä valmennusryhmiin ja jatkaa uintiharrastusta ohjatusti vielä aikuisiälläkin Vesiveteraanit-ryhmässä sekä Aikuisuintiryhmissä. Kilpaileville uimareille tarjotaan mahdollisuus kehittyä luomalla hyvät harjoitteluolosuhteet, tukemalla leiritystä ja huolehtimalla ammattitaitoisesta valmennuksesta. Jäseniä uimareissa on tällä hetkellä noin 190.

Osoituksena vesiliikunnan monipuolisesta edistämisestä seura on hankkinut ulkopuolisen rahoituksen turvin Wibit Aguatrack -vesiliikuntaradan. Tavoitteena on lisätä etenkin ylä-savolaisten lasten ja nuorten kiinnostusta vesiliikuntaan ja turvalliseen vedessä liikkumiseen. Seuran laadukasta toimintaa kuvaa se, että Iisalmen Uimarit ry auditoitiin lasten ja nuorten sekä aikuisten Tähtiseuraksi joulukuussa 2023. Iisalmen Uimarit ry vastaanotti Pohjois-Savon Urheilugaalassa myös Olympiakomitean myöntämän erityisen 1000€:n kannustusstipendin lasten ja nuorten tähtiseura toiminnasta.