Ylä-Savossa järjestetään eritasoisia suomen kielen kursseja. Suomen kielen opetusta on tarjolla sekä päivisin että iltaisin. Kurssit ovat alkeis- tai jatkokursseja. Jotkut suomen kielen kurssit ovat ilmaisia ja jotkut maksullisia.

Löydät täältä niiden tahojen yhteystiedot, jotka järjestävät Ylä-Savossa suomen kielen kursseja.

Omaehtoiset suomen kielen kurssit

Omaehtoiset (tai vapaaehtoiset) suomen kielen kurssit ovat yleensä avoimia kaikille. Kursseille voi osallistua esimerkiksi työn ohella. Ylä-Savossa omaehtoisia suomen kielen kursseja järjestävät esimerkiksi kansalaisopistot ja Kuopion kesäyliopisto. 

 

Työvoimapoliittiset suomen kielen kurssit ja kotoutumiskoulutukset

Jos olet työ- ja elinkeinotoimistossa (entinen Työvoimatoimisto) työnhakijana, voit hakea opiskelemaan suomen kieltä kotoutumiskoulutukseen. Kotoutumiskurssilla opiskellaan suomen kieltä ja tutustutaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään. Kotoutumiskurssit ovat osallistujille ilmaisia. Kysy lisätietoja työ- ja elinkeinotoimistosta.

 

Rinnastuskelpoiset suomen kielen kurssit

Rinnastuskelpoiset suomen kielen kurssit ovat sellaisia omaehtoisia suomen kielen kursseja, jotka ovat rinnastettavissa työ- ja elinkeinotoimiston järjestämiin työvoimapoliittisiin suomen kielen kursseihin. Opiskelijan on haettava rinnastuspäätöstä työ- ja elinkeinotoimistosta ennen kurssin alkua.

Kysy lisätietoja rinnasteisista kursseista työ- ja elinkeinotoimistosta.
Lisätietoja

Iisalmen seudun työ- ja elinkeinotoimisto

Karjalankatu 3
74100 Iisalmi
Puh. 010 19 4167
www.mol.fi

Kiuruvesi: Apteekintie 8, PL 1, 74701 Kiuruvesi

Pielavesi: Puistotie 30, 72400 Pielavesi

Lapinlahti: Asematie 8, 73100 Lapinlahti