Haetko töitä?
Etsitkö työntekijöitä?

Iisalmen kaupungin työllisyyspalvelut tarjoaa henkilökohtaista palvelua sekä työnantajille että työnhakijoille.

Työllisyyspalvelut hoitaa keskitetysti tuetun työllisyydenhoidon kaupungin omin yksiköihin ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymälle.  Lisäksi käytössämme on yritystyönantajille Iisalmi-tuki ja järjestötyönantajille työllistämisavustus. Nuorten kesätyöllistymistä tuemme kaikille yhteisellä kesätyötuella.

Ensisijaisesti työllistämispalvelumme kohdistuvat työmarkkinatukea yli 300 päivää työttömyyden perusteella saaneisiin iisalmelaisiin työnhakijoihin.  Kesätyötuki on suunnattu opiskelijoiden ja muiden nuorten iisalmelaisten kesäaikaiseen työllistymiseen. 

Teemme tiivistä yhteistyötä Pohjois-Savon TE-toimiston ja kaikkien alueella toimivien työllisyyttä edistävien tahojen kanssa.   Lisäksi työllisyyspalveluiden päällikkö toimii myös seudullisen TYP-verkoston johtajana; katso tarkemmin TYP-toiminnasta osoitteesta www.yla-savo.fi/typ . 

 Osallistumme aktiivisesti erilaisiin toimintoihin, joilla pyritään edesauttamaan ja tukemaan iisalmelaisten työttömien kouluttautumista, urakehitystä ja kuntoutumista sekä estämään syrjäytymistä. 

Työllistymistä edistävien Etappi työllisyyspalvelut -hankkeen ja YTYÄ! Ylä-Savossa on työtä -hankkeen toiminnoissa olemme mukana hallinnoijana ja toteuttajana.

Nuorten kesätyöllistäminen 

Iisalmen kaupunki tukee taloudellisesti sekä miniyrityksen opintojen kesälomalle perustavaa miniyrittäjää  että iisalmelaisen nuoren kesätyöhön ottavaa työnantajaa.  Kesällä 2017 tuki kohdistuu vuosina 1992 - 2001 syntyneiden iisalmelaisten kesäajan työllistymisen tukemiseen. Nuori hakee työpaikan; työnantaja voi hakea kesätyötuen. Hakulomakkeet miniyrittäjälle ja kesätyönantajalle liitteenä tämän sivun lomakkeissa. 

Iisalmi-tuki yritystyönantajalle

Iisalmi-tuki on  työn järjestämisestä ja tehtäviin opastamisesta aiheutuviin kuluihin kohdennettu taloudellinen tuki.  Vuonna 2017 työnantaja voi saada Iisalmi-tukea 500 euroa kuukaudessa enintään 8 kk ajan työllistäessään kohderyhmään kuuluvan henkilön.  Myös oppisopimusta voidaan tukea Iisalmi-tuella. Tarkemman esittelyn ja hakulomakkeet löydät liitteistä tältä sivulta.  

Kaupungin oma työllistäminen

Iisalmen kaupunki työllistää omiin työyksikköihinsä ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän tehtäviin ensisijaisesti työmarkkinatukea yli 300 päivää työttömyyden perusteella saaneita työnhakijoita. Työtehtäviin opastetaan ja perehdytetään.   Iisalmessa on vahvat työllistämisperinteet ja tarjoamalla työtilaisuuksia on haluttu parantaa ja ylläpitää työnhakijoiden elintasoa ja elämisen laatua. Lisäksi tarjotaan mahdollisuutta työkokemuksen hankkimiseen, ammattitaidon ylläpitämiseen ja jopa uuteen ammattiin tutustumiseen.

Kolmas sektori

Iisalmen kaupunki tukee kolmannen sektorin työllistämistä maksamalla järjestöille työllistämisavustusta, jota käytetään yli 300 päivää työmarkkinatukea saaneiden iisalmelaisten työllistämiseen. Lisäksi tuetaan järjestösektorin oppisopimusta erillisellä tuella. 

 Palkkatukeen oikeutetut työnhakijat voivat tiedustella työmahdollisuuksia suoraan mm. sivupalkissa mainituista järjestöistä.  

 Pdf-tiedostojen katselemiseen tarvittavan ohjelman voitte ladata täältä. 

 

Työnantajan asiointiin uusi sähköinen tukihakemus

Hankkeet

 

Iisalmen kaupunki hallinnoi myös seudullisia ESR-rahoitteisia YTYÄ! Ylä-Savossa on työtä -hanketta (www.yla-savo.fi/ytya) ja Etappi työllisyyspalvelut -hanketta.

Etappi-sivulogo.jpg

 

 

Linkkejä

 

Ajankohtaista
28.6.2017
0

Hei hankintatoimesta näin kesän korvalla, laitetaanpa tällä kertaa pieni tietoisku julkisten hankintojen muutoksenhaun osalta.

Kaikki uutiset
Yhteyshenkilöt

Nousiainen Marianne

työllisyysasiantuntija (kunta- ja järjestötyöllistäminen)
Pohjolankatu 14, 1. kerros
040 830 4342
marianne.nousiainen@iisalmi.fi

Pappi Minna

työllisyysasiantuntija (yritystyönantajat ja kesätyötuki)
Pohjolankatu 14, 1. kerros
040 642 8996
minna.pappi@iisalmi.fi

Rothberg Miia

työllisyyspalvelujen toimistosihteeri
Pohjolankatu 14
040 162 7039
miia.rothberg@iisalmi.fi

Sokka-Hukkanen Tuuli

Työllisyyskoordinaattori / TYP-johtaja
Pohjolankatu 14 (1. krs)
040 779 4379
tuuli.sokka-hukkanen@iisalmi.fi