Kaija Rautaparta-Pennanen aloittaa varhaiskasvatusjohtajana 1.8.2018 alkaen.

Tiedote

 

IISALMEN KAUPUNKI

 

TEKNINEN TOIMIALA

 

TIEDOTE PÄIVÄKOTI SIMPUKAN HENKILÖKUNNALLE JA LASTEN HUOLTAJILLE

 

Lapti Oy saa korjauksensa päiväkoti Simpukassa valmiiksi sopimuksen mukaan heinäkuun loppuun mennessä. Tilajärjestelyjen ja kasvavan käyttäjämäärän johdosta päiväkodin ilmanvaihtoa on kuitenkin vielä tehostettava. Tämän vuoksi Iisalmen kaupunki toteuttaa vielä ilmanvaihdon muutostöitä päiväkodissa elo-syyskuun aikana. Ennen käyttöönottoa päiväkodissa suoritetaan myös perusteellinen siivous ja ilmanvaihtokanavistojen nuohous sekä pidetään kahden viikon tuuletusjakso, jotta uusista kalusteista ja materiaaleista lähtevät päästöt/hajut saadaan varmasti eliminoitua. Nämä muutos- ja viimeistelytyöt viivästyttävät päiväkodin käyttöönottoa ennakoidusta ajankohdasta (elokuu) siten, että toiminta korjatussa päiväkoti Simpukassa voidaan aloittaa vasta lokakuun alussa. Siihen saakka Simpukka toimii edelleen väistötiloissa Meijerikadun ja Teollisuuskujan kiinteistöissä. Toimenpiteet tehdään turvallisten ja terveellisten olosuhteiden varmistamiseksi päiväkoti Simpukan käyttäjille.

 

 

 Kari Nissinen

 Vt. toimialajohtaja

 Iisalmen kaupunki

 

 

 

IISALMEN KAUPUNKI

 

VARHAISKASVATUS

 

Aiemmin ilmoitetusta poiketen päiväkoti Simpukka jatkaa toimintaansa väistötiloissa Meijerinkadulla, Teollisuuskujalla ja Pikku Simpukassa 1.8.2018 alkaen normaalisti. Kirkonsalmen koululla sijaitsevat esiopetusryhmät aloittavat toiminnan 13.8.2018.

 

Keväällä etukäteen 27.4.2018 mennessä ilmoitetut lasten lomat ja asiakasmaksun hyvitykset ovat voimassa. Kysymämme varahoidon tarve ja mahdolliset hyvitykset ajalla 1.- 8.8.2018 peruuntuvat, koska muutto siirtyy.

 

Pahoittelemme muutoksesta perheille aiheutunutta vaivaa. Hyvä sisäilman laatu varmistetaan päiväkoti Simpukan käyttäjille tiedotteessa mainituilla lisätoimenpiteillä.

 

 

 

                      Katja Koskela                                                     Tiina Pulkkinen

                      va. Varhaiskasvatusjohtaja                                Päiväkodin johtaja

                      Puh. 040 5434982                                              Puh. 040 7086301

katja.koskela@iisalmi.fi                                      tiina.pulkkinen@iisalmi.fi

 


Varhaiskasvatusoikeus

 

Kaikilla lapsilla on oikeus varhaiskasvatukseen 20h/viikko. Tätä viikkotuntimäärää laajempaan varhaiskasvatukseen on lapsella lakisääteinen oikeus vain, jos siihen on perusteet huoltajien työ- tai opiskelutilanteen vuoksi taikka, jos se on perusteltavissa lapsen tai huoltajien erityistarpeiden kautta.

 

Iisalmessa kokopäiväistä varhaiskasvatusta tarjotaan päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa. Osapäiväryhmät ovat päiväkoti Simpukassa (Pikku-Simpukka Ahjolankatu 5) ja Paloisten päiväkodissa (Sopukka Paloisvuorentie 16 DE). Osapäiväryhmien toiminta-aika on klo 8 -12 arkipäivinä koulujen toiminta-aikoina.

Lisäksi 20h/viikossa voidaan toteuttaa päivähoitoryhmissä kokopäivähoitona 2-3pv/viikko.

 

 

Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi

Iisalmen kaupungin varhaiskasvatuksessa asiakkaana olevat perheet voivat

 • irtisanoa varhaiskasvatuspaikan

 • hyväksyä korkeimman varhaiskasvatuksen asiakasmaksun

   

  Sähköinen asiointi toimii pankkitunnuksilla.

     

  Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen tarkistaminen

  Mikäli tulotietonne ovat muuttuvat toimintakauden aikana yli 10 % (joko pienentyvät tai suurentuvat), vaihdatte työpaikkaa, päätätte opiskelun/kurssin, toimittakaa tuloselvitykset  kulttuurikeskukselle, Riistakatu 13. Tuloselvitykseksi kelpaa esim. viimeisin palkkalaskelma.

Palkkatodistuksia ei tarvitse toimittaa, mikäli perhe hyväksyy korkeimman varhaiskasvatuksen asiakasmaksun.

Huom ! Palvelusetelipäätös toimitetaan vasta, kun huoltajat ovat toimittaneet tulotositteensa omavastuun määrittämiseksi. 

Lisätietoja antavat toimistosihteerit Terttu Kainulainen puh. 040 673 8614 ja Eeva Hirko 040-489 4973.

 

Loma-aikojen varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksessa on käytössä maksuttomat hoitopäivät joulu -, talvi-, kesä- ja syyslomilla. Kun vanhemmat ilmoittavat lapsen poissaolosta ennalta sovittuun päivään mennessä, poissaolopäivät hyvitetään varhaiskasvatuksen asiakasmaksussa.

Tämä maksuttomuus koskee vain em. ERIKSEEN SOVITTUJA LOMA-AIKOJA, ei muita poissaolopäiviä vuoden aikana.

 

Mikäli lapsenne on poissa varhaiskasvatuksesta kesäaikana yli kalenterikuukauden pituisen jakson, ette ole oikeutettu Kelan kotihoidontukeen, koska Iisalmessa lapselle on myönnetty varhaiskasvatuspaikka toistaiseksi siihen saakka kunnes hän aloittaa peruskoulun.