Ajankohtaiset tiedotteet

Kuusi kisaa By Iisalmi -tunnustuksesta

tunnustus.JPG
11.9.2018 13:00
1

Iisalmen kaupungin, kumppaniyritysten ja –oppilaitosten yhteisessä By Iisalmi –brändityössä yhtenä vuosittaisena tekona on tunnustuskampanja, jolla nostetaan esille Iisalmen seudun elinvoimaisuuteen ja vetovoimaisuuteen vaikuttaneita tekoja. Tänä vuonna mukana on kuusi toinen toistaan positiivisempaa kisaajaa, jotka kaikki ovat osoittaneet kisan kriteerien mukaisesti ’Haluan tehdä parasta’ –asennetta.

Iisalmen kaupunki keräsi keväällä 2018 yleisöehdotuksia tunnustukseen ehdolle otettavista, ja heidän joukostaan brändikumppaneista koostunut raati valitsi kuusi ehdokasta yleisöäänestykseen. Jokainen heistä on ainutlaatuinen omassa genressään, omilla valttikorteillaan. Juuri siihen tunnustuksen jakamisella pyritään kannustamaan – olemaan positiivisesti paras omassa lajissaan ja omilla vahvuuksillaan sekä erottumaan sillä joukosta.

Ehdokkaat 2018:

Genelecin The Ones – tuoteperhe
Iisalmelainen aktiivisten tarkkailukaiuttimien valmistaja Genelec on johtanut äänentoistoalan teknologiakehitystä jo neljä vuosikymmentä. Vuonna 2017 yritys esitteli uuden akustisesti koaksiaalisen The Ones –tuoteperheen. Lukuisia alan palkintoja saavuttanut 8351 sai rinnalleen kooltaan pienemmät sisarmallit 8331 ja 8341. Yhdessä nämä kaiuttimet muodostavat maailman kompakteimman koaksiaalikolmitiemonitorimalliston, joka määrittää uudelleen lähikenttätarkkailun mahdollisuudet.

The Ones -tuoteperheen tarkkailukaiuttimien äänikuva on erittäin tarkka. Kun tämä yhdistetään äärimmäisen neutraaliin toistoon sekä akustisella akselilla että sivukentissä, käyttäjät voivat luottaa kuulemaansa ja tehdä nopeasti oikeita miksauspäätöksiä myös työskenneltäessä pitkään. Perinteisiin monitorointiratkaisuihin verrattuna kuunteluväsymystä aiheutuu huomattavan vähän.



Kirjailija, opettaja Jyri Paretskoi
Jyri Paretskoi on iisalmelainen opettaja, kirjailija ja kolumnisti, joka levittää ilosanomaa Iisalmen ihmeestä kaikkialle, minne ikinä meneekin. Hänen kynästään ovat lähtöisin muun muassa valtakunnallista huomiota saanut Tolkun ihmiset -kolumni, rakkauskirjeet entisille iisalmelaisille ja kesäasukkaille, vastine toimittaja Peiposen ahtaaseen näkemykseen Iisalmesta sekä eri sanomalehdissä ilmestyvät, vuoroin vakavan kantaaottavat ja yhteiskunnalliset, vuoroin kepeän humoristiset kolumnit ja pakinat.

Paretskoi on tehnyt Iisalmea tunnetuksi myös nuortenkirjasarja Shell’s Anglesilla. Kirjan myötä Iisalmi on tullut tutuksi nuorille ja vähän vanhemmillekin lukijoille kautta Suomen. Sarjasta on tekeillä myös tv-sarja, jonka autenttisena kuvauspaikkana on tietenkin Iisalmi. Syyskuussa 2018 sai Kotkassa ensi-iltansa myös kirjan pohjalta toteutettu rockmusikaali.

Jyri Paretskoi kiertää kouluvierailuilla ympäri Suomen ja on näin myös kävelevä Iisalmen käyntikortti Iisalmi-huppareineen ja -pipoineen.


Ohjaaja, valmentaja Lilli Härmä-Leinonen

Lilli Härmä-Leinonen on ohjannut Iisalmen naisvoimistelijoissa yli 20 vuotta ja panostanut viimeiset vuodet tosissaan tanssillisen voimistelun valmentamiseen, kehittämiseen ja kilpailutoiminnan tuomarointiin. Kilpailevat ryhmät ovat tuoneet runsaasti menestystä valtakunnallisissa kisoissa.

Härmä-Leinonen palkittiinkin vuonna 2015 Vuoden valmentajana Pohjois-Savossa ja hänet on vasta valittu Suomen Voimisteluliiton tanssillisen voimistelun lajiasiantuntijaryhmään kaksivuotiskaudelle.

Lilli Härmä-Leinosella on ollut myös intohimo kehittää lasten ja nuorten teatteritoimintaa Iisalmessa. Vuonna 2013 hän perusti Ulmalan kansakoululla harjoittelevan lasten ja nuorten Tanssiteatteri Williwision. Koko perheen näytelmiä on syntynyt useita ja teatteri tarjoaa myös monia tapahtumia, työpajoja ja kesäleirejä.

Lilli Härmä-Leinosen ajatus on, että jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus tulla huomatuksi ja mahdollisuus toteuttaa itseään taiteellisesti oli taiteen muoto mikä tahansa.



OLVI Iisalmi Puolukka GIN lonkero

Olvin uusimpiin tuotteisiin kuuluva puolukkalonkero on valmistettu käsin poimituista suomalaisista puolukoista. Tuote on valmistettu Iisalmen luonnonraikkaaseen pohjaveteen ja marjat tulevat yrityksen hovitoimittajalta Kainuun metsistä.
Hienostuneen maun kruunaa käsityönä pienissä erissä tislattu gini. Sen maulle antavat terävyyttä huolella valitut mausteet ja yrtit. Makua on rakennettu aromikkailla Balkanin katajanmarjoilla ja Välimeren sitruunan- ja pomeranssinkuorilla. Mukana on myös ripaus fenkolia, korianteria, iiriksen ja väinönputken juurta sekä ruusun terälehden makuja.


Pesolan Pihvilihan isäntä Antti Niskanen
Pesolan Pihviliha -tilan isäntä Antti Niskanen on aidosti iisalmelainen, maaseudulla asuva lihantuottaja. Niskanen ei murrettaan peittele, kun hän matkaa keltaisella mersullaan eri puolille Suomea myyntitapahtumiin ja marketteihin myymään "maakasta ja murreeta Pesolan pihvilihhoo suoraan isännän käestä".
Iisalmen Runnilla karjatilaansa hoitavan Antti Niskasen juuret ovat syvällä kotitilan maaperässä. Sieltä Niskanen on ponnistanut ja luovinut tiensä muun muassa K-ruokakauppojen Vuoden Lähituottajaksi vuonna 2016.

Pesolan Pihvilihalla on Facebookissa 6500 tykkääjää ja isännän persoonalliset päivitykset maatilan arjesta ja lihanmyyntitapahtumista tavoittavat kymmeniä tuhansia ihmisiä eri puolilta Suomea.

Savolaisuutta ja iisalmelaisuutta ylpeästi esille tuovan Antti Niskasen yksi suosikkiruuista on Pesolan Rilleri, joka on kääritty toiseen iisalmelaiseen perinneherkkuun – muurinpohjalettuun.



Muusikko Tomi Tajakka
Tomi Tajakka on 38-vuotias iisalmelainen muusikko ja suositun Steve 'n' Seagulls -yhtyeen laulaja-kitaristi. Hän palasi pari vuotta sitten takaisin Iisalmeen asuttuaan kuutisentoista vuotta muualla Suomessa. Tajakka sanoo olevansa ylpeä kotikaupungistaan ja savolaisuudestaan ja hän onkin toiminut By Iisalmi -lähettiläänä kuluvan vuoden alusta lähtien.

Iisalmen tuttuun, rentoon tunnelmaan on hänen mielestään aina mukava tulla keikkakiertueilta ympäri maailman.

Iisalmesta hän kertoo nuorena saaneensa paljon eväitä musiikin ja muiden harrastusten kautta. Nyt hän haluaa antaa jotain kaupungille takaisin auttamalla heitä musiikkiharrastuksissaan tai vaikkapa tapahtumissa ja tempauksissa.
Tomi Tajakka haluaa myös tuoda Iisalmen laajaa kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa esille some-kanavien, Iisalmen Sanomissa ilmestyvän vakiopalstan ja julistetempausten kautta. Hänen vapaa-ajan harrastuksiinsa kuuluu kaikenlaista urheilusta kulttuuririentoihin – yksi suurimmista suosikeista on IPK:n matsit Kankaan montussa Mestiksen parhaan kotiyleisön vauhdittamina.

Ehdokkaisiin voi tutustua kampanjasivulla www.iisalmi.fi/byiisalmitunnustus.
Samassa osoitteessa voi omaa suosikkiaan myös äänestää 7.10. mennessä. Kampanja-aikana ehdokkaita voi äänestää myös kaupungintalon i-pointista saatavilla kupongeilla.

Yleisöääniä eniten kerännyt ehdokas saa 22.11. järjestettävässä By Iisalmi –seminaarissa painavan pystin, joka tulee kiertopalkintona ihka ensimmäisen By Iisalmi –tunnustuksen saaneelta lumilautailija Rene Rinnekankaalta.

Tunnustuksen saajasta toivotaan tietysti Iisalmen seudun vetovoimalähettilästä ja yhteistyötä voidaan tehdä sen mukaan, kuka tunnustuksen saa. Rene Rinnekankaan kanssa toteutettiin mm. Iisalmessa kuvattu lumilautailuvideo, joka sai huippusuosion sosiaalisessa mediassa.


Lisätietoja By Iisalmi –brändityöstä ja –tunnustuksesta:
Elinkeinojohtaja Terho Savolainen, terho.savolainen@iisalmi.fi, puh. 040 630 5328.