Uudet varhaiskasvatuksen asiakasmaksut astuivat voimaan 1.1.2018. Uudistuksesta johtuen kaikille asiakkaille tehdään uudet maksupäätökset tammi-helmikuun aikana. Tietoa asiasta löytyy Hakeminen ja varhaiskasvatuksen asiakasmaksut-sivulta.

 

Varhaiskasvatustoimistossa Riistakatu 13, on aloittanut 1.8.2017 varhaiskasvatuksen palveluohjaajana Marjatta Miettinen puh. 040 660 8891. Palveluohjaaja vastaa varhaiskasvatuksen asiakaspalvelusta lasten haku-ja sijoittamisasioissa kunnallisessa sekä yksityisessä varhaiskasvatuksessa.

 

Kunnallisen varhaiskasvatuspaikan ja  yksityisen varhaiskasvatuksen palvelusetelin hakeminen tapahtuu Sähköinen asiointi ja lomakkeet-sivulla.

 

Varhaiskasvatusoikeus

 

Kaikilla lapsilla on oikeus varhaiskasvatukseen 20h/viikko. Tätä viikkotuntimäärää laajempaan varhaiskasvatukseen on lapsella lakisääteinen oikeus vain, jos siihen on perusteet huoltajien työ- tai opiskelutilanteen vuoksi taikka, jos se on perusteltavissa lapsen tai huoltajien erityistarpeiden kautta.

 

Iisalmessa kokopäiväistä varhaiskasvatusta tarjotaan päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa. Osapäiväryhmät ovat Kirkonsalmen koululla ja Lippuniemessä Töyrykadulla. Osapäiväryhmien toiminta-aika on klo 8 -12 arkipäivinä koulujen toiminta-aikoina.

Lisäksi 20h/viikossa voidaan toteuttaa päivähoitoryhmissä kokopäivähoitona 2-3pv/viikko.

 

 

Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi

Iisalmen kaupungin varhaiskasvatuksessa asiakkaana olevat perheet voivat

 • irtisanoa varhaiskasvatuspaikan

 • hyväksyä korkeimman varhaiskasvatuksen asiakasmaksun

   

  Sähköinen asiointi toimii pankkitunnuksilla.

     

  Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen tarkistaminen

  Mikäli tulotietonne ovat muuttuvat toimintakauden aikana yli 10 % (joko pienentyvät tai suurentuvat), vaihdatte työpaikkaa, päätätte opiskelun/kurssin, toimittakaa tuloselvitykset  kulttuurikeskukselle, Riistakatu 13. Tuloselvitykseksi kelpaa esim. viimeisin palkkalaskelma.

Mikäli tulotodistuksia ei toimiteta, varhaiskasvatuksen asiakasmaksu määritellään korkeimman maksun mukaisesti. Palkkatodistuksia ei tarvitse toimittaa, mikäli perhe hyväksyy korkeimman varhaiskasvatuksen asiakasmaksun. Korkeimman maksun voi käydä hyväksymässä sähköisissä palveluissa. 

Lisätietoja antavat toimistosihteerit Terttu Kainulainen puh. 040 673 8614 ja Eeva Hirko 040-489 4973.

 

Loma-aikojen varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksessa on käytössä maksuttomat hoitopäivät joulu -, talvi-, kesä- ja syyslomilla. Kun vanhemmat ilmoittavat lapsen poissaolosta ennalta sovittuun päivään mennessä, poissaolopäivät hyvitetään varhaiskasvatuksen asiakasmaksussa.

Tämä maksuttomuus koskee vain em. ERIKSEEN SOVITTUJA LOMA-AIKOJA, ei muita poissaolopäiviä vuoden aikana.

 

Mikäli lapsenne on poissa varhaiskasvatuksesta kesäaikana yli kalenterikuukauden pituisen jakson, ette ole oikeutettu Kelan kotihoidontukeen, koska Iisalmessa lapselle on myönnetty varhaiskasvatuspaikka toistaiseksi siihen saakka kunnes hän aloittaa peruskoulun.