Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuollon tavoitteena on oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen yhteistyössä oppilaiden, vanhempien ja muun oppilashuollon henkilöstön kanssa. Tavoitteena on kannustaa oppilasta omaehtoiseen hyvinvoinnin edistämiseen. Kouluterveydenhuolto tukee omalta osaltaan myös koko kouluyhteisön hyvinvointia.

 

Kouluterveydenhuollossa työskentelevät terveydenhoitajat ja lääkäri.

 

Terveydenhoitaja Riitta-Leena Huttunen (luokat A-H ja K) on tavattavissa koulupäivisin, puh. 040 809 2871.

 

Terveydenhoitaja Jenni Valkama (luokat I ja J) on tavattavissa Juhani Ahon koululla maanantaisin ja sovitusti perjantaisin, puh. 040 356 0441.

 

Terveydenhoitaja tapaa oppilaat vuosittain terveystarkastuksen yhteydessä.

Ajanvarauspyynnön voi tehdä myös wilman kautta.

 

Koululääkäri Sofia Kauhasen vastaanotto on koululla tiistaisin.

Koululääkäri tarkastaa oppilaat 8.-luokalla ja muulloin terveydentilan seurantaa tarvitsevat oppilaat. Tiedustelut kouluterveydenhoitajalta.

 

Kouluterveydenhuolto ei sisällä sairaanhoitoa. Opettaja voi ohjata koulupäivän aikana sairastuneen oppilaan kotiin ilman terveydenhoitajan arviota.

 

Kun asiasi koskee kiireetöntä sairaanhoitoa, ota yhteyttä terveyskeskuksen ajanvaraukseen tai sairaanhoitajaan. Yhteystiedot löytyvät puhelinluettelosta ja internetistä (www.ylasavonsote.fi).

 

Kiireelliset asiat hoidetaan terveyskeskuksen akuuttivastaanotolla ma-pe klo 8-15.30 tai sairaalan päivystyksessä.

Päivystysasioissa puhelinneuvonta puh. (017) 272 2346. Hätätapauksissa puh. 112.

 

Toimenpiteet tapaturman sattuessa koulussa tai koulumatkalla

Oppilaan pitää aina ilmoittaa sattuneista koulutapaturmista opettajalle, kansliaan tai terveydenhoitajalle. Koulutapaturman sattuessa oppilas ohjataan tarvittaessa sairaalan päivystykseen. Koulutapaturmasta tulee tehdä tapaturmailmoitus koulun kansliasta saatavalla lomakkeella.