Resurssiviisas Iisalmi 2050 - kysely kuntalaisille

 
Millainen on resurssiviisas Iisalmi?
Iisalmen kaupungissa on parhaillaan käynnissä työ resurssiviisauden toimenpidesuunnitelman laatimiseksi. Suunnitelma ja sen sisältämät toimenpiteet ohjaavat kuntaa kohti hiilineutraaliutta, jätteettömyyttä ja kestävää kulutusta, lisäten samalla alueen elinvoimaisuutta, houkuttelevuutta ja asukkaiden hyvinvointia. Kuntalaisilla on nyt mahdollisuus vaikuttaa suunnitelman sisältöön ja esittää ajatuksensa kestävästä tulevaisuudesta!

Mitä resurssiviisaus tarkoittaa?
• Resurssiviisaus on kykyä käyttää erilaisia resursseja, kuten luonnonvaroja, energiaa, tuotteita ja aikaa harkitusti ja hyvinvointia sekä kestävää kehitystä edistävällä tavalla.
• Hiilineutraalissa kaupungissa tuotetaan ilmastonmuutosta aiheuttavia kasvihuonekaasupäästöjä vain sen verran, kuin niitä pystytään sitomaan.
• Kaupunki toimii kiertotaloudessa, jossa materiaalien elinkaari on pitkä ja jätevirrat pystytään hyödyntämään materiaaleina ja raaka-aineina.
• Kulutus perustuu omistamisen sijaan palveluiden ja tavaroiden yhteiskäyttöön, vuokraamiseen, kierrätykseen ja uudelleenkäyttöön. Kestävän kulutuksen tason kaupungissa kulutetaan luonnonvaroja maapallon kantokyvyn rajoissa.

Kyselyyn vastaaminen vie aikaa noin 15 minuuttia. Kysely on avoinna 30.11.2017 saakka. Mikäli haluat osallistua elokuvalippujen arvontaan, niin jätä lopussa yhteystietosi.

Aloita kysely tästäLisätietoja:

projektivastaava Mari Turunen, p. 040 584 0803, mari.turunen(a)iisalmi.fi

 
 
 
 
 
 
 
 

KierRe_logo_rgb.pngNavitas Kehitys_logo.JPGKuopio_logo.jpg      ProAgria Pohjois-Savo.jpg EU-lippu_logo.png VipuvoimaaEU_2014-2020_logo.pngPohjois-Savon liitto_logo.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Yhteystiedot

Turunen Mari

Projektivastaava
PL 10/Pohjolankatu 14
040 584 0803
mari.turunen@iisalmi.fi