Iisalmen keskustan paikallis- ja palveluliikenteessä on lippukampanja Liikkujan viikolla 2018


Iisalmen kaupunki osallistuu Liikkujan viikkoon keskustan paikallis- ja palveluliikenteen lippukampanjalla 17.-21.9. Lisäksi Kaupunki-PALI liikennöi poikkeuksellisesti Auton vapaapäivänä lauantaina 22.9. klo 9.00 - 14.15 kaupungin pohjoisella ja eteläisellä palvelualueella.

Aikuisten käteisellä ostettu kertalippu maksaa kampanja-aikana 2 euroa, kun muulloin sen hinta on 3,50 euroa. 7-16-vuotiaiden lasten ja nuorten käteisellä ostettu kertalippu maksaa kampanjan ajan 1 euron, kun muulloin sen hinta on 1,70 euroa. Alle 7-vuotiaat kulkevat ilmaiseksi saattajan kanssa. Kampanjaliput ostetaan ajoneuvoista.

Kaupunki-PALI tilataan puhelimitse etukäteen numerosta 044 705 5034. Tilauksen yhteydessä sovitaan kuljettajan kanssa hakupaikka ja -aika. Kaupunki-PALI on paikallisliikenteen tavoin kaikille avointa joukkoliikennettä.

Paikallisliikenteen busseissa ja Kaupunki-PALI autossa kulkevat mukana esimerkiksi lastenvaunut, rollaattori tai kauppakassit.

Iisalmen paikallisliikenteen bussit paikantuvat kännykän näytölle

Iisalmen paikallisliikenteen vuorojen 1 ja 2 sijainnin voi tarkistaa jatkossa reaaliaikaisesti mobiilisovelluksen avulla. Uusi Savobus-paikannussovellus näyttää autojen sijainnin lisäksi linjakohtaiset reitit ja pysäkit. Aikataulutiedot löytyvät linkin kautta.

Kartalle voi paikantaa oman sijaintinsa. Savobus auttaa esimerkiksi löytämään lähimmän pysäkin ja arvioimaan, koska seuraava bussi saapuu pysäkille.

Savobus otetaan käyttöön maanantaina 5.6.2017. Sitä voi käyttää kännykällä, tabletilla ja tietokoneella.

Paikannussovellus löytyy osoitteesta savobus.iisalmi.fi. Bussi näkyy kartalla liikkuvana symbolina. Sitä näpäyttämällä voi varmistaa auton viimeisimmän paikannushetken.


Itä-Suomen Waltti-liput (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Lipuilla voi matkustaa Iisalmen, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupunkeihin suuntautuvassa maaseudun linja-autoliikenteessä sekä Iisalmen paikallisliikenteessä. Kortit käyvät myös Kuopion, Joensuun ja Mikkelin paikallisliikenteessä.

Kaupunkien Waltti-lipuilla voi matkustaa ELY-keskuksen Waltti-vuoroissa ja ELY-keskuksen Waltti-lipuilla kaupunkien Waltti-liikenteessä.

Lisätietoa ELY-keskuksen Waltti-liikenteestä lippujen myyntipisteistä ym. löytyy internetsivuilta www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi

Waltti-liikenteen liput

ELY-keskuksen Waltti-liikenteen kortille ladattavia lipputuotteita ovat kuntakausilippu, yleiskausilippu ja arvolippu sekä Kelan koulumatkalippu ja kunnan ostama peruskoululaisten koulumatkalippu.

  • Kunnan tukema henkilökohtainen kuntakausilippu korvaa Waltti-liikenteessä nykyisen seutulipun.
  • Yleiskausilippu voi olla haltijakohtainen tai henkilökohtainen.
  • Arvolipulle ladataan arvoa (rahaa) ja sen käyttö sopii satunnaisempaan matkustamiseen. Arvolipulla voi matkustaa missä tahansa, missä Waltti-liput ovat käytössä. Arvolippu korvaa nyt käytössä olevan sarjalipun.
  • Kelan koulumatkatukea saavien opiskelijoiden lippu on aina Kelan Waltti-lippu silloin kun koulumatka tehdään ELY-keskuksen Waltti-liikenteessä. Jos edestakaista koulumatkaa ei voi tehdä kokonaan Waltti-liikenteessä, tulee opiskelijan ostaa sekä Waltti-lippu että Matkahuollon sarjalippu. Kela korvaa opiskelijalle 43 €:n omavastuuosuuden ylittävät kustannukset.
  • Kortille ladattavien tuotteiden lisäksi käytössä on myös kertalippu, joka maksetaan autossa kuljettajalle.

Waltti-liikenteen linja-autot on merkitty Waltti-kyltillä:

Monilla yhteysväleillä on Waltti-liikenteen lisäksi markkinaehtoista liikennettä, jossa maksuvälineenä käytetään Matkahuollon lippuja.

Waltti-korttia myydään kaupunkien asiakaspalvelupisteissä ja myöhemmin myös internetissä

Lippujen osto

ELY-keskuksen liikenteen Waltti-lippuja myydään Waltti-asiakaspalvelupisteissä 30.5.2016 alkaen:

  • Iisalmessa Matkahuollon palvelupisteessä linja-autoasemalla
  • Joensuussa kaupungin palvelupisteessä Carelicumissa
  • Kuopiossa kaupungin palvelupisteessä liikekeskus Apajassa
  • Mikkelissä kaupungin asiointipisteessä, kaupungintalolla.

Lisälataukset

Kaikkia Waltti-lippuja voi lisäladata asiakaspalvelupisteissä ja Waltti-liikenteen linja-autoissa. ELY-keskuksen Waltti-kortteja ei voi kuitenkaan lisäladata kaupungin Waltti-liikenteessä eikä kaupungin Waltti-kortteja ELY-keskuksen Waltti-vuoroissa.

Nettipalvelu käyttöön myöhemmin

Henkilökohtaisen Waltti-lipun ja kaikki muut lipputuotteet paitsi Kelan Waltti -koulumatkaliput voi jatkossa tilata ja lisäladata myös internetissä osoitteessa https://nettilataukset.waltti.fi. Nettipalvelu tulee käyttöön tulevaisuudessa. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoa ja palautteet

ELY-keskuksen Waltti-liikenteisiin, -hintoihin ja -lipputuotteisiin voi tutustua ELY-keskuksen internet-sivuilla www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi.

Palautetta voi antaa liikenteen asiakaspalveluun:
liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi
0295 020 600 ma-pe klo 9-16 

Lisätietoja:

Pohjois-Savon ELY-keskus

Joukkoliikenneasiantuntija Liisa Joenperä,
p. 0295 026 719, liisa.joenpera(at)ely-keskus.fi

Joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen,
p. 0295 026 757, toini.puustinen(at)ely-keskus.fi

 

Iisalmen kaupungin PALI -palveluliikenne

Pali-palveluliikenne.jpg

Iisalmen kaupungin PALI-palveluliikenne on kutsuohjattua alueellista liikennöintiä, joka on kaikille avointa joukkoliikennettä. Maanantaista perjantaihin palveluliikenteessä on kaksi esteetöntä autoa, Kaupunki -Pali (PALI 1) Iisalmen kaupunkialueella ja Maaseutu -Pali (PALI 2) maaseudulla. Palit eivät liikennöi arkipyhinä. Pali -kyydit täytyy  aina tilata puhelimitse tai sopia autossa etukäteen .Kiinteää reittiä autoilla ei ole, vaan ne määräytyvät päivittäisten tilausten perusteella. Kaupunki -Pali liikennöi sekä pohjoisella että eteläisellä liikennöintialueella. Maaseutu -Pali liikennöi puolestaan eri maaseutualueilla oman viikonpäivärytminsä mukaisesti.  Aikataulut ja liikennöintialueet/ -reitit on nähtävillä ja tulostettavissa tällä verkkosivulla PALI -aikatauluvihko linkistä.

Palvelulinjat

Iisalmen kaupungin tarjoama palveluliikenne on normaalia paikallisliikennettä joustavampi tapa päästä Iisalmeen asioimaan. Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalveluoikeuden omaavan henkilö ja hänen saattajansa saa matkustaa maksutta. Matkaoikeus ja oikeus saattajaan täytyy todentaa erillisellä vammaispalvelusta saadulla todistuksella.

Palveluliikenne sopii jokaiselle

Palveluliikenne on avointa joukkoliikennettä, joka noutaa asiakkaan tarvittaessa
kotiovelta ja vie liikennöintialueella niin lähelle asiointipaikkaa, kuin se vain on mahdollista. Palveluliikenteen esteettömät PALI -autot helpottavat erityisesti vanhusten ja vammaisten matkustamista. Kuljettaja auttavat tarvittaessa autoon nousemisessa ja poistumisessa.

Maksutavat

Iisalmen palveluliikenteen autoissa voit maksaa käteisellä, pankkikortilla, Matkahuollon lipputuotteilla sekä Waltti -korteilla. Hinnat ovat samat, kuin alueen muussakin joukkoliikenteessä. PALI on siis saman hintainen vaihtoehto muulle joukkoliikenteelle.  

Kuinka kyytiin pääsee?

Keskustan palveluliikenteen osalta kaikki kuljetukset tilataan aina etukäteen joko sopimalla autossa tai puhelimitse: Keskusta -Pali numerosta 044 705 5034 ja Maaseutu -Pali numerosta 0400 683 746.

Kuljetuksen peruutus

Jos olet tilannut ennakkoon Pali -kuljetuksen ja Sinulle tulee este, peruuta tilauksesi heti suoraan ko. autoon.